صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

بیك محمدلو عنوان كرد : مدل قرارگاهی كه ما با استفاده از آن در انقلاب و جنگ به توفیق رسیدیم ، یك الگوی مناسب برای عملی شدن بیانیه گام دوم است.

برنامه " گام دوم " با موضوع بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، ظرفیتها و سرمایه های ملی با حضور دكتر حسن بیك محمدلو ، دكترای آینده پژوهی و مدرس دانشگاه روانه آنتن رادیو گفت و گو شد.

حسن بیك محمدلو در ابتدا به فرصت های مادی مطرح شده در بیانیه گام دوم اشاره كرد و گفت : فرصت ها و منابع كشور حاصل رویكرد مادی و غیرمادی است . منابع مادی همان ظرفیت های مشهود و قابل اندازه گیری و منابع غیرمادی غیر قابل لمس هستند.

وی روح بیانیه گام دوم را ناظر بر دو محور استقلال و عدالت دانست و عنوان كرد : این محورها در الگوی اسلامی ایرانی پایه پیشرفت توسط مقام معظم رهبری به نخبگان نیز اعلام شده است . بر این اساس ، ضعف كاركردها در ظرفیت های مختلف كشور ناشی از عدم استقلال بوده است كه بخشی از آن ریشه داخلی و قسمتی هم مربوط به دسیسه های بیگانگان و استكبار است.

این كارشناس آینده پژوهی افزود: از یك سو احصای جامعی از ظرفیت ها در كشور وجود ندارد چون نگاه ما بخشی و جزیره ای بوده است و از سوی دیگر عدالت دسترسی به فرصت ها و منابع وجود نداشته است ، بنابراین ما باید یك بانك جامع اطلاعاتی را ایجاد كنیم ، البته این ضرورت در سیاست های كلی ابلاغی رهبر مورد تاكید قرار گرفته است اما به آن كم توجهی شده است.

بیك محمدلو درخصوص بهره برداری از منابع مادی گفت : پس از احصا باید برنامه ای برای بهره برداری تدوین كنیم تا آیندگان متضرر نشوند. به عبارت دیگر در استخراج نفت ، آب و محیط زیست باید نگاه حفاطتی نیز داشته باشیم چرا كه این ها میراث نسلی هستند.

وی از مدل قرارگاهی به عنوان یك الگوی مناسب برای اداره كشور یاد كرد و گفت : روشی كه ما را در انقلاب و جنگ به توفیق رساند ، در سال های بعدی در حوزه اقتصاد و فرهنگ مورد غفلت قرار گرفت تا اینكه مقام معظم رهبری موضوع اقتصاد مقاومتی را مطرح نمودند.

این مدرس دانشگاه تاكید كرد : باید بپذیریم گام دوم برای حال حاضر كشور ماست و مربوط به آینده نیست پس لزوم ایجاد قرارگاه برای اجرای آن به شدت احساس می شود تا با مدلی كه در گذشته موفق بوده است ، احصا و به كارگیری ظرفیت ها را به درستی انجام دهیم.

بیك محمدلو به منابع انسانی به عنوان نقطه محوری و كلیدی بیانیه گام دوم اشاره كرد و گفت : سیاست ها در كشورما همواره شغل محور بوده است اما تجارب موفق حاكی از این است كه اگر حمایت ها به سمت شاغل گسیل شود ، درهای جدیدی برای اقتصاد و توسعه كشور گشوده خواهد شد كه لازمه آن طراحی مسیر توسعه شغلی است .

وی در پایان مصاحبه با رادیو گفت و گو خاطر نشان كرد : در فرآیند باورمندی و مدیریت افكار عمومی ، رسانه نقش بسزایی دارد. از این رو رسانه ها باید زمینه بیانیه تبیین بیانیه را فراهم كنند و سپس مصادیق باورمندی و راه های رسیدن به آن را برای جامعه روشن كنند.

مرتبط با این خبر

  •  ان‌شاءالله دور دوم انتخابات در امنیت كامل برگزار خواهد شد

  •  سرتیپ دوم خلبان نوری:

  •  لازم باشد حیفا و تل‌آویو را با خاك یكسان می‌كنیم

  • الان بدنه سینما فیلم تولید نمی‌كند

  • دانستن پشت پرده‌های بی‌حجابی و بدپوششی ضروری است

  • قوانین افراطی حوزه پوشش، باعث كاهش رضایتمندی مردم می‌شود

  • قابلیت پرواز بالگردهای هوانیروز در تاریكی مطلق و بدی آب‌وهوا

  • ضرورت تبیین روایت صحیح از فرهنگ ایرانی اسلامی برای دختران جامعه

  • عملیات وعده صادق با ساده‌ترین موشك‌ها و پهپادهای ایرانی انجام شد

  • تذكر به رعایت حجاب با حفظ كرامت انسانی كارآمدتر است