صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

محمودی گفت: گسترش فساد در كشور، كاهش اشتغال و تولید داخلی، خروج ارز از كشور، رونق پول كثیف در جامعه، و گسترش اهرم های قدرت عوامل قاچاق از مهم ترین آثار ورود كالای قاچاق به جامعه هستند.

برنامه "گفت و گوی اقتصادی" با موضوع صدمات واقعی قاچاق به اقتصاد ایران با حضور مهندس محمد محمودی مشاور مالیاتی اتاق تعاون و عضو شورای مشورتی وزارت اقتصاد و دارایی از شبكه رادیویی گفت و گو پخش شد.

محمودی با اشاره به پیامدهای منفی قاچاق و توزیع آن در داخل اظهار داشت: گسترش فساد در كشور، كاهش اشتغال و تولید داخلی، خروج ارز از كشور، رونق پول كثیف در جامعه، عدم ارائه گارانتی مناسب از كالاهای قاچاق، عدم اطلاع از گردش مالی در اقتصاد كشور و گسترش اهرم های قدرت عوامل قاچاق از مهم ترین آثار ورود كالای قاچاق به جامعه می باشند.

مشاور مالیاتی اتاق تعاون در رابطه با عوامل قاچاق در ایران گفت: متاسفانه دولت هیچ نظارتی بر كیفیت كالای صادراتی به عنوان آبروی كشور و زمینه جذب سایر كالاهای صادراتی ندارد ضمن اینكه فعالان حوزه قاچاق نیز به قدری فربه شدند كه می توانند یخچال ساید را به راحتی وارد كشور كرده و حتی در مواردی از استقرار دستگاه های ایكس ری در مبادی گمركی هم جلوگیری كنند.
وی به نتیجه رسیدن "طرح جامع مالیاتی" را گامی رو به جلو دانست و گفت: قاچاق كالا در زمان راه اندازی سامانه های اطلاعاتی به شدت كاهش خواهد یافت اما در عین حال یك بازار سیاه ایجاد می شود بگونه ای كه این لوازم به جای فروش در مغازه ها در منازل فروخته خواهند شد. لذا اینجاست كه دولت باید تراكنش های بانكی را كنترل كند.

محمودی با بیان اینكه دولت به راحتی و با ابزار مالی و مالیاتی می تواند از ورود كالای قاچاق به كشور جلوگیری كند متذكر شد: سیستم ها و اشخاصی كه درگیر قاچاق هستند به قدری قدرت دارند كه حتی می توانند قانونگذاری كنند و جلوی اقدامات مبارزه ای را هم بگیرند.

عضو شورای مشورتی وزارت اقتصاد و دارایی با تأكید بر اینكه مسئولان در تنظیم قوانین و دستورالعمل ها به اصناف و بازاریان هم توجه كنند گفت: به عنوان مثال با طرح شناسه دار كردن كالاها، بسیاری از كالاهای اصناف و بازاریان قاچاق محسوب می شوند چراكه شناسه ندارند.

مشاور مالیاتی اتاق تعاون با اشاره به ضرورت ارتقای كیفیت تولیدات داخلی و ارائه خدمات پس از فروش گفت: وقتی تولیدكننده داخلی هیچ خدماتی به مصرف كننده نمی دهد مردم هم اعتماد نكرده و به سراغ برندهای معروف خواهند رفت.

محمودی معتقد است تا زمانی كه موفق به جلب اعتماد عمومی نشویم، "طرح جامع مالیاتی" كارایی خود را به دست نیاورد و یك عزم ملی برای مبارزه با فساد و قاچاق شكل نگیرد مبارزه با قاچاق موثر نخواهد بود.

وی در پایان مطلب، اصلاح قانون و مقررات در زمینه جلوگیری از قاچاق كالا و رونق تولید را ضروری برشمرد و گفت: اگر دولت قوانین دست و پاگیر مانند مالیات و تامین اجتماعی را از مسیر حركت تولیدكننده حذف نكند تولیدكننده هم از قدرت رقابت نسبت به كالاهای خارجی محروم خواهد ماند.

مرتبط با این خبر

  • دانشگاه هنر‌های زیبا فاجعه و خیانتی در حق معماری ایرانی بود

  • امروزه هنر معماری به كالای سرمایه‌ای تبدیل شده است

  • برای تحقق شعارسال، امكانات دولتی را به بخش‌خصوصی بدهید

  • مجلس برای اصلاح قانون مجازات اسلامی از نظر قضات با تجربه استفاده كند

  • پیروزی انقلاب اسلامی موازنه قدرت در منطقه را تغییر داد/ توسعه مقاومت راهبرد ایران است

  • قانون مجازات اسلامی؛ قانونی احساسی برای خالی كردن زندانها/ضرورت اصلاح قانون

  • لزوم آتش‌بس فوری در غزه/ جهان اسلام بر رژیم صهیونیستی فشار آورد

  • وضعیت منطقه بعد از تنبیه رژیم صهیونیستی تغییر كرده است

  • ایجاد بسته حمایتی از شركت‌های دانش بنیان صادر كننده

  • حمایت ستاد نانو از دانشجویان فعال در این حوزه