صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

حسن خسروجردی گفت: درآمد حاصل از صادرات فرآوردهای نفتی چند برابر نفت خام است و با این كا ما نفت را به خودمان می فروشیم و از عواید آن بهره مند می شویم.

حسن خسروجردی در برنامه " گفت و گوی اقتصادی " درباره استقلال بودجه سال 99 از درآمد نفتی سخن گفت و تاكید كرد : به طور كلی استفاده از درآمد نفتی برای هزینه های جاری دولت و بودجه از آغاز سنگ بنای نادرستی بود. در واقع عواید صادرات نفت باید در خزانه ذخیره شود و برای توسعه و عمران كشور مصرف شود.

وی تحریم را یك فرصت مناسب برای رهایی دولت از وابستگی به درآمد نفت توصیف كرد و گفت : در حال حاضر فروش نفت به 300هزار بشكه در روز كاهش یافته است. اگر دولت درآمد این فروش را برای تامین هزینه های جاری به بودجه سنواتی وارد كند دچار مشكل خواهد شد.

عضو اتحادیه صادركنندگان فرآورده های نفتی با بیان اینكه خام فروشی یكی از گره های اقتصاد كشور است ، اظهار كرد : پالایشگاه ها و بالابردن ظرفیت تولید پتروشیمی ها ، از یك سو به درآمد سرشاری در حوزه صادرات فرآورده های نفت خواهد رسید و از سوی دیگر با به كار گیری نیروی انسانی ، اشتغال ایجاد می شود.

خسروجردی ادامه داد : ضعف كشورهای دیگر در پالایش نفت و تولید فرآورده های حاصل از آن ، می تواند برگ برنده ما در صادرات محصولات ثانویه نفتی باشد.

وی به بخشی از اقدامات تجاری در حوزه نفت اشاره كرد و گفت : خوشبختانه موفق شدیم مصرف گاز را در كشورهای آفریقایی ترویج دهیم. همچنین پروژه های ساخته شده در كشورهای شرقی بسیار بزرگ هستند به طوری كه 75درصد نیاز گاز آنها را تامین كند.

رئیس اتاق ایران و افریقا با بیان اینكه نفت ایران به صورت خام توسط كشورهایی مانند چین خریداری نمی شود ، اظهار كرد : اگر بتوانیم صنعت پالایشگاهی و پتروشیمی را در كشور توسعه دهیم و فرآورده های نفتی تولید كنیم همه كشورها خواهان آن هستند و درآمد به میزان بالایی افزایش می یابد.

خسروجردی بر افزایش تعداد پالایشگاه ها در داخل و كشورهای پرجمعیت خارجی تاكید كرد و گفت : درآمد حاصل از صادرات فرآوردهای نفتی چند برابر نفت خام است و با این كا ما نفت را به خودمان می فروشیم و از عواید آن بهره مند می شویم.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه چرا كشورهای دیگر از طریق فروش نفت وضعیت خوبی دارند اما ایران چنین قابلیتی ندارد ، توضیح داد : كشورهای دیگر مشكلات و چالش های ایران را ندارند و ممانعتی برای صادرات نفت ندارند .

عضو اتحادیه صادركنندگان فرآورده های نفتی در پایان مصاحبه با رادیو گفت و گو خاطرنشان كرد : پالایشگاه های داخل با توان بالا در حال كار هستند و محصولات را با قیمتی بالاتر از نفت صادر می كنند.

مرتبط با این خبر

  • امامزاده ابراهیم (ع) شهر آمل جزو امامزاده‌های معروف و شاخص در كشور است

  • یك اقتصاددان در مصاحبه تلفنی با رادیو گفت‌وگو:

  • نگذاریم تولیدكننده‌ها دل‌زده شوند!

  • لزوم اقدام نظامی علیه اسرائیل در صورت نقض آتش‌بس

  • مردم غزه نیاز به همدلی زبانی ندارند

  • مردم ولی‌نعمت مسئولان‌/ شعاری كه باید عملی شود!

  • ضرورت شناخت ذائقه مخاطب در تولید محتوای رسانه‌ای

  • تهیه اینترنت پاك با كد دستوری#456*

  • عملیاتی كردن شعار سال نیازمند برنامه جامع در حوزه كشاورزی است

  • به‌جای قضاوت دیگران؛ نقد سازنده داشته باشیم