صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

وطن پور گفت: وزارت بهداشت در سال 94 حدود 20 میلیارد تومان از شركت های دانش بنیاد خرید داشت در حالی كه در سال 96 این میزان افزایش یافت و 250 میلیارد تومان از این شركت ها خرید كرده است.

برنامه «گفت و گوی علمی» رادیو گفت و گو با موضوع عملكرد چهل سال دولت ها در زمینه بهداشت و درمان و با حضور دكتر حسین وطن پور مدیر كل دفتر توسعه فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی به روی آنتن رفت.

حسین وطن پور در آغاز با اشاره به وابستگی شدید كشور در حوزه بهداشت و درمان در قبل از انقلاب به كشورهای دیگر، گفت: در چنین وضعیتی، دانشمندان كشور در پژوهش ها و تحقیقاتی كه انجام می دادند، نشانی از خود باوری و خود كفایی و توان و استعداد دانش ایرانی نداشتند. خوشبختانه بعد از انقلاب با تغییراتی كه در دانشگاه ها انجام شد، در سطح آموزش اتفاقات بسیار مثبتی رخ داد و باعث شد امروز صادر كننده استاد در این حوزه باشیم.

وی با اشاره به اینكه در چهل سال گذشته در حوزه پژوهش های مرتبط با بهداشت و درمان اتفاقات بسیار مثبتی رخ داده است، عنوان كرد: امروز ایران رده 16 جهان را در حوزه پژوهش و رتبه نخست را در منطقه دارد. همچنین از تعداد مراكز تحقیقاتی و تعداد پژوهشگران و دانشمندان یك درصد برتر جهان در حوزه سلامت كه 46 نفر هستند، ایران جایگاه ویژه ای دارد.

مدیر كل دفتر توسعه فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در عین حال درباره مشكلات موجود نیز اظهار داشت: در جهت خودكفایی و تاثیرگذاری تحقیق و پژوهش در تولید ناخالص ملی و همچنین فاصله گرفتن از اقتصاد وابسته به نفت عملكرد كندی داشتیم تا اینكه از حدود یك دهه پیش با تاكیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی به سمت اقتصاد دانش بنیان در حوزه بهداشت و سلامت حركت كردیم.

وی اشاره كرد: در وزارت بهداشت در كنار حمایت از پژوهش، حمایت از فناوری را نیز قرار دادیم و دفتری در این زمینه وجود دارد كه تلاش می كنیم ایده ها و پژوهش ها را در دانشگاه ها رصد كنیم و آن هایی كه می توانند تاثیرگذاری بسزایی در جلوگیری از واردات و ایجاد خودكفایی داشته باشند را برای تولید فناوری مورد حمایت قرار می دهیم. حتی در بخش هایی نیز در مرز دانش حركت كرده ایم كه به عنوان مثال در حوزه سلول درمانی، هوش مصنوعی و تجهیزات پزشكی هایتك پروژه های زیادی را تعریف كرده ایم.

وطن پور با اشاره به اینكه بالغ بر پنج هزار شركت دانش بنیان ثبت شده در كشور داریم، گفت: حدود هزار و 400 شركت جزو شركت های دانش بنیان بخش سلامت محسوب می شوند. در حوزه علوم پزشكی حمایت های زیادی را انجام داده ایم كه به عنوان مثال برگزاری ایده بازارها نمونه ای از این حمایت ها است. در سطح دانشجویان و دانشگاه ها فراخوان هایی را اعلام می كنیم تا دانشجویان ایده های خود را در حوزه سلامت مطرح كنند. در این ایده بازارها معمولا یك مشكل كشوری مطرح می شود و دانشجویان در كنار اساتید خودشان گروه تشكیل می دهند و سعی می كنند برای آن مشكل راه حل ارائه دهند و وزارت بهداشت نیز تا تولید محصول ایده های برتر را مورد حمایت قرار می دهد.

مدیر كل دفتر توسعه فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در رادیو گفت و گو بیان كرد: در حوزه بازار داخلی معمولا به دانشگاه های علوم پزشكی توصیه می كنیم، از شركت های دانش بنیان خرید كنند و این مهم یك نوع پشتیبانی از محصولات شركت های دانش بنیان محسوب می شود. وزارت بهداشت در سال 94 حدود 20 میلیارد تومان از شركت های دانش بنیاد خرید داشت در حالی كه در سال 96 این میزان افزایش یافت و 250 میلیارد تومان از این شركت ها خرید كرده است و البته به این اعداد راضی نیستیم و باز هم باید افزایش یابد.

مرتبط با این خبر

  • اقتصاد سینما رونق نگرفته؛ گرانی بلیط‌هاست كه گیشه خوبی ساخته

  • وقتی مدیریت تولید به دست دولت است، اتقاق خوبی در اقتصاد سینما رخ نمی‌دهد

  • بازار گوشت قرمز به ثبات می‌رسد

  • علت افزایش قیمت گوشت قرمز مشخص شد؟

  • موفقیت ایران در حمله و دفاع متقابل/ منطقه را نجات دادیم

  • امسال نهاده‌های دامی به موقع تامین خواهد شد

  • حجاب؛ مظهر اسلامیت جمهوری اسلامی ایران

  • بازار گوشت قرمز به ثبات قیمتی می‌رسد

  • افزایش تجرد دختران عامل فرهنگی دارد

  • حجاب یك امر درمانی است و بدون عفاف ارزشی ندارد