صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

مدیر اسبق بانكی اظهار كرد: بالارفتن قیمت كالای وارداتی به دلیل جهش نرخ ارز ، فرصت مناسبی به تولید كننده داخلی می دهد تا محصول خود را در داخل و خارج مرزهای كشور عرضه كند اما صنایع از این رویداد بهره نمی برند.

برنامه " مناظره " با موضوع وضعیت بازگشت بنگاههای تولیدی به رونق تولید در ارتباط تلفنی با دكتر محمد رنجبر فلاح ، مدیرعامل سابق بانكی و كارشناس مسائل اقتصادی روانه آنتن رادیو گفت و گو شد.

محمد رنجبر فلاح ، گفت و گوی تلفنی خود را با طرح پرسشی آغاز كرد و گفت : چرا تولیدكنندگان برای تامین مالی بر منابع بانكی تمركزمی كنند و به سراغ بازار سرمایه حركت نمی كنند تا نگران بهره بانك نباشند و سود حاصل را بین سهامداران تقسیم كنند و ضرر حاصل را با آنها شریك شوند؟

وی افزود : از آنجایی كه عرضه سهام در بازار سرمایه یا بورس پایین است ما به شدت نگران حبابی شدن قیمت ها هستیم. در واقع تولیدكنندگان بخشی از سهام خود را در بورس عرضه نمی كنند تا از منابع این بازار برای تامین مالی و رفع موانع تولید خود بهره ببرند.

مدیرعامل سابق بانكی در ادامه برنامه مناظره رادیو گفت و گو، به جهش نرخ ارز اشاره كرد و گفت : این پدیده از یك سو در نظام قیمت گذاری نسبی از تولید كننده حمایت می كند تا كالای خود را تولید و صادر كنند و از سوی دیگر گران شدن كالای وارداتی به تولید كننده اجازه می دهد تا محصول خود را به عرضه و شناخت عموم برساند.

رنجبر فلاح با بیان اینكه تولیدكنندگان از این فرصت خوب استفاده نكرده اند ، عنوان كرد : متاسفانه تولیدكنندگان ما از یك طرف می خواهند سودآوری و گردش مالی خود را نزد بانك بالا نشان دهند تا تسهیلات بالا دریافت كنند و همزمان درآمد خود را نزد دولت كمتر جلوه می دهند تا مالیات كمتری بپردازند.

وی افزود : در كشورهای دنیا این موضوع با اتصال میان بانك و اداره مالیات برطرف شده است ؛ به این صورت كه شركت هایی كه مالیات بالاتری به دولت پرداخت می كنند رتبه بالاتری در نظام بانكی دارند و در پرداخت تسهیلات دارای اولویت هستند.

این كارشناس مسائل اقتصادی خاطر نشان كرد : باید روش هایی برای تمایز میان تولیدكننده واقعی و تولیدكننده نماهایی كه درآمد بالا دارند و با هدف فرار مالیاتی خود را زیان ده معرفی می كنند ، ایجاد شود.

رنجبر فلاح در خصوص حضور صنایع كوچك در فرابورس گفت : علیرغم سیاست های تشویقی دولت برای فعالیت در فرابورس ، تولیدكنندگان از این موضوع روی گردان هستند ، گویی همیشه باید یك الزام وجود داشته باشد.

وی در پایان مصاحبه تلفنی با رادیو گفت و گو اظهار كرد : متاسفانه هنوز یك نگاه سنتی و كهنه به مقوله تامین مالی بنگاه های اقتصادی وجود دارد كه به هیچ عنوان با شرایط مدرن اقتصاد همخوان نیست . آنچه كه اقتصاد مقاومتی نیز بر آن تاكید دارد حمایت از تولید كننده است چرا كه در این صورت سرمایه اجتماعی كشور ارتقا می یابد.

مرتبط با این خبر

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • پررنگ‌تر شدن نقش مردم در عرصه حكمرانی در طول حیات انقلاب اسلامی

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»