صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

ستوده اظهار داشت: تبعات منفی رفتارهایی كه امروزه كاربران فضای مجازی انجام می دهند تا سال های آینده در جامعه نمود پیدا خواهند كرد.

برنامه "گفتگوی اجتماعی" با موضوع نقد و بررسی علل گرایش جوانان به رفتارهای پرخطر و نقش موبایل و فضای مجازی در این حوزه، با حضور سرهنگ مهدی شكیب (رئیس اداره نظارت بر كسب و كارهای اینترنتی پلیس فتا) و مهندس سلیمان ستوده (مدیر صیانت مركز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد و از فعالان حوزه فضای مجازی) از شبكه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

سرهنگ شكیب با اشاره به آمار نفوذ اینترنت در بین مردم، گفت: نفوذ و شروع به كار اینترنت در ایران به سال 68 برمی گردد كه فضاهای بیت نت وارد كشور شدند.

وی افزود: در حال حاضر ایران در میان تمامی كشورهای دنیا رتبه 118 را در نفوذ اینترنت در اختیار دارد.

رئیس اداره نظارت بر كسب و كارهای اینترنتی پلیس فتا اضافه كرد: امروزه 89 درصد از مردم ایران كاربر اینترنت هستند و بیش از 63 درصد این تعداد برای حضور در اینترنت از سرویس های تلفن همراه بهره می گیرند و به همین واسطه در شبكه های اجتماعی حضور دارند.

وی ادامه داد: بر اساس نظرسنجی مركز افكار سنجی ایسپا در تیرماه امسال از مردم ایران، اعلام شد كه حدود 70 درصد مردم ایران از شبكه های اجتماعی استفاده می كنند.

سرهنگ شكیب اضافه كرد: در سال گذشته حدود 71 درصد جوانان 18 تا 29 ساله از شبكه های اجتماعی استفاده می كردند.

وی با اشاره به این كه تحلیل و فراتحلیل آمارهای مختلف می تواند نقشه راه را برای ما ترسیم كند، عنوان كرد: ما هیچ گاه استفاده از اینترنت و فضای مجازی را نباید به معنای منفی در نظر بگیریم و از فرصت های این فضا غافل شویم.

رئیس اداره نظارت بر كسب و كارهای اینترنتی پلیس فتا افزود: اینترنت همراه ایران رتبه 50 سرعت در دنیا را در اختیار دارد.

وی اضافه كرد: در بین 175 كشور دنیا اینترنت ثابت ایران رتبه 135 را به خود اختصاص داده است.

در ادامه برنامه گفتگوی اجتماعی از شبكه رادیویی گفت و گو سلیمان ستود با اشاره به این كه فضای مجازی بسیار پویا است، گفت: پویایی این فضا باعث می شود تا قشر جوان به حضور در آن گرایش پیدا كنند.

وی افزود: بسیاری از جوانان در مسیر نیاز به مقبولیت و محبوبیت و جایگاه اجتماعی به سمت استفاده از شبكه های اجتماعی سوق پیدا می كنند.

مدیر صیانت مركز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد با اشاره به نحوه استفاده از فضای مجازی، اظهار داشت: در حال حاضر اكثر كاربران فضای مجازی با هدف كسب شهرت در فضای مجازی حاضر می شوند.

وی اضافه كرد: موضوع كسب شهرت به هر دلیل ممكن در شبكه های اجتماعی بسیاری از مرزهای فرهنگی را جا به جا می كند و اكثر هنجارها را به ناهنجاری تبدیل می كند.

سلیمان ستود ادامه داد: تبعات منفی رفتارهایی كه امروزه كاربران فضای مجازی انجام می دهند تا سال های آینده در جامعه نمود پیدا خواهند كرد.

وی افزود: برخی از خانواده ها با تربیت نادرست، فرزند خود را به سمت ناهنجاری های موجود در فضای مجازی هدایت می كنند.

این فعال فضای مجازی تصریح كرد: تا زمانی كه والدین از فضای مجازی در مسیر درست و اصولی استفاده نكنند، ما نمی توانیم جوانان و نوجوانان كشور را به استفاده درست از این فضا ترغیب كنیم.

وی با اشاره به موضوع مدلینگ كودكان در فضای مجازی، توضیح داد: متاسفانه امروزه برخی از كودكان و نوجوانان به دلیل طمع و سودجویی برخی از شركت های تبلیغاتی به عنوان مدل مشغول به كار می شوند، در حالی كه خودشان از آینده این كار اطلاع ندارند.

مرتبط با این خبر

  • موفقیت ایران در حمله و دفاع متقابل/ منطقه را نجات دادیم

  • امسال نهاده‌های دامی به موقع تامین خواهد شد

  • حجاب؛ مظهر اسلامیت جمهوری اسلامی ایران

  • بازار گوشت قرمز به ثبات قیمتی می‌رسد

  • افزایش تجرد دختران عامل فرهنگی دارد

  • حجاب یك امر درمانی است و بدون عفاف ارزشی ندارد

  • علم و آگاهی و دانستن مسائل روز 2 بال هنر هستند

  • عملیات« وعده صادق» شكست ترمیم ناپذیری بر اشغالگران قدس تحمیل كرد

  • سپاه؛ مدافع فرامرزی انقلاب اسلامی

  • چرا مردم امریكا خواستار نابودی اسرائیل نیستند؟