صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

قلیزاده انحراف 200 درصدی در بودجه را به معنای دست اندازی به بیت المال دانست و گفت: كدام مدیر در كشورمان سراغ داریم كه به خاطر انحراف بودجه ای دادگاهی شده باشد؟!

برنامه "گفت و گوی اقتصادی" رادیو گفت و گو با موضوع نظام برنامه ریزی در بودجه به مناسبت روز حسابدار و با حضور همت قلیزاده كارشناس برنامه ریزی و ارتباط تلفنی با دگتر فتح الله آقاسی زاده معاون امور اقتصاد مقاومتی سازمان برنامه و بودجه كشور به روی آنتن رفت.

قلیزاده برنامه ریزی برای تخصیص بهینه منابع یك كشور را در جهت دستیابی به اهداف خاص از ضروریات برشمرد و گفت: تمام كشورها برای تحقق اهداف خود برنامه ریزی می كنند و ما نیز برنامه های توسعه متعددی را شامل قوانین سالانه بودجه ای، برنامه های میان مدت و برنامه های توسعه در نظام قبلی و نظام كنونی تجربه كرده ایم.

وی افزود: تخصیص بهینه منابع محدود یك كشور به نیازهای نامحدود از موضوعات بدیهی علم اقتصاد بوده و از طریق بودجه به منصه ظهور می رساند.

این كارشناس برنامه ریزی گفت: برنامه ریزی برای بودجه به معنای تشریح اندیشه ها و اهدافی است كه از طریق اعداد و ارقام به بودجه تبیین می شود، در واقع بودجه و برنامه از هم جدا نبوده و دو روی یك سكه هستند.

قلیزاده تصریح كرد: ما برنامه های توسعه ای را خیلی زیبا و آرمانی می نویسیم اما برای عملیاتی شدن آن ها باید میزان تحقق برنامه ها و شرایط جامعه را هم در نظر بگیریم.

وی با اذعان به فقدان آمارهای قابل اتكاء برای برنامه ریزی در ایران گفت: معمولاً در نظام اقتصادی و برنامه ریزی آمریكا، ارقام تولید ناخالص داخلی یكی از شاخصه های كلیدی برنامه ریزی است و آمارهای بیكاری و مسائل اقتصادی كاملاً روشن و به روز هستند اما بانك مركزی ایران آمار تولید ناخالص داخلی را با دو سال وقفه تولید می كند.

كارشناس برنامه ریزی تصریح كرد: حاكمیت از طریق بودجه با مردم سخن می گوید اما در تمام نظامات برنامه ریزی با تكیه بر نفت عمل شده است، نتیجه چنین رویكردی این می شود كه دولتها در زمان وفور منابع نفتی به برنامه ریزی بی توجه اند و به محض كسری منابع به فكری برنامه ریزی میفتند.

وی با اشاره به اینكه مبحث برنامه ریزی در بودجه بندی بر اساس قانون برنامه و بودجه مصوب سال 1351 است افزود: بخشی از این قانون مربوط به منابع عمومی و بخشی هم مربوط به شركتهاست كه سازمان حسابرسی نقش اساسی در شركت ها دارد.

قلیزاده یادآور شد: سالهاست كه بودجه شركت های دولتی طور دیگری نوشته می شود و حسابرسان در سازمان حسابرسی طور دیگری حسابرسی می كنند.
این كارشناس برنامه ریزی انحراف 200 درصدی در بودجه را به معنای دست اندازی به بیت المال دانست و گفت: ما كدام مدیر را در كشورمان سراغ داریم كه به خاطر انحراف بودجه ای دادگاهی شده باشد؟! زمانی كه انحراف بودجه ای را با خنده رد كنیم نتیجه همین وضعیت فعلی می شود و در نهایت بودجه ریزی صرفاً خلاصه در نوشتن آرزوها شده و از مدار علمی خارج خواهد شد.

وی با اشاره به راهكارهای رفع مشكلات برنامه ریزی بودجه ای مطرح كرد: اجرای كامل قوانین نظارتی، پرورش نیروها و استفاده از تجربه نیروها در نهاد متولی برنامه ریزی از جمله سازمان برنامه، به روز رسانی آمارها و شفاف سازی اطلاعات، سوال و جواب كردن درخصوص انحرافات بودجه ای و تبیین بودجه برای افكار عمومی از راهكارهای رفع معضلات این حوزه است.

در ادامه این "گفت و گوی اقتصادی"، آقاسی زاده معاون امور اقتصاد مقاومتی سازمان برنامه و بودجه كشور آسیب شناسی برنامه و بودجه در ایران را مستلزم بررسی عوامل درون برنامه ای و برون برنامه ای دانست و برآن تأكید كرد.

وی افزود: بررسی ها نشان می دهد كه ما در درون نظام برنامه ریزی و سازمان برنامه ریزی نیازمند مجموعه ای از اصلاحات جدی هستیم و از برون برنامه ریزی و در فضای كلان كشور نیز آسیب ها و آفت های جدی داریم.

معاون امور اقتصاد مقاومتی سازمان برنامه و بودجه كشور گفت: انتقادات و اشكالات فراوانی به ساختار درونی و برونی برنامه ریزی كشور وارد است كه باید به آن ها توجه كرد.

مرتبط با این خبر

  • ترس و تردید در جبهه دشمن/ جهان شاهد قدرت نظامی و شجاعت ایران بود

  • دقت احراز هویت در مرحله دوم انتخابات افزایش خواهد یافت

  • دلایل كمبود وارفارین در كشور؛ توزیع نامناسب در كنار كمبود واردات

  • توجه به انقلاب اسلامی در سینما یك ضرورت است / سینمای روشنفكری مرده در حال احتضار

  • پایان راهبرد صبر استراتژیك ایران، در عرصه دیپلماسی اثرگذار خواهد بود

  • مجلس و دولت برای تحقق شعارسال ورود كنند

  • پنهان كردن هویت واقعی؛ ریشه آسیب‌های فضای مجازی

  • آموزش؛ پاشنه آشیل رفتار در فضای مجازی

  • شرط مهم تحقق شعار سال، ثبات اقتصادی است

  • راه اندازی آزمایشگاه افزایش مهارت‌های كودكان در فضای مجازی