صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

عبدالمجید اجتهادی با بیان اینكه خلاء قانونی برای مبارزه قاچاق بخصوص قاچاق لوازم خانگی وجود ندارد، اظهار كرد: رفتن حركت به سمت مبارزه نرم افزاری و استفاده از اقداماتی مانند رجیستری موبایل، می تواند مانع قاچاق شود.

برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفت و گو در خصوص دلایل تداوم قاچاق لوازم خانگی با اكبر پازوكی نایب رئیس اتحادیه لوازم خانگی و عبدالمجید اجتهادی مدیر كل پیشگیری و نظارت قاچاق كالا و ارز سازمان تعزیرات حكومتی به صورت تلفنی گفتگو كرد.

اكبر پازوكی در آغاز با بیان اینكه متاسفانه برای برخورد با قاچاق، عموما فقط به سراغ مغازه دار می رویم، گفت: جمع كردن لوازم خانگی قاچاق از مغازه ها كار آسان تری است و به همین جهت به سراغ مغازه دارها می رویم در صورتی كه در چند سال گذشته ثابت شده است قاچاق معضلی است كه برای همه بخش ها و كالاها وجود دارد و این نشان از سازمان یافته بودن آن است.

وی اشاره كرد: گوشی موبایل را می توان به صورت همراه مسافر، در كیف گذاشت و وارد كشور كرد اما یك یخچال را نمی توان به راحتی قاچاق كرد اما وقتی این یخچال از گمرك عبور می كند و وارد سطح عرضه و انبارها می شود، نشان می دهد ورود كالای قاچاق به صورت سازمان یافته است.

نایب رئیس اتحادیه لوازم خانگی درباره عنوان سازمان یافته بودن قاچاق توضیح داد و اظهار كرد: وقتی از این واژه استفاده می كنیم به این معنی نیست كه ارگان و شخص خاصی، اقدام به قاچاق می كند. در حال حاضر تحت عنوان «ته لنجی» كالاها و لوازم خانگی وارد می شود در حالی كه بندر كوچكی مانند بندر گناوه نیاز زیادی به این حجم از لوازم خانگی ندارد. سوال این است چرا از این همین بندر و بنادر مشابه ورود لوازم خانگی به نقاط دیگر كشور جلوگیری نمی شود و چندین پاسگاهی كه در این مسیر وجود دارد، كالایی كشف نمی كنند.

وی با تاكید بر اینكه باید نظارت بیشتری بر مبادی ورودی صورت بگیرد، عنوان كرد: متاسفانه در گمرك نظارت وجود ندارد و مشخص نیست چرا برچسب های شناسه كالا اجرایی نشده است در حالی كه از سال 92 این قانون در مجلس وجود داشته است.

در ادامه عبدالمجید اجتهادی با تصریح بر وفور قاچاق لوازم خانگی، گفت: عنوان قاچاق سازمان یافته در قانون تعریف دارد و با وجود برخی از ناهماهنگی ها و اعمال نفوذها در قاچاق كالا، نمی توان به طور كلی از واژه سازمان یافته برای قاچاق لوازم خانگی استفاده كرد.

وی بیان كرد: قاچاق لوازم خانگی دلایل مختلفی دارد كه یكی از آن ها محدودیت در واردات رسمی این كالا است. همچنین بازار به كالاهای لوازم خانگی نیاز دارد و تقاضا برای آن وجود دارد و در واقع سلیقه مردم برای استفاده از برخی مارك های خارجی لوازم خانگی باعث تمایل قاچاقچیان به ورود لوازم خانگی به كشور به صورت غیر مجاز شده است.

وی همچنین درباره ورود كالاهای قاچاق اظهار كرد: بسیاری از كالاهای قاچاق لوازم خانگی به صورت «ته لنجی» وارد كشور می شود و به وفور در استان های جنوبی شاهد ورود كالاهای قاچاق به صورت ته لنجی هستیم و این در حالی است كه هیچ قانون و مقرراتی تحت عنوان ته لنجی نداریم. ورود كالا به این شكل سبب تشكیل بازارهای بزرگی شده است كه قطعا خلاف مقررات قانونی است و علی رغم تمام تلاش ها، موفق به اصلاح این رویه نشده ایم و به نظر می رسد روز به روز این رویه غلط در حال اصلاح است.

مدیر كل پیشگیری و نظارت قاچاق كالا و ارز سازمان تعزیرات حكومتی با بیان اینكه خلاء قانونی برای مبارزه قاچاق به خصوص قاچاق لوازم خانگی وجود ندارد، اظهار كرد: رفتن حركت به سمت مبارزه نرم افزاری و استفاده از اقداماتی مانند رجیستری موبایل، می تواند مانع قاچاق شود.

مرتبط با این خبر

  • امامزاده ابراهیم (ع) شهر آمل جزو امامزاده‌های معروف و شاخص در كشور است

  • یك اقتصاددان در مصاحبه تلفنی با رادیو گفت‌وگو:

  • نگذاریم تولیدكننده‌ها دل‌زده شوند!

  • لزوم اقدام نظامی علیه اسرائیل در صورت نقض آتش‌بس

  • مردم غزه نیاز به همدلی زبانی ندارند

  • مردم ولی‌نعمت مسئولان‌/ شعاری كه باید عملی شود!

  • ضرورت شناخت ذائقه مخاطب در تولید محتوای رسانه‌ای

  • تهیه اینترنت پاك با كد دستوری#456*

  • عملیاتی كردن شعار سال نیازمند برنامه جامع در حوزه كشاورزی است

  • به‌جای قضاوت دیگران؛ نقد سازنده داشته باشیم