صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

مردانی، استاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی گفت: میزان واردات واكسن آنفولانزا به كشور بیش از سه میلیون نیست لذا استراتژی ما برای تزریق واكسن افراد در معرض خطر هستند.

دكتر مسعود مردانی، فوق تخصص بیماری‌های عفونی و عضو كمیته كشوری آنفولانزا در برنامه «روزنه» رادیو گفت‌وگو بیان كرد: از حدود 20 سال قبل در كشور، عده‌ای از صاحب نظران بیماری‌های عفونی گرد هم جمع شدند و فكر كردند شاید بهتر باشد به جای اینكه منتظر بمانند تا مردم دچار بیماری‌های عفونی شوند پیشگیری را مقدم بر درمان بدانند.

وی افزود: تقدم پیشگیری بر درمان مسئله مهمی است كه ما همیشه به دانشجویانمان نیز تذكر می‌دهیم. بر این اساس كمیته‌ای به نام كمیته كشوری آنفولانزا از اساتید با سابقه و دانشگاهی تشكیل شد. استراتژی این كمیته كنترل بیماری آنفولانزا در ایران است.

مردانی خاطرنشان كرد: اكنون ثابت شده كه آنفولانزا یك پدیده فرای عفونت ریوی یا دستگاه تنفسی است. در دنیا روی این بیماری خیلی كار شده است. در تركیه متوجه شدند كودكانی كه واكسن آنفولانزا تزریق می‌كنند شش ماه بعد از این واكسن كمتر گوش درد می‌گیرند، یا افرادی كه این واكسن را تزریق كردند سینه پهلو خیلی كمتر در آنها اتفاق می‌افتد. وقتی به تعداد زیادی از افراد در معرض خطر واكسن را تزریق می‌كنیم می‌توانیم اطمینان داشته باشیم كه آنها دچار سینه پهلو نمی‌شوند.

این استاد دانشگاه در رادیو گفت‌وگو تصریح كرد: در تمام دنیا این قضیه مطرح است كه عده‌ای معتقدند نباید این واكسن را تزریق كرد. در كشوری مثل پاكستان كه هنوز بیماری فلج اطفال ریشه‌كن نشده گروه‌های خاصی هستند كه شدیدا علیه واكسن فلج اطفال تبلیغ می‌كنند و در واقع از خوراندن قطره فلج اطفال به كودكانشان خودداری می‌كنند، اعتقادشان هم بر این است كه اگر قطره را این كودكان مصرف كنند از نظر جنسی شاید نتوانند در آینده بچه‌دار شوند، یعنی به موضوعاتی معتقدند كه هیچ ارتباطی با واكسن فلج اطفال ندارد.

او افزود: همچنین در كشوری مثل سوئد عده‌ای از افراد كه واكسن آنفولانزا را دریافت كرده بودند دچار بیماری خواب شدند لذا علیه آن تبلیغات كردند؛ تعداد افرادی كه در كشور پیشرفته اسكاندیناوی واكسن زده بودند از تعداد روستاهای ما نیز كمتر بود. این نمونه‌ها نشان می‌دهد كه این مسئله فقط در ایران اتفاق نمی‌افتد.

عضو كمیته كشوری آنفولانزا توصیه كرد: بهتر است كه واكسن آنفولانزا در شروع فصل سرد تزریق شود ضمن اینكه بعضی از افراد باید واكسن آنفولانزا را هر زمانی كه به دستشان می‌رسد تزریق كنند، این افراد در معرض خطر هستند؛ مثل افراد بالای 60 سال، زنان باردار، كودكان شش ماه تا شش سال، افرادی كه بیماری‌های مزمن صعب‌العلاج مثل دیابت، نارسایی كلیه، HIV و ... دارند.

مردانی در پایان یادآور شد: تعداد واكسن آنفولانزایی كه به ایران وارد می‌كنیم بیش از دو الی سه میلیون نیست. جمعیت دیابتی ما نیز حدود هشت میلیون نفر هستند لذا استراتژی ما برای تزریق واكسن افراد در معرض خطر هستند.

مرتبط با این خبر

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • پررنگ‌تر شدن نقش مردم در عرصه حكمرانی در طول حیات انقلاب اسلامی

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»