صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

بیاتی گفت: ما در رابطه با محیط زیست گرفتار پُز اجتماعی شده ایم كه منشأ آن عقده های روانی است.

برنامه "زمین 360 درجه" با موضوع محیط زیست و ارتباط آن با خانواده با حضور دكتر مهدی بیاتی استاد دانشگاه و رئیس مركز مشاوره جهاد دانشگاهی از شبكه رادیویی گفت و گو پخش شد.

بیاتی با اشاره به ارتباط مفهوم محیط زیست با خانواده بیان داشت: تا زمانی كه حال روحی افراد خوب نباشد، به زیست فردی خود توجه نكنند و از زندگی خود لذت نبرند قطعاً نمی توانند به خانواده و محیط زیست احترام بگذارند.

رئیس مركز مشاوره جهاد دانشگاهی مطرح كرد: بالا بودن آمار طلاق، اعتیاد، بزه و جنایت در جامعه و وجود بیش از 14 میلیون پرونده در دادگاه ها نشان می دهد كه حال ما خوب نیست و به همین خاطر تا زمانی كه چگونگی خوب كردن حال خود را نیاموزیم قطعاً نمی توانیم حال محیط زیست را خوب كنیم.

وی با ارائه تعریفی از محیط زیست گفت: محیط زیست یعنی محیطی كه در آن زندگی می كنیم و الزاما به معنای درخت و حیوان نیست. ما در رابطه با محیط زیست گرفتار پُز اجتماعی شده ایم كه منشأ آن عقده های روانی در ذهن افراد است.

بیاتی ادامه داد: ما باید محیط زیست را از منظر بین المللی بنگریم و اولین قدم در حفظ محیط زیست شناسایی نیازها و لذت فردی و عبور از پز اجتماعی است.

این استاد دانشگاه با اشاره به تفاوت رویكرد كودكان دهه هشتاد و نود و نوجوانان دهه هفتاد با والدینشان گفت: تقریبا همه والدین امروزی از حوزه تربیت عقب مانده اند و سبك و روش تربیتی والدین برای تربیت كودكان امروز همان سبك و روش تربیتی در دهه های 30، 40 و 50 و یا وادادگی بیش از حد است.

وی با اشاره به اینكه همه ما نیازمند دیده شدن هستیم گفت: اگر فردی حیوان آزاری می كند و آن را در قالب یك كلیپ ویدیویی پخش می كند در واقع به دنبال دیده شدن است. بنابراین بسیاری از اتفاقات دلخراش چون حیوان كُشی ها و حتی كودك كشی ها برگرفته از نیازهای درونی و مشكلات افراد است.

بیاتی تأكید كرد: ما چاره ای نداریم جز اینكه از خودمان شروع كنیم. اگر می خواهیم احترام به محیط فردی و زیستی و اجتماعی را به كودكان خود بیاموزیم باید بدانیم كه كودكان، والدین مهربان را دوست دارند و از والدین مهربان می آموزند.

رئیس مركز مشاوره جهاد دانشگاهی با بیان اینكه ما امروز دچار بحران خانواده شده ایم عنوان كرد: متاسفانه بسیاری از خانواده ها دچار طلاق عاطفی و مشكلات درونی هستند و در عین حال با كودكانی مواجهیم كه نیاز به توجه و دیده شدن دارند و این مسائل با شعار حل نخواهد شد. هر مسئول نسبت به حكومت، انقلاب، خون شهدا و هر اتفاقی در كشور مدیون است و باید تلاش كند.

وی با تصریح بر اینكه ما در حوزه تربیت دچار جهل هستیم افزود: میزان زمانی كه برای تربیت اختصاص می دهیم نسبت به دیگر كارهای شخصی مان خیلی كمتر است و بخش عمده ای از این مسائل به نظام آموزش و پرورش ما برمی گردد.

رئیس مركز مشاوره جهاد دانشگاهی یادآور شد: برای خوب شدن حال مان و موفقیت در زندگی باید انتخاب گر خوبی باشیم. كودك باید انتخاب خوب و برنامه ریزی والدین خود را در حوزه های مختلف اعم از سفر، كتاب، موسیقی، خرید و غیره بیینند.

بیاتی در پایان ابراز داشت: ما در فرصت كوتاه زندگی باید تغذیه خوبی داشته باشیم، دوست خوب انتخاب كنیم، موسیقی خوب گوش دهیم و در این صورت است كه حالمان خوب خواهد شد.

مرتبط با این خبر

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند