صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

كارشناس مسائل غرب آسیا با تصریح بر اینكه آمریكایی‌ها نتوانستند در خلیج فارس یك پشتوانه محكم برای شش كشور عربی ایجاد كنند، گفت: سعودی‌ها به روسیه متمایل شدند تا از ظرفیت این كشور برای ایجاد توازن منطقه‌ای استفاده كنند.

كارشناس مسائل غرب آسیا با تصریح بر اینكه آمریكایی‌ها نتوانستند در خلیج فارس یك پشتوانه محكم برای شش كشور عربی ایجاد كنند، گفت: سعودی‌ها به روسیه متمایل شدند تا از ظرفیت این كشور برای ایجاد توازن منطقه‌ای استفاده كنند.

به گزارش رجانیوز به نقل از تسنیم، حسن هانی زاده كارشناس مسائل غرب آسیا در مصاحبه با برنامه بدون خط خوردگی رادیو گفت وگو با بیان اینكه در روزهای گذشته تغییراتی در شطرنج سیاسی منطقه به وجود آمد، گفت: شكست عربستان در یمن پس از چهار سال جنگ و هزینه 300 میلیارد دلاری، موجب شده است این كشور در سیاست های میدانی خود تغییراتی به وجود آورد. همچنین خروج ناگهانی نیروهای آمریكا از شرق فرات در سوریه و حمله ارتش تركیه به شمال شرق سوریه موجب شده پوتین رئیس جمهور روسیه برای اینكه یك سیاست جدیدی را در خاورمیانه اعمال كند، به عربستان سفر كند.

وی افزود: با توجه به اینكه سعودی ها طی سال های اخیر پس از ریاست جمهوری دونالد ترامپ، به این نتیجه رسیدند كه آمریكا نمی تواند هم پیمان قابل اتكا و مطمئنی باشد. آمریكایی ها یك سیاست غیر شفافی در منطقه اعمال كردند كه خروج ناگهانی ارتش این كشور از سوریه نمونه همین سیاست غیر شفاف است.

این كارشناس مسائل غرب آسیا با تصریح بر اینكه آمریكایی ها نتوانستند در خلیج فارس یك پشتوانه محكمی برای شش كشور عربی ایجاد كنند، اظهار كرد: این مسئله سبب شد، سعودی ها به روسیه متمایل شوند تا از ظرفیت این كشور برای ایجاد توازن منطقه ای استفاده كنند و در حقیقت سفر پوتین، رئیس جمهور روسیه، برای برقراری رابطه محكم امنیتی، نظامی، سیاسی و اقتصادی با ریاض است. ضمن اینكه ممكن است رئیس جمهور روسیه از جایگاه خود استفاده كند و یك نوع میانجی گری بین تهران و ریاض نیز ایجاد كند.

وی در ادامه به نقش روسیه در سوریه اشاره كرد و گفت: روسیه یك هم پیمان سنتی و نظامی در سوریه تلقی می شود و این مسئله هم در دوران اتحاد جماهیر شوروی و هم در دوران فعلی، وجود داشته است. در حقیقت روسیه همیشه تلاش داشته جای پای خود را در سوریه محكم و پایدار كند و به همین دلیل در طول بحران سوریه، دولت روسیه تمام تلاش خود را به كار برد تا در این كشور امنیت ایجاد كند.

هانی زاده اضافه كرد: حمله تركیه به سوریه نگرانی هایی هم برای ایران و هم برای روسیه به وجود آورد و به همین دلیل پوتین رئیس جمهور روسیه تلاش می كند یك نوع هم گرایی منطقه‌ای بین كشورهای منطقه ایجاد كند و بهانه برای حضور نظامی آمریكا در خلیج فارس و منطقه به وجود نیاید.

مرتبط با این خبر

  • امامزاده ابراهیم (ع) شهر آمل جزو امامزاده‌های معروف و شاخص در كشور است

  • یك اقتصاددان در مصاحبه تلفنی با رادیو گفت‌وگو:

  • نگذاریم تولیدكننده‌ها دل‌زده شوند!

  • لزوم اقدام نظامی علیه اسرائیل در صورت نقض آتش‌بس

  • مردم غزه نیاز به همدلی زبانی ندارند

  • مردم ولی‌نعمت مسئولان‌/ شعاری كه باید عملی شود!

  • ضرورت شناخت ذائقه مخاطب در تولید محتوای رسانه‌ای

  • تهیه اینترنت پاك با كد دستوری#456*

  • عملیاتی كردن شعار سال نیازمند برنامه جامع در حوزه كشاورزی است

  • به‌جای قضاوت دیگران؛ نقد سازنده داشته باشیم