صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

احمد سالك گفت: حضور میلیون‌ها نفر در اربعین از كشورهای مختلف بر اساس ارزش‌های محور حاكمیت، تاكید بر قرآن و فرهنگ نهضت عاشورا تمدنی را به وجود می‌آورد كه به نظرم مقدمه بسترسازی برای یك حركت جهانی به اقتضای حكومت عدل الهی است.

برنامه "گفت‌وگوی فرهنگی" با موضوع (راهپیمایی اربعین، تمدن‌ساز یا بدعت آفرین) در ادامه با ارتباط تلفنی با احمد سالك، عضو كمیسیون فرهنگی مجلس روانه آنتن شبكه رادیوگفت‌وگو شد.

احمد سالك در مصاحبه با رادیوگفت‌وگو بیان كرد: موضوع اربعین نماد اراده حق به كمك جامعه اسلامی است، یعنی خدای متعال كه مقلوب قلوب است، قلب‌ها را به سمت مغناطیس حضرت اباعبدالله الحسین (ع) هدایت می‌كند، اما درباره ویژگی‌های تمدن‌سازی اربعین چند مطلب وجود دارد؛ نخست به مسائل قلبی افراد برمی‌گردد و از طرفی به منطق آنها؛ تركیب میان منطق و قلب موضوع بسیار جالبی را شكل می‌دهد، یعنی عشق و محبت قلبی به امام حسین(ع).

وی افزود: از آن‌سو فرهنگ غنی نهضت عاشورای امام حسین(ع) جامعیت در تمام زندگی بشری را ترسیم می‌كند از قبیل فهم عمیق مسائل قرآنی یعنی تعلیم و تعلم قرآن در فرهنگ غنی امام حسین(ع) مطرح است. اگر بخواهیم به یك تمدن قوی تكیه كنیم، باید تكیه به قرآن بكنیم كه این موضوع در منطق عاشورا مطرح است. نكته دیگر وحدت ملت حول محور حاكمیت دینی است كه تمدن‌ساز است، موضوعی كه اهمیت بسیاری دارد، زیرا جامعه‌ای كه خارج از محور حاكمیت باشد، هرج و مرج و مسائل بسیاری به دنبال خواهد داشت.

عضو كمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: امامت چون محور حاكمیت است كه اگر این محوریت برداشته شود، جامعه به جهت دیگری حركت كند و از مدار اصلی فاصله بگیرد، اما هنگامی كه محوریت بر ولایت و حاكمیت دینی باشد در مسائل، عرصه‌ها و زمینه‌های مختلف خودش را نشان می‌دهد، چنان‌كه امام حسین(ع) محور حركت بزرگ عاشورا هستند. بنابراین اگر بخواهیم تمدن قوی را در جهان سامان دهیم، باید دنبال خط مشی امامت و رهبری باشیم.

احمد سالك گفت: نكته سوم، آنچه كه می‌تواند یك حركت عظیم به وجود بیاورد، همدلی و پرهیز از هر گونه تنش و درگیری‌های اخلاقی است، به طوری كه در مسیر اربعین اباعبدالله ایثار، فداكاری، اخلاق، خدمت و مسائلی از این دست می‌بینیم، یعنی مجموعه ارزش‌های صدق، اخلاص و مسائلی مهمی را در مسیر اربعین از مردم عراق و ایران شاهد هستیم، مطلب مهمی كه باید به آن توجه كرد.

وی افزود: بنابراین مساله چهارم كه در شرایط كنونی می‌تواند تمدن‌ساز باشد، احیای ارزش‌های الهی و انسانی است و این از مطلب نباید غافل بود، امروز جامعه جهانی در بی‌اخلاقی و دوری از ارزش‌ها دست و پا می‌زند، به طوری كه گسترش فساد، آسیب‌های اجتماعی در این زمینه نماد این مطلب است كه وقتی در یك جامعه ارزش‌ها از بین برود، فساد رشد خواهد كرد، حال آنكه در اربعین امام حسین(ع) ارتقا ارزش‌های دینی، الهی و اخلاقی نمود بارز دارد، به طوری كه نمازهای جماعت برپا می‌شود، تبلیغات بسیاری در زمینه فرهنگ‌سازی صورت می‌گیرد و ما شاهد مسائل بسیار خوبی در مسیر پیاده‌روی اربعین هستیم.

عضو كمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: نكته دیگر دشمن‌شناسی است، اربعین امام حسین(ع) خط‌مشی شناخت دشمنان، نقشه‌ها و شیوه‌های عملیاتی آنها را به جامعه ما نشان می‌دهد، چگونه یزیدیان زمان امام حسین(ع) برخورد كردند؟ با فریبكاری جامعه را به انحراف كشاندند، به گونه‌ای كه امام حسین(ع) فرمود: برای اصلاح امت قیام كردم، برای امر به معروف و نهی از منكر بپاخاستم؛ یعنی محور معروف كه خود امام حسین(ع) است، معرفی شود و محور منكر كه یزید است، به جامعه شناسانده شود. ما در اربعین شاهد این موضوع هستیم كه یزیدیان زمان را باید بشناسیم.

احمد سالك در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو عنوان كرد: امروز اسرائیل و آمریكا و جریانات دیگر یزیدیان زمان هستند كه در مقابل حق و انقلاب اسلامی ما ایستادگی كردند. لذا اربعین امام حسین(ع) تحول عظیمی در جهان به وجود آورده است، به گونه‌ای كه یكی دیگر از مسائل فرهنگ‌سازی و تمدن‌سازی، حضور میلیون‌ها نفر در اربعین از كشورهای مختلف است و وحدتی كه شكل می‌گیرد، بر اساس ارزش‌های محور حاكمیت، تاكید بر تعلیم و تعلم قرآنی و فرهنگ نهضت عاشورا تمدنی را به وجود می‌آورد كه به نظرم مقدمه بسترسازی برای یك حركت جهانی را به اقتضای حكومت عدل الهی رقم می‌زند.

مرتبط با این خبر

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • پررنگ‌تر شدن نقش مردم در عرصه حكمرانی در طول حیات انقلاب اسلامی

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»