صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

نجفی سولاری تأكید كرد: رسانه ها، بخش خصوصی و خود مردم باید در رابطه با مصرف شبكه ملی اطلاعات در جامعه اعتماد سازی كنند.

برنامه "صبح و گفتگو" با موضوع شبكه ملی اطلاعات و در ارتباط تلفنی با مرتضی موسویان رئیس هیئت مدیره انجمن علمی سواد رسانه ای و دكتر حسن نجفی سولاری كارشناس فضای مجازی از آنتن رادیو گفت و گو پخش شد.

موسویان در برنامه "صبح و گفتگو" اظهار داشت: بعد از آمریكا فقط كشور چین از شبكه ملی اطلاعات برخوردار است و روسیه هم به تازگی اقدام به راه اندازی این شبكه كرده اما كشورهای دیگر هنوز قادر به انجام این كار نیستند.

وی وجود شبكه ملی اطلاعات را در كشور ضروری خواند و افزود: در حال حاضر همه دنیا به ضرورت و اهمیت این شبكه اذعان دارند بطوریكه كره جنوبی 92 درصد از مردم كشورش را وارد زیرساخت های داخلی كرده است.

رئیس هیئت مدیره انجمن علمی سواد رسانه ای ادامه داد: وقتی ما مرزهای زمینی و هوایی داریم عاقلانه نیست درباره فضای مجازی برای حفظ امنیت خودمان، كه همان امنیت داده هاست هیچ چارچوبی نداشته باشیم.

این مقام مسئول یادآور شد: با وجود همه مشكلات و موانع برای راه اندازی شبكه ملی اطلاعات اما گام های بسیار خوبی برداشته شده است. به عنوان مثال پدافند غیرعامل كشور چندین مانور برگزار كرده كه اگر از دنیا قطع شویم بانك های داخلی می توانند به كار خود ادامه دهند.

موسویان گفت: 80 درصد شبكه ملی اطلاعات از نظر ICT پیش رفته اما از این نكته نیز غافل نشویم كه شبكه ملی اطلاعات فقط زیرساختی نیست بلكه یك پكیج بوده و نیازمند ارتباط همه دستگاه ها با یكدیگر است.

در ادامه "صبح و گفتگو"، نجفی سولاری بیان كرد: در حال حاضر برخی سازمان ها برای حضانت از داده های خود مجبور به ایجاد شبكه داخلی شده اند.

وی افزود: شورای عالی فضای مجازی باید مصوب می كرد كه در صورت ایجاد شبكه، در هر لحظه بتوان خود را از اینترنت بین الملل منفك كرد و تمام گردش اطلاعات داخلی كشور در درون كشور انجام شود تا سرویس ها و خدمات مورد نیاز كاربران را به شكل داخلی تأمین كند.

این كارشناس فضای مجازی گفت: وزارت ارتباطات با توجه به وظایف خود در این حوزه اعلام می كند كه رسالت خود را در حوزه زیرساختی و ایجاد سرورها انجام داده و 80 تا 90 درصد این شبكه پوشش دهی شده است.

نجفی سولاری اضافه كرد: درست است كه الان شبكه ملی اطلاعات وجود دارد اما سوال اینجاست كه اگر ما نیازمند استفاده از جستجوگر بودیم این سرویس جستجو در شبكه ملی اطلاعات وجود دارد یا خیر؟ و اگر درگاه های ورودی بسته شد شبكه اجتماعی برای رفع نیازهای مخاطبان داخلی وجود دارد؟

كارشناس فضای مجازی در پایان تأكید كرد: رسانه ها، بخش خصوصی و خود مردم در رابطه با مصرف شبكه ملی اطلاعات در جامعه اعتماد سازی كنند.

مرتبط با این خبر

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • پررنگ‌تر شدن نقش مردم در عرصه حكمرانی در طول حیات انقلاب اسلامی

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»