صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

نادری منش بیان كرد: برای رسیدن به مرجعیت علمی باید به قدرت و اقتدار علمی دست پیدا كنیم و بعد بر اساس آن باید شالوده های فكری و پارادایم های موجود را تغییر دهیم.

برنامه «گفت و گوی علمی» رادیو گفت و گو با موضوع مرجعیت علمی و با حضور دكتر حسین نادری منش استاد دانشگاه تربیت مدرس و معاون پیشین آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به روی آنتن رفت.

نادری منش در آغاز درباره این موضوع كه در شرایط و پارادایم موجود امكان رسیدن به مرجعیت علمی وجود دارد، گفت: برای رسیدن به مرجعیت علمی باید به قدرت و اقتدار علمی دست پیدا كنیم و بعد بر اساس آن باید شالوده های فكری و پارادایم های موجود را تغییر دهیم.

وی بیان كرد: در مرجعیت علمی كه بر اساس شرایط امروز جهانی تحقق می یابد، چارچوب های موجود غربی پذیرفته می شود و تلاش زیادی در این مسیر صورت می گیرد اما آنچه به دست می آید كاملا وابسته به غرب است و در حقیقت علمی كه تولید می كنیم، با خط كشی های مشخص باید همراه باشد. بنابراین قدم نخست برای مرجعیت علمی توانمند شدن است و سپس برای تغییر در فرهنگ می توانیم خلاقیت به خرج دهیم.

این استاد دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به مشكلات جدی از جمله جنگ و تحریم پس از انقلاب اسلامی، عنوان كرد: قبل از انقلاب اسلامی كه جمعیت نصف الان بود، فقط 175 هزار دانشجو داشتیم كه اكثرا تربیت دبیر بودند و معلم آموزش و پرورش می شدند. امروز با وجود اینكه جمعیت كشور دو برابر شده است، جمعیت دانشجوی كشور به بیش از چهار میلیون نفر رسیده است. در ابتدای انقلاب هزار و 500 واحد صنعتی در كشور بیشتر نداشتیم اما در حال حاضر این عدد به 85 هزار و 76 واحد رسیده است كه از نظر كمی بسیار قابل توجه است هر چند اگر به خوبی مدیریت نشود، منجر به مشكلات زیادی می شود.

نادری منش در ادامه مقایسه شرایط قبل و بعد از انقلاب اظهار داشت: قبل از انقلاب شش میلیون بشكه تولید می كردیم در حالی كه جمعیت ایران نصف الان بود اما اكنون صادرات نفت به حدود یك میلیون دلار رسیده است و جمعیت دو برابر شده است. بنابراین اتفاقات خوبی برای اقتدار علمی و اقتصادی در كشور است و در بعضی از زمینه ها مانند سلول های بنیادی و دانش نانو و همچنین مباحث هوا و فضا گام های بسیار خوبی افتاده است.

معاون پیشین آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصریح كرد: در حوزه آموزش، پژوهش و همچنین فناوری به عنوان مجموعه اقتدار علمی كشور، اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است اما چون ساختار مناسبی برای آن ها تعریف نشده است گلوگاه های جدی برای آن وجود دارد.

مرتبط با این خبر

  • اسلامی‌سازی و اسلام‌هراسی دو حربه رسانه‌های بیگانه / چرا غرب سیل سیستان و بلوچستان را به مسائل قومیتی ربط داد؟!

  • گناهان خود را با "احسان" از بین ببریم!

  • ان‌شاءالله شیشه عمر صهیونیست‌ها شكسته خواهد شد

  • مدرسه‌سازی؛ از برترین خیرات است

  • مشاركت در تولید با امنیت سرمایه اتفاق می‌افتد

  • رژیم صهیونیستی قادر به شكست نیروهای مقاومت نیست

  • امامزاده ابراهیم (ع) شهر آمل جزو امامزاده‌های معروف و شاخص در كشور است

  • دولت باید دخالت در تولید و رقابت با بخش خصوصی را كنار بگذارد

  • نگذاریم تولیدكننده‌ها دل‌زده شوند!

  • لزوم اقدام نظامی علیه اسرائیل در صورت نقض آتش‌بس