صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

مجتبی رحمتی گفت: دولت در لایحه بودجه 99 سهم نفت را در بودجه اسماً 10 درصد عنوان كرده درصورتیكه بیشتر از این حرفهاست.

برنامه "گفت و گوی اقتصادی" با موضوع سهم نفت در بودجه 99 با حضور مجتبی رحمتی كارشناس اقتصادی و بودجه از شبكه رادیویی گفت و گو پخش شد.

رحمتی ضمن مصاحبه با رادیو گفت و گو، با نگاهی كلی به بودجه سال 99 گفت: 14.5 درصد نفت كشور سهم شركت ملی نفت، 36 درصد سهم صندوق توسعه ملی، كه البته برای سال 99 حدود 20 درصد در نظر گرفته شده و مابقی هم سهم دولت است.

این كارشناس بودجه با اشاره به اینكه دولت امسال صادرات گاز را جدا كرده و در منابع عمومی قرار داده افزود: رقمی كه اسماً برای نفت در لایحه تعیین شده 48 هزار میلیارد تومان است درصورتیكه این عدد واقعی نبوده و بیشتر است.

وی تصریح كرد: دولت در لایحه بودجه 99 معتقد است كه اسماً 10 درصد از سهم نفت را در بودجه استفاده می كند درصورتیكه بیشتر از این حرفهاست. یعنی علاوه بر 48 هزار میلیارد تومان، 30 هزار میلیارد تومان دیگر نیز باید به درآمدهای نفتی اضافه كنیم.

رحمتی همچنین گفت: رقمی كه برای فروش و واگذاری های املاك منقول و غیرمنقول تحت عنوان مولد سازی دارایی ها در نظر گرفته شده نیز رقمی بسیار بالایی است كه با توجه به عملكرد سال 1398، امكان تحقق آن رسماً و اسماً وجود ندارد و شرایط اقتصادی كشور هم این اجازه را به ما نمی دهد.

كارشناس اقتصادی در توضیح بیشتر این مطلب تصریح كرد: عملكرد هفت ماهه فروش اموال حداكثر در بهترین حالت دو هزار میلیارد تومان بوده اما در لایحه رقمی نزدیك به 50 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است البته اگر اقتصاد ما ظرفیت فروش چنین اموالی را داشته باشد كسری بودجه جبران خواهد شد اما در عمل این عدد دست یافتنی نیست.

كارشناس بودجه با یادآوی این موضوع كه وزارت اقتصاد و معاونت خزانه داری باید این لایحه را در سطح گسترده ارائه می كردند گفت: اصلاح ساختار بودجه یك سال است كه شروع شده اما حتی پیش نویس لایحه در سطح عمومی هم منتشر نشد تا نظر دولت در این خصوص مشخص گردد.

رحمتی تصریح كرد: از آنجایی كه درآمدهای نفتی سهل الوصول است دولت ها انرژی زیادی صرف نمی كنند و به كسی هم پاسخگو نیستند لذا طبق "قانون برنامه ششم توسعه" و سیاست های اقتصاد مقاومتی برای جدا شدن از نفت باید پایه های مالیاتی را توسعه دهیم.

وی مالیات را یك درآمد سبز و پایدار دانست كه ما را از تكانه های شدید ارزیِ ناشی از درآمد های نفتی نجات می دهد و در عین حال گفت: رقم درآمدهای مالیاتی از حدود 140 هزار میلیارد تومان به 175 هزار میلیارد تومان رسیده اما هنوز تا دستیابی به درآمد مالیاتی پایدار و منطقی فاصله زیادی داریم.

رحمتی ساماندهی معافیت های مالی و فرارهای مالیاتی را از جمله الزامات هدفمند كردن مالیات ها و جدایی از نفت دانست و عنوان كرد: بخشی از درآمدها در بودجه موهوم و غیرواقعی است كه فقط نقش تراز كردن بودجه را بازی می كنند.

این كارشناس اقتصادی با انتقاد از بی توجهی به صنایع پایین دست تأكید كرد: در شرایط فعلی ساخت پتروشیمی های بزرگ تر و حتی در مقیاس كوچك اما با ارزش افزوده بالا برای كاهش خام فروشی به شدت ضروری است.

مرتبط با این خبر

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • پررنگ‌تر شدن نقش مردم در عرصه حكمرانی در طول حیات انقلاب اسلامی