صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

رمضانی گفت : در حال حاضر مدارس بیزنس خوبی در خصوص كنكور دارند كه فنی و حرفه‌ای ها قادر به رقابت با آن و جذب دانش آموز نیستند.

برنامه " مناظره " با موضوع هدایت تحصیلی یا هدایت تحمیلی؟ با حضور دكتر فائزه رمضانی، مشاور و روانشناس روانه آنتن رادیو گفت و گو شد.

فائزه رمضانی در آغاز به كمبود مشاور آموزشی در مدارس اشاره كرد و گفت: بسیاری از مدارس كشور مشاور متخصص ندارند و برخی نیز مشاور ندارند. تعداد زیادی از مدارس به ویژه غیرانتفاعی ، افرادی را به عنوان مشاور معرفی می كنند كه تحصیلات روانشناسی و مشاوره ندارند.

وی افزود : آموزش و پرورش دستورالعمل و بخشنامه های خوبی برای مشاوره هدایت تحصیلی دانش آموزان دارد . همچنین جلسات زیادی برای مشاوران برگزار می كند و در خصوص هدایت تحصیلی به آنها آموزش می دهد اما نكته قابل توجه این است كه مشاور برای مدارس كار می كند ، به معنای دیگر مدارس كارفرمای مشاور هستند نه اداره آموزش و پرورش .

این مشاور در پاسخ به چرایی عملكرد مشاوران تحصیلی در سوق دادن دانش آموزان به سمت رشته های تجربی و ریاضی گفت : با درنظر گرفتن كارفرما بودن مدارس ، مشاور در عین حال كه كار خود را انجام می دهد تلاش می كند رضایت كارفرمای خود را نیز جلب كند .

رمضانی در تكمیل مطلب فوق افزود : طبیعی است با وجود این كه مشاور تشخیص می دهد بهتر است دانش آموز در رشته فنی و حرفه‌ای تحصیل كند ، سعی می كند او را به ثبت نام در رشته نظری ترغیب كند تا كلاس های درس مجتمع آموزشی را پر و در جهت رضایت كارفرمای خود حركت كند تا شغل خود را حفظ كند.

وی بازدید دانش آموزان از هنرستان را برای هدایت تحصیلی آنان بسیار كمك كننده دانست و اظهار كرد : تعداد بسیار كمی از مدارس این كار را انجام می دهند و حتی مدارس غیرانتفاعی به طور جد مانع این كار می شوند چون ترس از دست دادن دانش آموز را دارند.

این روانشناس در ادامه برنامه مناظره رادیو گفت و گو ، با بیان اینكه مدارس فنی و حرفه ای در تمام دنیا جایگاه خود را پیدا كرده اند ، عنوان كرد : متاسفانه رشته های فنی و هنرستانی در ایران به لحاظ دید اجتماعی از اقبال كمتری برخوردارند .

رمضانی ادامه داد : زمانی كه فنی و حرفه ای كار خود را به صورت جدی آغاز كرد مدارس معمولی و شاخه نظری تجارت آنچنانی در خصوص كنكور نداشتند اما اكنون كه مدارس برای هر سال در حدود 20 تا 50 میلیون از دانش آموز دریافت می كنند و بیزنس خوبی در خصوص كنكور دارند ، فنی و حرفه‌ای ها قادر به رقابت نیستند چرا كه كتاب تست ، كلاس كنكور و تبلیغات تلویزیونی ندارند.

وی با ابراز تاسف از نحوه هدایت تحصیلی دانش آموزان رشته های تجربی، اظهار كرد : به صورت قانونی دانش آموزانی كه اولویت الف آنها تجربی نباشد حتی اگر معدل بالای 19 هم داشته باشند نمی توانند در این رشته تحصیل كنند، به همین جهت به مدارس غیر انتفاعی روی می آورند كه تعداد كلاس های خود را افزایش داده و به راحتی این افراد را جذب می كنند.

رمضانی خاطر نشان كرد : هجوم افراد به سمت رشته تجربی یك جو رقابتی شدید را ایجاد می كند كه حاصل آن قبولی در رشته ای است كه پاسخگوی زحمات زیاد دانش آموز نیست و این چیزی جز سرخوردگی برای جوانان به دنبال ندارد.

مرتبط با این خبر

  • امامزاده ابراهیم (ع) شهر آمل جزو امامزاده‌های معروف و شاخص در كشور است

  • یك اقتصاددان در مصاحبه تلفنی با رادیو گفت‌وگو:

  • نگذاریم تولیدكننده‌ها دل‌زده شوند!

  • لزوم اقدام نظامی علیه اسرائیل در صورت نقض آتش‌بس

  • مردم غزه نیاز به همدلی زبانی ندارند

  • مردم ولی‌نعمت مسئولان‌/ شعاری كه باید عملی شود!

  • ضرورت شناخت ذائقه مخاطب در تولید محتوای رسانه‌ای

  • تهیه اینترنت پاك با كد دستوری#456*

  • عملیاتی كردن شعار سال نیازمند برنامه جامع در حوزه كشاورزی است

  • به‌جای قضاوت دیگران؛ نقد سازنده داشته باشیم