صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

مجید سلطانی اظهار كرد: در اجرای سند ملی نخبگان به همان راحتی كه جملات را می خوانیم نمی توانیم مباحث را كیفی كنیم و مجبور به كمی سازی هستیم. وقتی قضایا را كمی سازی می كنیم با مشكلاتی مواجه می شویم.

برنامه «گفت و گوی علمی» رادیو گفت و گو با موضوع به روزرسانی سند ملی نخبگان و با حضور دكتر مجید سلطانی دكترای تخصصی مهندسی پزشكی، عضو هیئت علمی و مدیر روابط بین‌الملل دانشگاه صنعتی خواجه نصیر‌الدین طوسی به روی آنتن رفت.

مجید سلطانی در آغاز به ضرورت به روز رسانی سند ملی نخبگان اشاره كرد و گفت: در كشور ما سندها به طور كلی بیش از آنچه كه هست نوشته شده و عالی هستند مشكل اصلی در اجرای بخشنامه های اسناد است. در اجرای این سند به همان راحتی كه جملات را می خوانیم نمی توانیم مباحث را كیفی كنیم و مجبور به كمی سازی هستیم.

وی افزود: وقتی قضایا را كمی سازی می كنیم با مشكلاتی مواجه می شویم كه در روند روزمره محیط های علمی و پژوهشی و تحقیقاتی به افرادی بر می خوریم كه با شاخص های بین المللی نخبگی نزدیكی بسیار زیادی دارند اما عضو بنیاد علمی نخبگان نیستند. می گویند معیارهای نخبگی را نگذرانده اند چون وقتی در شكل اجرایی اسناد از مدارك به اجرا می رسیم مجبوریم شاخص هایی داشته باشیم كه تبعات آن بعضی مواقع منفی هم داشته باشد مثلا تعداد مقالات.

دكترای تخصصی مهندسی پزشكی اظهار كرد: باید مدارك و منابع و اسناد حالت دینامیكی را داشته باشد و به روز شود تا تعریف نخبگی كه ما دو، سه سال و یا شش ماه قبل نوشته ایم الان نیز در دنیا به همین شكل باشد.

وی در بیان تعریفی از نخبگی گفت: امروزه به كسی نخبه می گویند كه به این سوال اساسی جواب دهد، هدف نهایی كار و ایده و یا مطلبی كه پیشنهاد می كند، چه خواهد بود؟

سلطانی افزود: اگر ادعای كار آفرینی و یا كار اجرایی می كنید ولی تا به امروز شغل یا ایده ای را پیشنهاد نكرده اید تا بتواند حقوق خودتان در بیاید، شانس بالایی در این حوزه ندارید.

وی تاكید كرد: به روز رسانی سند نخبگان و تطابقش با تجربیات سایر كشور ها كه ما آن ها را قبول داریم كه در آن حوزه ها سرآمد هستند مانند كشورهای آلمان، چین و ژاپن، ضرورت بازنگری از آن كشورها را به وجود می‌آورد.

مدیر روابط بین‌الملل دانشگاه صنعتی خواجه نصیر‌الدین طوسی متذكر شد: در كشور ما حدودا 80 درصد به صورت تئوریكال و تنها 20 درصد به صورت مهارت افزایی كار می كنیم و نتیجه اش می شود آن چیزی كه امروزه مبتلا به آن هستیم از جمله اشتغال، هزینه های انجام شده و سپس مسئله مهاجرت پیش می آید.

مرتبط با این خبر

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • پررنگ‌تر شدن نقش مردم در عرصه حكمرانی در طول حیات انقلاب اسلامی

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»