صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

رئیس كمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی گفت: دولت باید اجازه دهد كه نرخ ارز متناسب با تورم داخلی و خارجی تغییر كند تا تولیدكننده هم به سود مورد نظر خود برسد.

برنامه "گفت و گوی اقتصادی" با موضوع بررسی كارنامه دولت در تحقق شعار رونق تولید با حضور حسن حسینقلی نائب رئیس كمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی و رئیس اتحادیه تولیدكنندگان و صادركنندگان سرب و روی كشور از آنتن رادیو گفت و گو پخش شد.

حسینقلی در مصاحبه با رادیو گفت و گو با تصریح بر نبود استراتژی مدون در حوزه صنعت، معدن و بازرگانی گفت: علاوه براین، رویكرد فرهنگی مردم و مسئولان نیز به تولید، صادرات و اشتغال زایی به شدت ضعیف است.

وی با بیان اینكه تحقق شعار امسال "رونق تولید مستلزم انجام اقدامات گسترده ای است افزود: در این میان با تحریم های آمریكا نیز مواجه شدیم اما ما تولیدكنندگان سربازان خط مقدم هستیم و از دولت، مجلس و قوه قضائیه نیز انتظار حمایت داریم.

نائب رئیس كمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی،" قانون رفع موانع تولید" و "قانون بهبود مستمر فضای كسب و كار" را از قوانین كارآمد مصوب مجلس عنوان كرد و گفت: دولت باید به این قوانین باور داشته و آن ها را اجرایی كند.

حسینقلی با اشاره به اینكه دولت و مجلس طبق ماده دوم و سوم "قانون رفع موانع تولید" برای هر تصمیمی باید نظر تشكل های تخصصی مورد نظر را جویا و از آن استفاده كنند افزود: این، خود یك فرهنگ است كه متاسفانه مسئولان ما گمان می كنند همه مسائل را می دانند و نیازی به مشورت با بخش خصوصی احساس نمی كنند.

وی با اشاره به وضعیت نقدینگی به عنوان یكی از عوامل تولید گفت: وقتی نقدینگی گران است و وام 24 درصدی پرداخت می شود امكان رقابت از تولیدكننده سلب می شود ضمن اینكه وقتی به بانك مراجعه می كنیم متاسفانه بانك هم پول ندارد.

حسینقلی با انتقاد از اینكه مالیات بر ارزش افزوده به جای مصرف كننده از تولیدكننده دریافت می شود مطرح كرد: فضای موجود در تولید به گونه ای است كه تولیدكننده بدون حمایت و پشتوانه در یك جنگ تمام عیار كار می كند و بدتر اینكه رسیدگی به شكایت ما از بیمه و مالیات و غیره از چهار ماه تا دو سال طول می كشد.

رئیس اتحادیه تولیدكنندگان و صادركنندگان سرب و روی كشور با اشاره به اینكه نوشتن استراتژی و برنامه نیازمند آمار دقیق و صحیح است افزود: متاسفانه ما در ایران یا آمار دقیق نداریم یا آمار غلط و دروغ و یا با تاخیر به دست برنامه ریزان می رسد.

وی با تأكید بر اینكه دولت نباید نرخ ارز را به صورت مصنوعی كنترل و آن را حفظ كند گفت: صرف نظر از لزوم كنترل جوسازی ها و دلالان ارز توسط دولت، اما دولت باید اجازه دهد كه نرخ ارز متناسب با تورم داخلی و خارجی تغییر كند تا تولیدكننده هم به سود مورد نظر خود برسد.

حسینقلی اقدامات دكتر رحمانی وزیر صمت را در راستای رونق تولید مثبت ارزیابی كرد و افزود: فعال سازی معادن كوچك و متوسط از جمله این اقدامات است اما سوال مهم اینجاست كه چه اتفاقی در سنوات گذشته افتاده كه 20 درصد معادن كشور تعطیل شدند و برای فعال شدن مجدد این معادن چه باید كرد؟

رئیس اتحادیه تولیدكنندگان و صادركنندگان سرب و روی كشور لزوم بازنگری در قوانین و مقررات موجود در این بخش را متذكر شد و گفت: متاسفانه با چوب خام فروشی جلوی صادرات را می گیرند و برای صادرات شمش و روی و سنگ آهن محدودیت ایجاد می كنند. دولت به جای نگاه درآمدی به صادرات باید نگاه تولیدی و اشتغال زایی داشته باشد.

مرتبط با این خبر

  • اضمحلال ارتش رژیم صهیونیستی پس از عملیات تنبیهی وعده صادق

  • اینترنشنال پدرخوانده سناریوهای پنج‌گانه / رؤیایی به نام شكست‌ناپذیری رژیم صهیونیستی

  • بررسی و عارضه‌یابی مشكلات كارگران كشور

  • بررسی جایگاه جهانی تولیدات علم در كشورهای اسلامی در فناوری‌های سبز

  • دولت زیان 200 همتی در خودروسازی را جبران كند

  • تولید كتاب با هوش مصنوعی آسیب امروز این حوزه

  • پاكستان همیشه پایگاه انقلاب اسلامی ایران بوده است

  • برگزاری انجمن‌ها و كارگاه‌های نقد ادبی باعث رشد ادبیات می‌شود

  • ماموریت شن‌های طبس در رسوایی اسكادران آمریكایی

  • سازوكار رأی‌دادن الكترونیكی در شعب منتخب