صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

معصومه نصیری گفت: هورمون هایی كه هنگام استفاده از شبكه های اجتماعی در فرد ترشح می شوند مشابه با هورمون هایی هستند كه هنگام استفاده از مواد مخدر ترشح می شوند.

برنامه "گفت و گوی اجتماعی" با موضوع بررسی سواد رسانه ای و اعتیاد به فضای مجازی، با حضور دكتر معصومه نصیری (قائم مقام و عضو هیئت مدیره انجمن سواد رسانه ای) از شبكه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

در این برنامه معصومه نصیری با اشاره به این كه اعتیاد به فضای مجازی معضلی جهانی است، گفت: استفاده وسواس گونه و اعتیاد به فضای مجازی یكی از معضل های روز جوامع مختلف به شمار می آید.

وی افزود: در حال حاضر بسیاری از كشورهای دنیا با تاسیس كمپ های ترك اعتیاد فضای مجازی و برگزاری دوره های سم زدایی دیجیتال سعی می كنند تا معتادان به فضای مجازی را درمان كنند.

قائم مقام انجمن سواد رسانه ای اضافه كرد: هورمون هایی كه هنگام استفاده از شبكه های اجتماعی در فرد ترشح می شوند مشابه با هورمون هایی هستند كه هنگام استفاده از مواد مخدر ترشح می شوند.

وی ادامه داد: ابزاری كه قرار بود مورد استفاده ما قرار بگیرد و ما از آن بهره برداری كنیم، امروزه به مرحله ای رسیده است كه ما بنده این ابزار شده ایم.

معصومه نصیری خاطر نشان كرد: كارشناسان شركت گوگل ادعا می كنند كه گوشی های موبایل این شركت با وضعیت تشدید اعتیاد در مصرف كنندگان طراحی شده اند.

وی اضافه كرد: شركت هایی كه خودشان سبب اعتیاد به گوشی های موبایل شده اند، هر روز برنامه های جدیدی را با محتوای ترك اعتیاد به فضای مجازی طراحی می كنند و در اختیار مردم قرار می دهند.

عضو هیئت مدیره انجمن سواد رسانه ای در ادامه تصریح كرد: مشاهده «لایك» های مجازی دقیقا همان حسی را به مخاطب القا می كند كه فرد سیگاری هنگام كشیدن سیگار تجربه می كند.

وی با اشاره به این كه اعتیاد به فضای مجازی را می توان تحت مدیریت و كنترل قرار داد، اظهار داشت: متاسفانه برخی گمان می كنند كه اعتیاد به فضای مجازی قابل مدیریت نیست و با همین تفكر این معضل را به حال خود رها می كنند.

معصومه نصیری با اشاره به این كه سن ورود به فضای مجازی در ایران بسیار پایین است، اظهار داشت: پایین بودن سن ورود افراد به فضای مجازی باعث می شود تا آمارهای مختلف، وضعیت مصرف مجازی كشور را بحرانی تر از آن چیزی كه هست نشان دهد.

وی ادامه داد: بسیاری از كشورها شیوه و زمان استفاده از فضای مجازی را برای سنین مختلف رده بندی كرده اند و قوانین متعددی را در این حوزه تدارك دیده اند.

مرتبط با این خبر

  • امامزاده ابراهیم (ع) شهر آمل جزو امامزاده‌های معروف و شاخص در كشور است

  • یك اقتصاددان در مصاحبه تلفنی با رادیو گفت‌وگو:

  • نگذاریم تولیدكننده‌ها دل‌زده شوند!

  • لزوم اقدام نظامی علیه اسرائیل در صورت نقض آتش‌بس

  • مردم غزه نیاز به همدلی زبانی ندارند

  • مردم ولی‌نعمت مسئولان‌/ شعاری كه باید عملی شود!

  • ضرورت شناخت ذائقه مخاطب در تولید محتوای رسانه‌ای

  • تهیه اینترنت پاك با كد دستوری#456*

  • عملیاتی كردن شعار سال نیازمند برنامه جامع در حوزه كشاورزی است

  • به‌جای قضاوت دیگران؛ نقد سازنده داشته باشیم