صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

كارگر با اشاره به راهكار اصلاح مكانیزم حوزه فرش گفت: تولی گری برای فرش باید اقتدار و اختیار لازم را داشته باشد و فعالان فرش نیز باید در سیاست های كلان مشاركت داده شوند.

برنامه "صبح و گفتگو" با موضوع فرش ایرانی در ارتباط تلفنی با دكتر حمید كارگر رئیس انجمن ملی فرش و دكتر بیژن اربابی عضو هیئت علمی دانشگاه هنر از شبكه رادیویی گفت و گو پخش شد.

كارگر در مصاحبه با رادیو گفت و گو با اشاره به روند نزولی صادرات فرش طبق اعلام گمرك جمهوری اسلامی ایران گفت: میزان صادرات فرش ایرانی از 426 میلیون دلار در پایان سال 1396 به 238 میلیون دلار در سال 1397 و در شش ماهه ابتدای امسال نیز به 30 میلیون دلار كاهش یافت.

رئیس انجمن ملی فرش با اشاره به عوامل موثر در افت صادراتی فرش بیان داشت: یكی از دلایل این قضیه خود تحریمی در داخل كشور است، به عنوان مثال ابریشم از جمله مواد اولیه وارداتی است كه متاسفانه تعرفه واردات ابریشم به شدت بالا رفت و منجر به افزایش قیمت فرش دستبافت شد اما عامل اصلی كاهش صادراتی تحریم بدخواهانه آمریكا بود.

وی افزود: آمریكا یكی از بزرگ ترین واردكننده فرش دستبافت در دنیاست و ما قبل از تحریم ها حدود 80 تا 90 میلیون دلار صادرات مستقیم به آمریكا داشتیم اما این عدد با خروج ناگهانی ترامپ از برجام حذف شد.

كارگر با بیان اینكه فرش دستبافت ایرانی از ابعاد مختلف فرهنگی و اقتصادی برخوردار است گفت: دولت از منظر اشتغال زایی ارزان و بدون سرمایه گذاری آنچنانی به این حوزه نگریسته و همین چندوجهی بودن باعث مشكلاتی شده است.

این مقام مسئول خاطرنشان كرد: ما تجربه موفق فعالیت بخش خصوصی را داشتیم و داریم كه بدون تكیه به دولت كار كرده اند.

رئیس انجمن ملی فرش با انتقاد از عدم پایش صحیح اجرای "قانون بیمه قالیبافی" توسط سازمان تأمین اجتماعی گفت: همین ضعف عملكردی باعث شد كه بخش زیادی از غیر قالیبافان از این تسهیلات استفاده كنند.

كارگر درخصوص راهكار اصلاح مكانیزم های حوزه فرش مطرح كرد: تولی گری برای فرش باید اقتدار و اختیار لازم را داشته باشد و بخش خصوصی و هنرمندان و فعالان فرش نیز باید در سیاست های كلان مشاركت داده شوند.

در ادامه "صبح و گفتگو"، اربابی اظهار كرد: ما سالهاست كه در حوزه فرش از جیب می خوریم، متاسفانه برای اشتغال بلند مدت در این حوزه مانند توسعه آموزش عالی با شتاب عمل كردیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه هنر گفت: در كمال تأسف نه تنها برای اشتغال سودمند و پایدار اقدامی صورت نگرفت بلكه مسئولان برای تعریف شبكه ای از اشتغال افراد را یك سال پشت دار قالیبافی می نشاندند و انتظار هم داشتیم كه به بازارهای خارجی صادرات كنیم.

وی افزود: ما خالق آثار هنری همچون فرش هستیم كه دارای مزیت های هنری و زیبایی شناسی دارد و به آن افتخار می كنیم اما آیا هدف این است كه فرش، مملكت را اداره كند؟! این فشار به فرش از چه بابت است؟

اربابی با انتقاد از بی برنامگی در حوزه فرش بیان داشت: ما نیروی كار و پشم و مواد ارزان قیمت را صادرات كردیم. اقتصادی كه تمام فناوری اش بر پایه دولت در حال اجراست پیشرفت نخواهد كرد، لذا كار مردم را باید به خود مردم سپرد.

وی با بیان اینكه هیچ مشاركتی در مدیریت فرش كشور از طرف مردم دیده نمی شود گفت: مسئولان مردم را در این حوزه مشاركت و بازی نمی دهند. در رأس شبكه مدیریتی فرش، باید مردم قرار بگیرند اما متاسفانه تولی گری فقط در رابطه با امر و نهی است و با چنین سیستمی، هیچ پیشرفتی حاصل نخواهد شد.

اربابی خواستار شد: مسئولان اجازه دهند كه اهالی فرش در رابطه با نمایشگاه، صادرات و همه مسائل فرش تصمیم گیری كنند و آنها را مشاركت دهند.

مرتبط با این خبر

  • اسلامی‌سازی و اسلام‌هراسی دو حربه رسانه‌های بیگانه / چرا غرب سیل سیستان و بلوچستان را به مسائل قومیتی ربط داد؟!

  • گناهان خود را با "احسان" از بین ببریم!

  • ان‌شاءالله شیشه عمر صهیونیست‌ها شكسته خواهد شد

  • مدرسه‌سازی؛ از برترین خیرات است

  • مشاركت در تولید با امنیت سرمایه اتفاق می‌افتد

  • رژیم صهیونیستی قادر به شكست نیروهای مقاومت نیست

  • امامزاده ابراهیم (ع) شهر آمل جزو امامزاده‌های معروف و شاخص در كشور است

  • دولت باید دخالت در تولید و رقابت با بخش خصوصی را كنار بگذارد

  • نگذاریم تولیدكننده‌ها دل‌زده شوند!

  • لزوم اقدام نظامی علیه اسرائیل در صورت نقض آتش‌بس