صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

مهدی محمدی گفت: آمریكا دیگر آن قدرت شكست‌ناپذیر نیست واین هزینه بسیاری برای سیاستمداران آمریكایی است، زیرا باعث شده آن ابهت آمریكا در نزد ملت‌های منطقه تبدیل به خواری شود ودیگر ملت‌های منطقه آمریكا را بعنوان یك قدرت برتر نگاه ‌نكنند.

برنامه "گفت‌وگوی سیاسی" با موضوع (نگاهی به حضور آمریكا در منطقه غرب آسیا در یك دهه اخیر، هزینه‌ها و دستاوردها) با حضور دكتر مهدی محمدی، مدرس دانشگاه روانه آنتن شبكه رادیو گفت‌وگو شد.

مهدی محمدی در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو عنوان كرد: پس از فروپاشی اتحادجماهیر شوروی، آمریكایی‌ها به این تصور رسیدند كه یگانه قدرت دنیا هستند و هیچ قدرتی برتر از آنها وجود ندارد و از لحاظ سیاسی نمی‌تواند با آنها برابری كند. به مرور هم خودشان و هم‌پیمانان‌شان دچار توهم شدند. به عبارتی كسانی كه به آمریكایی‌ها دل بستند و تصور می‌كردند چون قدرت بلامنازع دنیا آمریكاست، حال می‌توانند به او تكیه كنند.

وی افزود: در پایان حكومت اوباما، زمانی كه تبلیغات نامزدهای ریاست‌جمهوری برپا بود، ترامپ در سخنانی اشاره كرد كه قدرت و هیمنه آمریكا از بین رفته است و یكی از شعارهای تبلیغاتی‌اش این بود كه می‌خواهد آن قدرت و اقتدار را به آمریكا برگرداند. اكنون باید كاری كند كه مردم باور كنند آمریكا هنوز قدرتمند است. لذا در بررسی‌هایی متوجه شدند حضور نظامی آمریكا در منطقه بی‌فایده است، برای همین حضور نظامی را با سیاست‌ها و روش‌های مختلف به ویژه در غرب آسیا جایگزین كردند.

استاد دانشگاه ادامه داد: آمریكایی‌ها با حضور نظامی در غرب آسیا هزینه‌های سنگینی را متحمل شدند و با وجود هزینه بسیار دچار شكست شدند. بنابراین امروز بزرگ‌ترین مشكل آمریكا این است كه متوجه شده اقتدارش از میان رفته است. آن توهمی كه باعث می‌شد هم خودش و هم‌پیمانانش تصور كنند قدرت بلامنازع دنیا هستند، اكنون این توهم از بین رفته است و به این نتیجه رسیدند كه نمی‌توانند در مقابل جبهه مقاومت ایستادگی كنند. زیرا جبهه مقاومت یك ویژگی دارد و آن دفاع از سرزمین بر اساس ارزش‌های دینی و مذهبی است.

مهدی محمدی گفت: در حالی كه آمریكایی‌ها صرفا برای به دست آوردن منافع مادی در خاورمیانه حضور دارند. برای همین تفاوت بسیاری است میان قدرتی كه امروز محور مقاومت است و آمریكایی‌ها كه منافعشان حرف نخست را می‌زند. به هر حال ایالات‌متحده هزینه بسیاری برای حضور نظامی در غرب آسیا كرد و در همین زمینه اقتدار و هیمنه‌اش را وسط آورد تا توهمی كه درباره قدرتش مطرح بود، حداقل در میان دوستان و هم‌پیمانانش پابرجا بماند و هزینه‌هایی را برای این بازی نمایشی انجام دهد. حالا یك‌روز به واسطه لشكركشی به كشوری است و روز دیگر با پرتاب موشكی چند هزار دلاری به چادر یك دلاری در كشور افغانستان یا این‌كه به شكل سیاسی وارد شود و مسائل امروز منطقه را به وجود بیاورد.

وی افزود: حضور آمریكا در غرب آسیا علاوه بر هزینه‌های نظامی، مسائلی دیگری را نیز در برداشته است و شكست‌های بسیاری كه متحمل شد، هزینه بسیار زیادی برایش به بار آورده و نشان داده است كه آمریكا دیگر آن قدرت شكست‌ناپذیر نیست و شكست‌پذیری ایالات‌متحده خودش یك هزینه برای سیاستمداران آمریكایی است و آن ابهت آمریكا در نزد ملت‌های منطقه تبدیل به خواری شده است و دیگر ملت‌های منطقه آمریكا را به عنوان یك قدرت برتر نگاه نمی‌كنند و دیگر برایش ارزشی قائل نیستند.

استاد دانشگاه در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو بیان كرد: با وجود این‌كه شكست‌های پیاپی نشان از بین رفتن هیمنه آمریكا دارد، اما گویی آمریكا هنوز با خودش تعارف دارد و برای این‌كه منافعش را از دست ندهد، مجبور است كه هنوز در منطقه حضور داشته باشد، اگرچه شاید سیاست‌هایش به شكل‌های مختلف تغییر كند، اما در نهایت باید شكست را بپذیرد و منطقه را ترك كند.

مرتبط با این خبر

  • ترس و تردید در جبهه دشمن/ جهان شاهد قدرت نظامی و شجاعت ایران بود

  • دقت احراز هویت در مرحله دوم انتخابات افزایش خواهد یافت

  • دلایل كمبود وارفارین در كشور؛ توزیع نامناسب در كنار كمبود واردات

  • توجه به انقلاب اسلامی در سینما یك ضرورت است / سینمای روشنفكری مرده در حال احتضار

  • پایان راهبرد صبر استراتژیك ایران، در عرصه دیپلماسی اثرگذار خواهد بود

  • مجلس و دولت برای تحقق شعارسال ورود كنند

  • پنهان كردن هویت واقعی؛ ریشه آسیب‌های فضای مجازی

  • آموزش؛ پاشنه آشیل رفتار در فضای مجازی

  • شرط مهم تحقق شعار سال، ثبات اقتصادی است

  • راه اندازی آزمایشگاه افزایش مهارت‌های كودكان در فضای مجازی