صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

احمد زمانی اظهار كرد: وقتی از اصلاح مالیاتی سخن می گوییم به این معنا نیست كه همه بخش های فرهنگی باید مالیات پرداخت كنند. قطعا بعضی از بخش های فرهنگی كشور مانند سینما و حتی بازیگری، درآمدهای كلان ندارند.

برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفت و گو در خصوص معافیت هنرمندان از مالیات با احمد زمانی رئیس مركز پژوهش و برنامه ریزی مالیاتی سازمان امور مالیاتی كشور به صورت تلفنی گفتگو كرد.

احمد زمانی در آغاز با بیان اینكه ایران جزو معدود كشورهایی است كه طیف وسیع و گسترده ای معافیت های مالیاتی دارد، گفت: متاسفانه ساختار نظام مالیاتی، معافیت های زیادی برای قشرهای مختلف و عموما پردرآمد دارد و نیازمند بازنگری در این حوزه هستیم.

وی با اشاره به اینكه در چند سال گذشته، موضوع بازنگری و اصلاح و همچنین ساماندهی معافیت های مالیاتی را دنبال می كنیم، اظهار كرد: موضوع معافیت هنرمندان از مالیات به تنهایی مطرح نیست و در قانون، معافیت حوزه فرهنگ از مالیات آمده است كه حوزه فرهنگ نیز تنها بخشی از طیف گسترده معافیت ها است.

رئیس مركز پژوهش و برنامه ریزی مالیاتی سازمان امور مالیاتی كشور تصریح كرد: استمرار و تداوم معافیت های مالیاتی از جمله معافیت های فرهنگی و هنرمندان به صلاح كشور نیست. طبق قانون، هر كسی كه درآمد دارد، فارغ از منشا و نوع درآمد، باید مالیات آن را پرداخت كند. اگر نظامات عادلانه باشند، همه بخش های دیگر و اقشار مختلف مردم به پرداخت مالیات ترغیب می شوند اما اگر بخشی از فعالیت ها را مستثنی كنیم و فقط از گروهی از حقوق بگیران مالیات دریافت كنیم، آن ها احساس بی عدالتی می كنند و علاقه ای به پرداخت مالیات وجود نخواهد داشت.

وی با بیان اینكه مالیات بر پایه مصرف، درآمد و ثروت است، عنوان كرد: هر كسی كه مصرف می كند، مالیات ارزش افزوده پرداخت می كند، هر كسی كه ثروت دارد نیز باید متناسب با ثروت خود مالیات پرداخت كند و هر كسی هم كه درآمد دارد، باید متناسب با درآمد خود مالیات دهد. بنابراین تفاوتی نمی كند این درآمدها و ثروت ها از محل فرهنگی و هنری یا از محل فعالیت های پزشكی باشد.

زمانی در عین حال اظهار كرد: البته وقتی از اصلاح مالیاتی سخن می گوییم به این معنا نیست كه همه بخش های فرهنگی باید مالیات پرداخت كنند و قطعا بعضی از بخش های فرهنگی كشور مانند سینما و حتی بازیگری، درآمدهای كلان ندارند.

وی درباره درخواست هنرمندان كه باید مشمول قانون كار شوند تا بتوان از آن ها مالیات دریافت كنند، گفت: اینكه هنرمند را مشمول چه نوع مالیاتی كنیم، اهمیت دارد، اگر حقوق بگیر است و در قالب این نوع قرارداد كار می كند، خود به خود مشمول مالیات حقوق بگیران می شود اما اگر قراردادی منعقد می شود و یك هنرمند به عنوان بازیگر فعالیت می كند، باز هم به شكل دیگری از آن ها مالیات دریافت خواهند كرد.

مرتبط با این خبر

  • بی‌آبرویی بین‌المللی رژیم صهیونیستی عامل شكست دیپلماتیك در شورای امنیت

  • افزایش تعرفه پزشكان عمومی/ 126 هزار تومان منطقی است

  • افزایش مبلغ جریمه‌ها هنوز ابلاغ نشده است

  • ساخت پانسمان نانو فیبری شبیه‌سازی شده با پوست انسان

  • رویكرد كوچك نمایی عملیات وعده صادق برای تحریف حقیقت توسط رسانه های معاند

  • حمله موشكی ایران به سرزمین های اشغالی، دقیق، هدفمند و نقطه زن بود

  • تداوم یاوه گویی‌های نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی علیه ایران

  • خانواده؛ سطح اول فرهنگ‌سازی در مسئله حجاب

  • رونمایی مقام دولتی از دلایل گرانی گوشت قرمز:خشكسالی، دلار و فضای مجازی

  • هر یك دقیقه ادامه جنگ به ضرر نتانیاهو است/ پایان كار نتانیاهو دور نیست