صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

زهره الهیان بیان كرد: متاسفانه همچنان كاهش جمعیت ادامه دارد و روند بارداری نزولی است و این مسئله كشور را با یك چالش جدی مواجه می كند زیرا كشور كمترین نیروی جوان و مولد را در سال های آینده خواهد داشت.

برنامه «گفت و گوی علمی» رادیو گفت و گو با موضوع سیاست های كلی نظام در زمینه جمعیت و وظایف و تكلیف دستگاه ها و چگونگی رسیدن به جمعیت پویا در گام دوم انقلاب اسلامی با حضور دكتر زهره الهیان عضو گروه آینده نگری سلامت فرهنگستان علوم پزشكی به روی آنتن رفت.

زهره الهیان در آغاز درباره روند كلی رشد جعیت و ارتباط آن با گام دوم انقلاب گفت: پس از گذشت چهل سال از انقلاب اسلامی با همه فراز و نشیب ها، باید تحلیلی از گذشته و نگاهی به وضعیت فعلی داشته باشیم تا آینده مطلوب مد نظر را ریل گذاری كنیم.

وی با بیان اینكه زمانی می توانیم برای جوان گرایی برنامه ریزی كنیم كه جمعیت جوان داشته باشیم، گفت: یكی از الزامات جوان گرایی این است كه از هم اینك برای آینده برنامه ریزی كنیم تا در افق 40 سال آینده یك جمعیت جوان، پویا و با نشاط داشته باشیم و اگر این اتفاق نیفتد، قطعا نمی توانیم گام دوم انقلاب را برداریم.

عضو گروه آینده نگری سلامت فرهنگستان علوم پزشكی اشاره كرد: طبق آمار و ارقامی كه مراكز معتبر بین المللی ارائه داده اند، در 30 سال آینده با روندی كه امروز در كاهش نرخ باروری داریم، جمعیت ایران سالمند خواهد بود. در یك سناریو، سازمان جهانی بهداشت پیش بینی كرده است در طی 70 سال آینده به 39 میلیون خواهد رسید كه از این تعداد، 50 درصد سالمند هستند و در واقع جمعیت مولد به حداقل می رسد و اكثریت كشور مصرف كننده خواهند بود.

وی معضلات سالمندی جمعیت را بسیار زیاد عنوان كرد و اظهار كرد: اگر سن بیشتر جمعیت یك كشور سالمند باشد، تمام كشور باید بسیج شود و به سالمندان خدمات رسانی كنند بخصوص آنكه در ایران سالمند ارزش بسیار زیادی دارد و یك سالمند باید دوران پیری خودش را با آرامش و سلامت طی كند. در چنین شرایطی، قطعا هزینه مراقبت از سالمندان بسیار بالا است زیرا باید خدمات درمانی و اجتماعی بسیار زیادی باید پرداخت شود و از یك سالمند انتظار نداریم یك نیروی مولد باشد تا به رشد اقتصادی كمك كند.

زهره الهیان دربار وضعیت جمعیت و بارداری در ایران تصریح كرد: متاسفانه همچنان كاهش جمعیت ادامه دارد و روند بارداری نزولی است و این مسئله كشور را با یك چالش جدی مواجه می كند زیرا كشور كمترین نیروی جوان و مولد را در سال های آینده خواهد داشت و امكانات كشور نیز باید برای مراقبت از سالمندان بسیج شود. در چنین شرایطی، در ژئوپولتیك جهان، جمهوری اسلامی ایران محلی از اعراب نخواهد داشت.

وی بیان كرد: اگر قرار است جمهوری اسلامی ایران یك كشور مقتدر و توانمند و همچنین پویا داشته باشیم، باید به فكر افزایش جمعیت باشیم و برای آن برنامه ریزی كنیم.

عضو گروه آینده نگری سلامت فرهنگستان علوم پزشكی در عین حال اظهار كرد: با وجود روند نزولی رشد جمعیت، اما در حال حاضر در یك پنجره جمعیتی قرار داریم كه برای كشور یك فرصت محسوب می شود به این معنا كه جمعیت جوان و مولد در حال حاضر اكثریت و غالب جمعیت ایران را تشكیل می دهد. اگر وضعیت فعلی یعنی جوانی كشور را یك فرصت به حساب بیاوریم و هم مردم و هم مسئولین برای آن برنامه ریزی كنند، می توانیم شرایط كشور از نظر اقتصادی و اجتماعی را بسیار بهبود ببخشیم.

مرتبط با این خبر

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند