صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

ایزدی گفت: تا سه سال پیش، تقریبا نسبت كیفیت به كمیت مقالات برابر بود، اما در این سه سال، هم در كمیت مقالات حوزه بهداشت و درمان با افزایش 1.9 درصد روبرو بوده ایم و هم در كیفیت با افزایش 2.9 درصد مواجه شده ایم.

برنامه «گفت و گوی علمی» رادیو گفت و گو با موضوع عملكرد چهل سال دولت ها در زمینه بهداشت و درمان و با حضور دكتر مرتضی ایزدی رئیس مركز تحقیقات اوزون تراپی دانشگاه بقیه الله به روی آنتن رفت.

مرتضی ایزدی با اشاره به پیشرفت های حوزه بهداشت و درمان در طول 40 سال گذشته، گفت: اگر به نمودار تولید علم نگاهی بیاندازیم، متوجه می شویم در چهل سال پیش در هیچ حوزه علمی حرفی برای گفتن نداشتیم اما از چهل سال پیش و بخصوص در ده سال گذشته، رشد زیادی در علم و بخصوص فناوری داشته ایم كه این مهم به دنبال تاكیدات مقام معظم رهبری بر شركت های دانش بنیان صورت گرفت.

وی خاطرنشان كرد: رشد كشور در تولیدات علمی بیش از فناوری بوده است و در ده سال گذشته در حوزه علم بیش از 12 برابر فناوری رشد داشته ایم در حالی كه تا قبل از سال 85 رشد علمی كشور در حوزه بهداشت و درمان قابل توجه نبود.

رئیس مركز تحقیقات اوزون تراپی دانشگاه بقیه الله با تصریح بر اینكه صرف انتشار یك مقاله نمی توان در جهان به جایگاه مهمی دست یافت، اظهار داشت: زمانی می توانیم جایگاه مناسبی به دست بیاوریم كه به مقاله استناد شود و به عنوان مرجع و محل رجوع مورد توجه قرار گیرد.

وی به وضعیت ایران در میان كشورهای منطقه و جهان اشاره كرد و افزود: در تمام شاخص های علم سنجی در جهان مانند ISI، ایران در میان كشورهای اسلامی در حوزه تولید علم جایگاه نخست را دارد و پس از ایران، تركیه قرار دارد. در زمینه تولید علم حدود 52 هزار مقاله داشته ایم در حالی كه تركیه پس از ایران حدود 45 هزار مقاله تولید كرده است.

ایزدی با اشاره به اینكه در زمینه كیفیت تولید فناوری از تركیه نیز جلوتر هستیم، گفت: ایران به ازای هر مقاله 1.6 درصد استناد داشته است اما مقالات تركیه 1.1 درصد مورد استناد قرار گرفته است. تا سه سال پیش، تقریبا نسبت كیفیت به كمیت مقالات برابر بود، اما در این سه سال، هم در كمیت مقالات حوزه بهداشت و درمان با افزایش 1.9 درصد روبرو بوده ایم و هم در كیفیت با افزایش 2.9 درصد مواجه شده ایم.

رئیس مركز تحقیقات اوزون تراپی دانشگاه بقیه الله در عین حال میزان اثرگذاری كیفیت مقالات علمی در حوزه بهداشت در صنعت و ثروت را قابل توجه ندانست و اظهار داشت: آنچه اهمیت دارد این است كه از علم تولید شده در رسیدن به فناوری و تولید ثروت و رفاه برای مردم استفاده كنیم كه در این قسمت، هنوز نمره خوبی نداریم. در حال حاضر بستر مناسبی برای این مهم در اختیار نداریم و نخستین جایی كه باید در این زمینه ورود كند مجلس شورای اسلامی است زیرا مجلس باید به جای آنكه بابت یك بخیه از وزیر بهداشت سوال كند باید درباره این موضوع كه چرا رشد علمی نداشته ایم سوال كند.

مرتبط با این خبر

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • پررنگ‌تر شدن نقش مردم در عرصه حكمرانی در طول حیات انقلاب اسلامی

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»