صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

اجتهادی گفت: قاچاق همچنان مقرون به صرفه است و به جای واردات رسمی قاچاق می شود.

برنامه "صبح و گفتگو" با موضوع گرانی كالا و قاچاق در ارتباط تلفنی با عبدالمجید اجتهادی مدیركل پیشگیری و نظارت بر امور مبارزه با قاچاق كالا و ارز در سازمان تعزیرات حكومتی و دكتر احسان قمری معاون دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه و تجارت از شبكه رادیویی گفت و گو پخش شد.

اجتهادی در برنامه "صبح و گفتگو" اظهار كرد: این تصور كه به دلیل كاهش ارزش پول ملی و بالارفتن ارزش دلار نباید قاچاق صورت نگیرد، تصور اشتباهی است.

وی افزود: به عنوان مثال تفاوت قیمت یك یخچال در استان های مرزی مانند بانه و هندیجان و گناوه با تهران به علت بالا بودن قیمت تمام شده واردات رسمی یا قیمت تمام شده تولید كالاهای مشابه در داخل است. بنابراین قاچاق همچنان مقرون به صرفه است و به جای واردات رسمی قاچاق می شود.

مدیركل پیشگیری و نظارت بر امور مبارزه با قاچاق كالا و ارز در سازمان تعزیرات حكومتی گفت: كالای قاچاق در استان های مرزی بوشهر و كردستان به وفور وجود دارد. واردات رسمی ممنوع است اما چرا وارد گناوه و بانه و هندیجان می شود؟

این مقام مسئول با اشاره به مثالی در این خصوص گفت: در حال حاضر یك پرونده در استان خوزستان برای ما مشكل ساز شده است. سازمان نوسازی مدارس تعداد زیادی كولر خریداری كرده و با درخواست مناقصه تأكید كرده كه باید كالای ایرانی باشد. فردی در این مناقصه برنده شد و تعداد زیادی كولر را تأمین كرده اما پس از پرداخت هزینه و تحویل، سازمان نوسازی مدارس متوجه قاچاقی بودن كولرها و برچسب تقلبی كالای ایرانی شد.

اجتهادی تصریح كرد: متأسفانه تولیدكننده داخلی به جای حسن استفاده از فرصت طلایی تحریم ها و گرانی نرخ ارز، شروع به استفاده غیرقانونی كرده و تلاشی هم برای جلب اعتماد مصرف كننده انجام نداده است.

وی یادآور شد: ما به عنوان سازمان تعزیرات مكرراً با دستگاه های مختلف مكاتبه كردیم كه قانون كد شناسه و رهگیری كالا اجرایی شود البته قرار بر این شده كه تا پایان سال سامانه های كد شناسایی و رهگیری پیگیری شود.

در ادامه "صبح و گفتگو"، قمری پدیده قاچاق را تابع متغیرهای زیادی دانست و گفت: نرخ ارز تنها یكی از این متغیرهاست.

معاون دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه و تجارت افزود: به عنوان مثال در حوزه لوازم خانگی، كالاهایی با قیمت كمتر از قیمت تولید داخل به كشور وارد و عرضه می شوند و این نشان دهنده وجود قاچاق است.

وی همچنین دستكاری های زیاد در نرخ ارز و نظام چند نرخی را در افزایش قاچاق موثر دانست و بیان داشت: از طرفی ارز 4200 تومانی برای برخی كالاها تخصیص داده می شود و از طرف دیگر صادركنندگان باید ارز را وارد كشور كنند اما به ادعای مسئولان بانك مركزی تا پایان سال گذشته كمتر از 50 درصد ارز به داخل كشور برگشته است بنابراین بخشی از این ارز كه باید به كشور بازمی گشت به صورت قاچاق وارد كشور شده است.

معاون دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه و تجارت بیان داشت: راه اندازی سامانه های كد شناسایی نیازمند همكاری كلیه دستگاه های ذیربط است.

قمری در خاتمه بر اصلاح نظام تعرفه ای تأكید كرد و گفت: تا زمانی كه نظام تعرفه ای اصلاح نشود باید انتظار قاچاق را داشته باشیم.

مرتبط با این خبر

  • امامزاده ابراهیم (ع) شهر آمل جزو امامزاده‌های معروف و شاخص در كشور است

  • یك اقتصاددان در مصاحبه تلفنی با رادیو گفت‌وگو:

  • نگذاریم تولیدكننده‌ها دل‌زده شوند!

  • لزوم اقدام نظامی علیه اسرائیل در صورت نقض آتش‌بس

  • مردم غزه نیاز به همدلی زبانی ندارند

  • مردم ولی‌نعمت مسئولان‌/ شعاری كه باید عملی شود!

  • ضرورت شناخت ذائقه مخاطب در تولید محتوای رسانه‌ای

  • تهیه اینترنت پاك با كد دستوری#456*

  • عملیاتی كردن شعار سال نیازمند برنامه جامع در حوزه كشاورزی است

  • به‌جای قضاوت دیگران؛ نقد سازنده داشته باشیم