صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

كارشناس بازارسرمایه بیان كرد: خیلی از كارشناسان معتقد هستند شاید مهمترین دستاورد راه اندازی بازار متشكل ارزی در ایران آن باشد كه خریدار و فروشنده ارز مشخص و دست دلال ها كوتاه می شود.

برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفت و گو در خصوص ظرفیت های بازار متشكل ارزی با مهدی حاجی وند كارشناس بازار سرمایه به صورت تلفنی گفتگو كرد.

مهدی حاجی وند در آغاز با اشاره به مشكلات اقتصادی سال گذشته، ریشه آن را در نوسانات نرخ ارز دانست و گفت: خیلی وقت ها گناه را به گردن كسانی می انداختیم كه دلال ها و واسطه ها قیمت ارز را در كوچه و پس كوچه ها تعیین می كنند اما از سوی دیگر صحبت هایی می شد كه از كشورهای همسایه در ایران ارز خریداری می شد. همچنین گفته می شد عده ای به این دلیل ارز می خرند تا كاهش عرضه در بازار اتفاق بیافتد. مجموعه این عوامل باعث شد بازار متشكل ارزی به عنوان یك راهكار پیشنهاد شود تا خرید و فروش ارز در كشور شفاف شود.

وی بیان كرد: خیلی از كارشناسان معتقد هستند شاید مهمترین دستاورد راه اندازی بازار متشكل ارزی در ایران آن باشد كه یك اتاق شیشه ای به وجود می آوریم كه خریدار و فروشنده ارز مشخص می شود و دست دلال ها و واسطه ها از بازار كوتاه می شود.

این كارشناس بازار سرمایه با بیان اینكه وقتی صحبت از اقتصاد آزاد می كنیم، عرضه و تقاضا باید تعیین كننده قیمت متعادل باشد، اظهار داشت: شاید یكی از دستاوردهایی كه بازار متشكل ارزی برای بازار كشور به وجود بیاورد این است كه در اثر عرضه و تقاضای واقعی، تا حدودی قیمت ها متعادل شود و به خیلی ها پیش بینی می كنند این اتفاق برای بازار ارزی بیافتد.

حاجی وند تصریح كرد: اگر خواب هایی كه درباره بازار متشكل ارزی دیده ایم، تعبیر شود، تاثیر مستقیمی بر اقتصاد، مردم و زندگی شان دارد. تولید كننده ای كه قصد دارد مواد اولیه را از كشور دیگر وارد كند و صادر كننده ای كه قصد دارد محصولات خود را صادر كند نیز می تواند از وضعیت بازار مطمئن باشد و این كار را به راحتی انجام دهد. همچنین كسانی كه می خواهند سهام یك شركت را خریداری كنند نیز می توانند پیش بینی درستی از آینده شركت و سودآوری آن داشته باشند زیرا مولفه ای به نام ارز در برآورد تولید و هزینه تمام شده محصول بسیار تعیین كننده است.

وی در عین حال تصریح كرد: متاسفانه نه تنها در زمینه بازار متشكل ارزی، بلكه در بخش های مختلف كشورمان نیز ناهماهنگی را شاهد هستیم و شاید به این دلیل است كه نمی توانیم كار گروهی انجام دهیم. همچنین در بعضی از زمینه ها نه تنها از تخصص لازم برخوردار نیستیم بلكه از كارشناسان و پژوهش نیز استفاده نمی كنیم و به همین دلیل شاهد ضربات جبران ناپذیری در بدنه اقتصاد هستیم.

مرتبط با این خبر

  • امامزاده ابراهیم (ع) شهر آمل جزو امامزاده‌های معروف و شاخص در كشور است

  • یك اقتصاددان در مصاحبه تلفنی با رادیو گفت‌وگو:

  • نگذاریم تولیدكننده‌ها دل‌زده شوند!

  • لزوم اقدام نظامی علیه اسرائیل در صورت نقض آتش‌بس

  • مردم غزه نیاز به همدلی زبانی ندارند

  • مردم ولی‌نعمت مسئولان‌/ شعاری كه باید عملی شود!

  • ضرورت شناخت ذائقه مخاطب در تولید محتوای رسانه‌ای

  • تهیه اینترنت پاك با كد دستوری#456*

  • عملیاتی كردن شعار سال نیازمند برنامه جامع در حوزه كشاورزی است

  • به‌جای قضاوت دیگران؛ نقد سازنده داشته باشیم