صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

منتظرقائم علت عدم آماده سازی بسترلازم برای شبكه ملی اطلاعات وپیام رسان‌های داخلی را تضارب منافع دانست وگفت: وقتی دولت وارد كننده پهنای بانداینترنت است و در فروش آن به مردم سهم بسیار بزرگی دارد، علاقه ای به راه اندازی شبكه ملی اطلاعات ندارد.

برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفت و گو در خصوص ظرفیت ها و ابعاد پیام رسان های داخلی با دكتر ابوذر منتظرقائم كارشناس فضای مجازی به صورت تلفنی گفتگو كرد.

منتظرقائم در آغاز با بیان اینكه هر آنچه مربوط به پیام رسان های داخلی است، مشكلی وجود ندارد و این پیام رسان ها می توانند نیازهای داخلی را پاسخگو باشند، گفت: البته در حوزه پیام رسان، لایه های مختلفی وجود دارد؛ یك لایه مربوط به زیرساخت و شبكه است كه متولی آن دولت است و یك لایه نیز مربوط به پیام رسان و ابعاد سخت افزاری و نرم افزاری است.

وی با تصریح بر اینكه در حوزه سخت افزاری و نرم افزاری پیام رسان های داخلی، دچار مشكل نیستیم، عنوان كرد: مشكل اصلی مربوط به پیام رسان های داخلی، مشكلات زیرساخت است. متاسفانه دولت بر خلاف حرف هایی كه درباره تكمیل شبكه ملی اطلاعات می زند، اصلا زیرساخت ها را در حوزه IT و CT برای پیام رسان های ایرانی آماده نكرده است. البته در همین شرایط نیز شاهد بوده ایم، مراجعات بسیار زیاد مردمی به این پیام رسان ها را پاسخ بدهند.

این كارشناس فضای مجازی علت عدم آماده سازی بستر لازم برای شبكه ملی اطلاعات و پیام رسان های داخلی را تضارب منافع دانست و اظهار كرد: وقتی دولت وارد كننده پهنای باند اینترنت از خارج است و در فروش آن به مردم سهم بسیار بزرگی دارد، علاقه ای به راه اندازی شبكه ملی اطلاعات ندارد.

وی از سهم چندباره دولت در فروش پهنای باند به مردم گفت و بیان كرد: بار نخست دولت مانند، پهنای باند را همچون یك ماده خام به توزیع كنندگان عمده می فروشد و در این مرحله سود می برد. بار دوم دولت به عنوان متولی ارتباطات كشور، به توزیع كنندگان عمده مجوز می دهد و دولت از این اعطای مجوز، سود می برد. همچنین دریافت مالیات بر درآمد و مالیات بر ارزش افزوده پهنای باند برای دولت سودآور است. در چنین شرایطی، دولت تمایلی حركت به سمت توسعه پهنای باند داخلی برود كه قیمت آن یك دهم پهنای باند خارجی برای مردم است.

منتظرقائم درباره مزیت های پهنای باند داخلی و شبكه ملی اطلاعات گفت: ارائه سرویس اینترنت با كیفیت بالاتر، قیمت بسیار پایین تر و برقراری امنیت های اقتصادی، اخلاقی و حقوقی از جمله مزیت های پهنای باند داخلی است.

وی افزود: بنابراین اگر شبكه ملی اطلاعات به مردم ارائه شود، قطعا مردم به سمت آن متمایل می شوند و در نتیجه دولت تمایلی به راه اندازی شبكه ملی اطلاعات بر خلاف تمام مقررات ندارد و در نتیجه زیرساخت برای فعالیت پیام رسان داخلی مساعد نخواهد بود. البته در این بین برخی نهادهای دیگر مانند شورای عالی فضای مجازی نیز باید پاسخگو باشند.

مرتبط با این خبر

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • پررنگ‌تر شدن نقش مردم در عرصه حكمرانی در طول حیات انقلاب اسلامی

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»