صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

محمد رضا موحدی صفت با تاكید بر اینكه برای راه اندازی شبكه ملی اطلاعات باید زیرساخت ها را راه اندازی كنیم، اظهار كرد: تا زمانی كه این زیرساخت ها راه اندازی نشوند نمی توان از شبكه ملی اطلاعات استفاده كرد.

برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفت و گو در خصوص راه اندازی شبكه ملی اطلاعات و ضرورت تسریع در این امر با دكتر محمد رضا موحدی صفت استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه دفاع ملی به صورت تلفنی گفتگو كرد.

محمد رضا موحدی صفت در آغاز با بیان اینكه شبكه ملی اطلاعات یك زیرساخت ارتباطی امن برای فضای مجازی كشور است، گفت: شبكه ملی اطلاعات از نظر ساختاری شامل مراكز داده است و قرار است یك ابر خصوصی را در تمام محیط تبادل اطلاعاتی كشور ایجاد كند و از طریق آن فعالیت های داخل كشور قابل كنترل و رصد شود.

وی درباره ویژگی شبكه ملی اطلاعات اظهار كرد: در این شبكه داخلی، امكان دست یابی و مسیر یابی به وسیله دیگر كشورها وجود ندارد و تمام كسب و كارهایی كه در حوزه اقتصادی و حتی بخش های دیگر ایجاد می كنیم را می توانیم بدون خطر هك شدن در این فضا تعریف كنیم.

استادیار دانشگاه دفاع ملی درباره میزان استاندارد بودن شبكه ملی اطلاعات بیان كرد: امروز همه كشورها به دنبال این هستند كه شبكه های ملی اطلاعات را در فضای داخلی خودشان ایجاد كنند تا بتوانند یك گردش اطلاعات امن داخلی داشته باشند تا امكان مسیریابی داخلی داشته باشند تا امكان رصد اطلاعات توسط كشورهای دیگر را نداشته باشند.

وی درباره راه اندازی شبكه ملی اطلاعات گفت: این شبكه از سال 84 در كشور تحت عنوان شبكه اینترنت شروع شد اما متاسفانه وضعیت امروز برای این شبكه مناسب نیست و تنها در حوزه زیرساخت «سی تی» اقدامات خوبی انجام شده است و در حوزه محتوا و كسب و كارهایی كه در این بخش قرار است شكل بگیرد، موفق عمل نكرده ایم.

عضو هیئت علمی دانشگاه دفاع ملی با تاكید بر اینكه برای راه اندازی شبكه ملی اطلاعات باید زیرساخت ها را راه اندازی كنیم، اظهار كرد: تا زمانی كه این زیرساخت ها راه اندازی نشوند نمی توان از شبكه ملی اطلاعات استفاده كرد و شاهد بودیم در یك هفته ای كه اینترنت قطع بود چه مشكلاتی راه افتاد. به عنوان مثال در زمینه جستجو اصلا موفق نیستیم و چند موتور جستجویی كه در كشور وجود دارد، از سطح هوشمندی بالایی برخوردار نبودند و عملا كاربران در این حوزه با چالش های جدی مواجه هستند.

وی بیان كرد: در دنیا برای راه اندازی شبكه ملی اطلاعات یك عزم جدی ایجاد كردند و در ایران نیز ظرفیت لازم وجود دارد یعنی از نظر فنی و نیروی انسانی و همچنین محتوا، توان لازم را در اختیار داریم اما نداشتن اسنا دقیق برای توسعه شبكه ملی اطلاعات، این شبكه تنها به یك شبكه ارتباطی تنزل پیدا كند. با توجه به اینكه در ساخت زیرساخت های شبكه ملی اطلاعات از تجهیزات بومی استفاده نكرده ایم، عملا این موضوع تبدیل به یك تهدید در بخش های اصلی كشور می شود.

مرتبط با این خبر

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند