صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

حسین نادری منش به سطح بندی علوم اشاره كرد و گفت: در بعضی از علوم مانند پزشكی، هر سال كتاب جدیدی ارائه می شود و ممكن است حرف های سال قبل، امسال كاربردی نباشد و به همین جهت بازنگری در برنامه های درسی یك امر ضروری است.

برنامه «گفت و گوی علمی» رادیو گفت و گو با موضوع ضرورت ها و موانع بازنگری برنامه درسی در دانشگاه ها و با حضور دكتر حسین نادری منش عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس به روی آنتن رفت.

حسین نادری منش در آغاز با بیان اینكه دانشگاه ها در هزاره سوم، نقش بسیار جدی در شكوفایی كشور دارند، گفت: وقتی از دانش بنیان شدن یك كشور سخن می گوییم، قطعا یكی از اصلی ترین موتور محركه های آن، دانشگاه است. وظیفه دانشگاه دو محور مهم دارد؛ نخست تربیت نیروی انسانی برای آینده كشور است و در این راستا، دانشگاه باید اهداف كشور و شرایط جهانی را بداند و بر اساس آن، نیروی انسانی تربیت كند. وظیفه دوم دانشگاه نیز پاسخ گویی به چالش های موجود است كه شامل، كوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت است.

وی افزود: با توجه به اینكه دانشگاه یك مجموعه نخبگانی است، یك روند را در كشور و جهان می تواند ایجاد كند یعنی شرایط 20 سال بعد جهان را پیش بینی می كند و پیش بینی های دانشگاه تبدیل به موضوعات علمی می شود و برنامه های كلان كشور را بر این اساس شكل می دهند.

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس از برنامه ها و اسناد بالادستی مرتبط با دانشگاه ها گفت و اظهار داشت: در برنامه چشم اندازه 20 ساله كشور قرار است، ایران شرایط ممتازی در منطقه داشته باشد و دانشگاه ها بر این اساس، باید نقش خود را ایفا كنند. نقشه جامع علمی كشور و برنامه های پنج ساله دیگر اسناد بالادستی هستند كه دانشگاه ها باید در این راستا، برنامه ریزی كنند.

وی از ضرورت استقلال دانشگاه ها گفت و بیان كرد: در دنیای امروز این اعتقاد وجود ندارد كه برنامه ریزی برای دانشگاه ها باید به صورت متمركز و توسط یك وزارت خانه شكل بگیرد بلكه تنها سیاست گذاری ها توسط مدیریت ارشد نظام در سطح دولت و وزارت خانه انجام شود.

نادری منش به سطح بندی علوم اشاره كرد و گفت: در بعضی از علوم مانند پزشكی، هر سال كتاب جدیدی ارائه می شود و ممكن است حرف های سال قبل، امسال كاربردی نباشد و به همین جهت بازنگری در برنامه های درسی یك امر ضروری است. اما در بعضی از رشته ها مانند فیزیك نیازی به تغییر كتب در هر سال تحصیلی نیست و شاید تنها هر چند سال یك بار، پنج درصد تغییرات نیاز داشته باشد.

مرتبط با این خبر

  • اسلامی‌سازی و اسلام‌هراسی دو حربه رسانه‌های بیگانه / چرا غرب سیل سیستان و بلوچستان را به مسائل قومیتی ربط داد؟!

  • گناهان خود را با "احسان" از بین ببریم!

  • ان‌شاءالله شیشه عمر صهیونیست‌ها شكسته خواهد شد

  • مدرسه‌سازی؛ از برترین خیرات است

  • مشاركت در تولید با امنیت سرمایه اتفاق می‌افتد

  • رژیم صهیونیستی قادر به شكست نیروهای مقاومت نیست

  • امامزاده ابراهیم (ع) شهر آمل جزو امامزاده‌های معروف و شاخص در كشور است

  • دولت باید دخالت در تولید و رقابت با بخش خصوصی را كنار بگذارد

  • نگذاریم تولیدكننده‌ها دل‌زده شوند!

  • لزوم اقدام نظامی علیه اسرائیل در صورت نقض آتش‌بس