صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

مرادپور از مذاكرات متعدد این وزارتخانه با بورس و فراهم شدن زمینه عرضه املاك مازاد بانكها از طریق بازار فرعی بورس خبرداد و گفت: این كار احتمالاً ظرف یك ماه آینده عملیاتی خواهد شد.

برنامه "گفت و گوی اقتصادی" با موضوع واگذاری اموال مازاد بانكها، بایدها و نبایدها و با حضور دكتر عباس مرادپور مدیركل امور بانكی و بیمه وزارت اقتصاد و دارایی از شبكه رادیویی گفت و گو پخش شد.

مرادپور در مصاحبه با رادیو گفت و گو اظهار داشت: طبق مصوبه شورای پول و اعتبار، مازاد اموال تملیكی بانكها باید حداكثر ظرف دو سال به فروش برسد اما حكم قانونی آن توسط مجلس در اردیبهشت سال 1394 و در قالب ماده 16 و 17 قانون رفع موانع تولید تصویب شد.

وی ادامه داد: طبق این حكم قانونی، كلیه بانكهای دولتی و خصوصی مكلف به واگذاری اموال مازاد خود ظرف سه سال شده اند.

مدیركل امور بانكی و بیمه وزارت اقتصاد و دارایی همچنین گفت: این اموال مازاد شامل سهام ( بنگاه هایی كه به تملك بانكی درآمده اند) و املام مازاد بانكهاست كه سالانه باید 33 درصد آن به فروش برسند.

این مقام مسئول با اشاره به تعداد واگذاری های انجام گرفته تا به الان عنوان كرد: تا قبل از مسئولیت آقای دژپسند 8 هزار میلیارد تومان از املاك و سهام بانكهای دولتی و خصوصی شده، به فروش رفت و طی یك سال اخیر نیز 11 هزار میلیارد تومان از اموال به فروش رسیده كه جمعاً 18 هزار میلیارد تومان می شود.

مرادپور از نبود آمار دقیق و شفاف از اموال مازاد بانكی انتقاد كرد و در عین حال متذكر شد: البته بخشی از اموال بانكی هنوز ارزشگذاری نشده اند.

وی در پاسخ به این سوال كه چرا برخی بانكها برای فروش اموال مازاد خود مقاومت می كنند؟ گفت: تملیك آخرین گزینه بانكهاست. بانك به عنوان وكیل سپرده گذار باید بهترین بازدهی را در قانون عملیات بانكداری بدون ربا و سایر مقررات موضوعه، كسب كند و به مشتری بپردازد. حال اگر اموال بلوكه شود و به بانگ برنگردد گردش مالی بانك خدشه دار خواهد شد لذا واگذاری اموال به نفع بانك خواهد بود و دلیلی برای مقاومت وجود ندارد.

مرادپور عنوان كرد: وزارت اقتصاد و دارایی تمام اطلاعات املاك مازاد بانكی را در یك سامانه در دسترس عموم قرار داده تا فعالان اقتصادی و علاقمندان برای خرید این املاك مازاد اقدام كنند.

وی با اذعان به اینكه فعالیت برخی شركتهای وابسته به بانك ها، غیر بانكی است گفت: ورود این بنگاه ها به بانكها متفاوت است و جالب اینكه خود قانونگذار برخی از این شركتها را به بانكها داده است. به عنوان مثال در دوران جنگ تحمیلی بانكها را به بنگاه داری تشویق می كردند تا به اقتصاد كشور كمك كنند، علاوه براین دولت در مواردی این بنگاه ها را بابت رد دیون خود به بانكها واگذار كرده است.

مدیركل امور بانكی و بیمه وزارت اقتصاد و دارایی از مذاكرات متعدد این وزارتخانه با بورس و فراهم شدن زمینه عرضه املاك مازاد بانكها از طریق بازار فرعی بورس خبرداد و گفت: این كار احتمالاً ظرف یك ماه آینده عملیاتی خواهد شد.

این مقام مسئول همچنین به رادیو گفت و گو گفت: بانكها طبق مصوبه هیئت دولت مجبورند 20 درصد پیش پرداخت بگیرند و اموال را سه ساله واگذار كنند ما در تلاشیم تا طی روزهای آینده این اجازه را به بانكها بدهیم كه این كار را با دریافت پیش پرداخت كمتر و حتی از دم قسط انجام دهند.

مرادپور در پاسخ به این سوال كه كدام بانكها در حوزه واگذاری اموال مازاد پیشتاز هستند گفت: همه اموال مازاد بانكها و حداقل 13 بانك دولتی و خصوصی شده، به كرات به مزایده گذاشته شده اند. اما بانك ملت از آبان ماه سال گذشته تا امسال 5 هزار و 600 میلیارد تومان از املاك و سهام خود را واگذار كرده است. بانك ملی چهار هزار و 300 میلیارد تومان، بانك صادرات دو هزار و 500 میلیارد تومان، بانك تجارت هزار و 800 میلیارد تومان، بانك كشاورزی 900 میلیارد تومان، بانك سپه 900 میلیارد تومان، بانك مسكن 700 میلیارد تومان و بانك رفاه هم هزار و 400 میلیارد تومان از اموال مازاد خود را به فروش رسانده اند.

مرتبط با این خبر

  • اقتصاد سینما رونق نگرفته؛ گرانی بلیط‌هاست كه گیشه خوبی ساخته

  • وقتی مدیریت تولید به دست دولت است، اتقاق خوبی در اقتصاد سینما رخ نمی‌دهد

  • بازار گوشت قرمز به ثبات می‌رسد

  • علت افزایش قیمت گوشت قرمز مشخص شد؟

  • موفقیت ایران در حمله و دفاع متقابل/ منطقه را نجات دادیم

  • امسال نهاده‌های دامی به موقع تامین خواهد شد

  • حجاب؛ مظهر اسلامیت جمهوری اسلامی ایران

  • بازار گوشت قرمز به ثبات قیمتی می‌رسد

  • افزایش تجرد دختران عامل فرهنگی دارد

  • حجاب یك امر درمانی است و بدون عفاف ارزشی ندارد