صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

سرپرست مجمع ویژه رسیدگی به پرونده های قاچاق كالا و ارز عنوان كرد : اگر سامانه رصد كالا بر اساس مقررات و مولفه های تبیین شده عمل كند ، موضوع قاچاق منتفی است.

برنامه " مناظره " با موضوع قاچاق كالا و ارز، سامانه ها و روشهای مبارزه با واردات قاچاق با حضور دكتر مرتضی خدایی ، سرپرست مجمع ویژه رسیدگی به پرونده های قاچاق كالا و ارز روانه آنتن رادیو گفت و گو شد.

مرتضی خدایی در آغاز افزایش تعداد پرونده های قاچاق در استان تهران را ناشی از اقدامات و طرح های جدید دانست و عنوان كرد : افزایش قاچاق را نمی توان از طریق رشد پرونده ها اثبات كرد چرا كه شاخص های بررسی این دو مقوله متفاوت است. موضوع كمبود ارز ، تخصیص ارز ارزان قیمت برای چند كالا ، قاچاق معكوس و بسیاری از موارد دیگر شاخص های تاثیرگذار در افزایش پرونده های قاچاق است.

وی با بیان اینكه هدف از مبارزه با قاچاق ، صیانت از تولید داخل است ، اظهار كرد : زمانی كه از قاچاق جلوگیری می كنیم ، تولیدات داخلی را تقویت می كنیم اما اینكه در جریان این مبارزه ، از صنعت داخلی در جهت افزایش تولید حمایت كنیم نیز شاخص مهمی در آسیب شناسی قاچاق است.

سرپرست مجمع ویژه رسیدگی به پرونده های قاچاق كالا و ارز در بخش دیگری از برنامه مناظره رادیو گفت و گو با تاكید بر اینكه قاچاق تنها كولبری نیست و قاچاق سازمان یافته نیز وجود دارد ، عنوان كرد : ما باید وارد مبارزه در حوزه قاچاق های سازمان یافته شویم كه تاكنون به صورت جدی به آن نپرداخته ایم.

خدایی به آمار پرونده های ریز و درشت سازمان تعزیرات اشاره كرد و گفت : 73 درصد از پرونده ها در تعزیرات حكومتی استان تهران قاچاق زیر 10 میلیون تومان است. در واقع می توان گفت مبارزه با قاچاق در سطح كلان و كشوری تنها 10 درصد باید به صورت قهری و 90درصد به صورت زیرساخت مبارزه با قاچاق یا همان پیشگیری انجام شود.

وی به موضوع چندگانگی در اعطای مجوز اشاره كرد و گفت : مرجع صدور مجوز باید یك ارگان باشد و سازمان مربوطه باید از لحاظ كیفیت كالای وارداتی را تایید كند . بنابراین تنها سازمانی كه باید مجوز واردات را صادر كند وزارت صمت است تا بتواند اوضاع حاكم را رصد كند.

سرپرست مجمع ویژه رسیدگی به پرونده های قاچاق كالا و ارز تاكید كرد : اگر سامانه رصد كالا بر اساس مقررات و مولفه های تبیین شده عمل كند ، موضوع قاچاق منتفی است. قاچاق در همه دنیا وجود دارد و وظیفه گمرك ایجاد تعادل و نظارت بر تمامی دستگاه های مرتبط است .

خدایی در پایان مصاحبه با رادیو گفت و گو از آیین نامه ها و دستورالعمل های تدوین شده در خصوص واردات در برخی سازمان ها انتقاد كرد و گفت : گاهی همین مقررات نسنجیده قاچاق را توسعه می دهد . به عنوان مثال در دستورالعمل وزارت بهداشت برای مجوز واردات رعایت استانداردهای بین المللی بیان شده كه مفهوم عینی ندارد ، این در حالی است كه ما دارای یك استاندارد ملی هستیم كه هرآنچه كه وارد و تولید می شود باید بر اساس آن قالب بندی شود.

مرتبط با این خبر

  •  ان‌شاءالله دور دوم انتخابات در امنیت كامل برگزار خواهد شد

  •  سرتیپ دوم خلبان نوری:

  •  لازم باشد حیفا و تل‌آویو را با خاك یكسان می‌كنیم

  • الان بدنه سینما فیلم تولید نمی‌كند

  • دانستن پشت پرده‌های بی‌حجابی و بدپوششی ضروری است

  • قوانین افراطی حوزه پوشش، باعث كاهش رضایتمندی مردم می‌شود

  • قابلیت پرواز بالگردهای هوانیروز در تاریكی مطلق و بدی آب‌وهوا

  • ضرورت تبیین روایت صحیح از فرهنگ ایرانی اسلامی برای دختران جامعه

  • عملیات وعده صادق با ساده‌ترین موشك‌ها و پهپادهای ایرانی انجام شد

  • تذكر به رعایت حجاب با حفظ كرامت انسانی كارآمدتر است