صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

فهیمی فر گفت: نسبت پژوهش هایی كه روی برگه انجام می شود با آنهایی كه تبدیل به «پتنت» یا یك جریان فنی می شود، در ایران نسبت مناسبی ندارند. در حالت استاندارد، نسبت پژوهش هایی كه كاركرد عملی در جامعه دارند سه به یك است.

برنامه «گفت و گوی علمی» رادیو گفت و گو در خصوص وضعیت پژوهش و با حضور دكتر علی اصغر فهیمی فر دانشیار دانشگاه تربیت مدرس به روی آنتن رفت.

علی اصغر فهیمی فر در آغاز با بیان اینكه دانشگاه تربیت مدرس یكی از دانشگاه های سرآمد در تولید علم و مقالات علمی كاربردی است، گفت: این دانشگاه جزو دانشگاه های مرجع محسوب می شود و تنها دانشگاه جامعی است كه معطوف به تحصیلات تكمیلی است و به همین دلایل و همچنین توجه ویژه به پژوهش، رتبه بالایی در جهان دارد.

این استاد دانشگاه از جایگاه بالای پژوهش در دانشگاه تربیت مدرس گفت و اظهار كرد: دانشگاه تربیت مدرس اساسا یك دانشگاه پژوهش محور محسوب می شود زیرا دانشجویان ارشد و دكترا وارد این دانشگاه می شوند و پژوهشگاه هایی كه از این دانشگاه استخراج می شود سطح بالایی دارد.

وی بیان كرد: نسبت پژوهش هایی كه روی برگه انجام می شود با آن هایی كه تبدیل به «پتنت» یا یك جریان فنی می شود، در ایران نسبت مناسبی ندارند. در حالت استاندارد، نسبت پژوهش هایی كه كاركرد عملی در جامعه دارند سه به یك است اما در ایران این فاصله بیشتر است. این مسئله نشان می دهد بسیاری از پژوهش ها به عمل منجر نمی شود و این معضل عمومی كشور است كه دلایل مختلفی می توان برای آن برشمرد.

فهیمی فر در ادامه به انقلاب فرهنگی دانشگاه ها اشاره و بیان كرد: مسئولین ابتدای انقلاب به این نتیجه رسیدند كه دانشگاهیان علاوه بر علم و دانش، باید واجد یكسری شرایط دیگر نیز باشند و بنابراین، دانشگاهی را با این ماموریت تاسیس كردند كه هدف آن تربیت مدرس و استاد و همچنین اعضای هیئت علمی دانشگاه باشد و در این راستا نیز دانشگاه تربیت مدرس تاسیس شد.

وی درباره جایگاه پژوهش در دانشگاه تربیت مدرس عنوان كرد: دانشگاه تربیت مدرس پس از انقلاب و در یك فاصله زمانی كوتاه، توانست یك احراز هویت علمی و پژوهشی ملی و حتی بین المللی به دست بیاورد و نشان می دهد در دانشگاه تاكید بر شاخص های علمی و پژوهشی بسیار بالا است یعنی مكانیزم های اداری دانشگاه به گونه ای است كه اگر استادی نتواند این مكانیزم های را اعمال و احراز كند، دچار ركود علمی می شود و با او برخورد می شود.

مرتبط با این خبر

  • سپاه؛ مدافع فرامرزی انقلاب اسلامی

  • چرا مردم امریكا خواستار نابودی اسرائیل نیستند؟

  • تصویب تعرفه ترجیحی در گروه پرستاری برای اولین بار

  • قدرت‌نمایی پوشالی و جعلی اسرائیل / انهدام پیچیده‌ترین ساختار نظامی جهان توسط ایران

  • ارزیابی دستگاه‌های اجرایی در برابر تهدیدات باحضور سردارباقری

  • جایگزینی نورهای مصنوعی به جای آفتاب در كشاورزی

  • حاكمیت برای تحصیل و اشتغال زنان متأهل امتیاز قائل شود

  • توسعه سواحل مكران به مردم سپرده می‌شود

  • وزیر امور خارجه گفت: پرواز دو یا سه كوادكوپتر در اصفهان در حد اسباب‌بازی است.

  • نقش‌آفرینی كسب و كارهای خرد و كوچك در تحقق شعار سال