صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

عیوضی اظهار كرد: راهبری بهینه و حكمرانی صحیح علم و پژوهش، حلقه اتصال علوم انسانی و صنعت است كه متاسفانه در كشور به خوبی انجام نمی‌شود.

برنامه «گفت و گوی علمی» رادیو گفت و گو با موضوع ارتباط علوم انسانی و صنعت و با حضور لطفعلی عیوضی عضو هیئت علمی دانشگاه و كارشناس مجمع تشخیص مصلحت نظام به روی آنتن رفت.

لطفعلی عیوضی در آغاز با بیان اینكه برای شناخت و درك رابطه علوم انسانی و صنعت، باید بین جامعه، دانشگاه و صنعت یك رابطه ایجاد شود، گفت: باید شرایطی به وجود بیاید تا دانشگاه در خدمت جامعه و مسائل آن قرار بگیرد و چون بخشی از جامعه صنعت و صنعت گران هستند، می تواند برای این حوزه نیز مفید واقع شود.

وی همچنین تاكید كرد: صنعت نیز باید ارتباط متقابلی با دانشگاه داشته باشد. صنعت مجموعه عظیمی در كشور است كه حوزه های متعددی را شامل علوم محض و فناوری در بر می گیرد. بنابراین مدیریت در یك كارخانه برای كاركرد بهتر واحد تولیدی است و این مدیریت بخشی از علوم انسانی محسوب می شود. صنعت به دو شكل در تامین فناوری و محصول می تواند عمل كند؛ اگر ظرفیت آن را دارد، می تواند تولید كند اما اگر در كشور تولید نمی شود یا می تواند وارد كند یا به سمت دانشگاه برود و از آن بخواهد این قطعه را بسازد و نیازش را برطرف كند.

عضو هیئت علمی دانشگاه همچنین به مسئله دانشگاه اشاره كرد و ضمن تاكید بر سوق دادن پایان نامه های علوم انسانی به سمت نیاز صنعت بیان داشت: دانشگاه ها در كنار فعالیت های آموزشی خود باید یك پژوهشگاه كه ناظر به نیازهای جامعه است نیز داشته باشند.

عیوضی ابراز داشت: امروز در ایران با انبوه دانشگاه و جمعیت عظیم دانشجو و هیئت علمی مواجه هستیم اما به همان نسبتی كه دانشجو داریم، مسائل جامعه حل نشده است و دانشگاه مشغول خود است. اگر بخواهیم در یك مسیر درست حركت كنیم، همانطور كه صنعت باید آزمایشگاه داشته باشد، دانشگاه نیز باید دارای یك پژوهشگاه در كنار خود باشد و بنابراین باید تحول در دو حوزه صنعت و دانشگاه انجام شود.

كارشناس مجمع تشخیص مصلحت نظام در رادیو گفت وگو با بیان اینكه برای تقویت رابطه علوم انسانی و صنعت نیاز است همه بخش های كشور وارد عرصه شوند، اظهار كرد: راهبری بهینه و حكمرانی صحیح علم و پژوهش، حلقه اتصال علوم انسانی و صنعت است كه متاسفانه در كشور به خوبی انجام نمی شود.

مرتبط با این خبر

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند