صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

محمد امین ملكیان با اشاره به اینكه سند ملی نخبگان از اساس نیاز به اصلاح دارد گفت: وقتی چشم انداز سند را نگاه می كنیم می بینیم به جای اینكه تمركز بر حل مسئله باشد بیشتر تمركز بر نخبگی است.

برنامه «گفت و گوی علمی» رادیو گفت و گو با موضوع به روزرسانی سند ملی نخبگان و با حضور محمد امین ملكیان دانشجوی دكترای مدیریت تكنولوژی دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات و دبیر علمی انجمن علمی مدیریت تكنولوژی دانشگاه علوم و تحقیقات و دكتر حمید یزدانیان مشاور رئیس و دبیر درآمدزایی دانشگاه فنی و حرفه ای كشور به روی آنتن رفت.

محمد امین ملكیان با اشاره به اینكه سند ملی نخبگان از اساس نیاز به اصلاح دارد توضیح داد: اگر فرض را بر این بگیریم كه تعریف نخبگی را پذیرفته ایم وقتی چشم انداز سند را نگاه می كنیم می بینیم به جای اینكه تمركز بر حل مسئله باشد بیشتر تمركز بر نخبگی است.

وی افزود: حتی در چشم انداز آمده كه «فرصت رشد و شكوفایی حداكثری بر پایه تنوع استعدادها». این فرصت حداكثری كه در چشم انداز مطرح شده در تضاد فرآیند اجرایی است كه دارد انجام می شود.

دبیر علمی انجمن علمی مدیریت تكنولوژی دانشگاه علوم و تحقیقات با ذكر این نكته كه در نخبگی بحث فردگرایی پیش می آید و مشكل تیم سازی وجود دارد، افزود: به همین علت خیلی از طرح ها نتیجه لازم را نمی گیرد به اعتقاد بنده بنیاد نخبگان به جای پول پاشی باید همسو سازی كند.

در ادامه حمید یزدانیان با بیان اینكه در سند ملی نخبگان به خوبی جوانب و زوایای مختلف دیده شده است، در عین حال گفت: ولیكن در این سند كه در سال 1391 تهیه شده، آیین نامه اجرایی بندهایی از آن عملا تعریف نشده است مثلا در بندی نوشته ظرف 6 ماه آینده و در جایی دیگر می گوید ظرف 9 ماه آینده آیین نامه اجرایی اش تعریف و تهیه شود اما هر چه بررسی كردم آیین نامه اجرایی اش را پیدا نكردم. باید آیین نامه اجرایی باشد تا اجرا كنیم و بعد نظارت لازم صورت بگیرد و مطالبه ها انجام شود.

وی با اشاره به دانشگاه های فنی و حرفه ای اظهار كرد: ما در دانشگاه فنی و حرفه ای به صورت مهارتی عمل می كنیم. در دانشگاه های دنیا بیش از50 درصد فارغ التحصیلان دانشگاه ها از جنس مهارتی هستند ولی در كشور ما حدود 20 درصد فارغ التحصیل مهارتی داریم و خیلی عقب هستیم.

مشاور رئیس و دبیر درآمدزایی دانشگاه فنی و حرفه ای كشور متذكر شد: مسیر نخبگی فردی كه در دانشگاه فنی و حرفه ای مهارت آموزی می بیند كجاست؟ ما این ها را ندیده ایم. متاسفانه نخبگان را در ارائه مقالات علمی می بینیم و نه داشتن مهارت. دانشگاه فنی و حرفه ای با 200 هزار دانشجو كسی را نمی شناسم كه توانسته باشد گواهی نخبگی را بگیرد. صرفا تكیه كردیم بر مقالات و تدریس و اكتشافات.

وی افزود: در شناسایی نخبگان و در زمینه سازی برای اثرگذاری ضعیف عمل شده است. از فرمانداران و استانداران كشور وقتی پرسیده شود چند جلسه با نخبگان شان داشته اند این جلسات خیلی كم و یا اصلا نبوده است.

یزدانیان از استفاده نكردن ظرفیت نخبگان در پست های مدیریتی گفت و اظهار كرد: در مدیریت منابع انسانی بحث چرخش شغلی را داریم. یك نفر وقتی چندین سال در یك جایی می ماند همه ابتكار و خلاقیتش را به كار می برد و باید كنار برود تا فردی با خلاقیت جدیدی روی كار بیاید.

مرتبط با این خبر

  •  ان‌شاءالله دور دوم انتخابات در امنیت كامل برگزار خواهد شد

  •  سرتیپ دوم خلبان نوری:

  •  لازم باشد حیفا و تل‌آویو را با خاك یكسان می‌كنیم

  • الان بدنه سینما فیلم تولید نمی‌كند

  • دانستن پشت پرده‌های بی‌حجابی و بدپوششی ضروری است

  • قوانین افراطی حوزه پوشش، باعث كاهش رضایتمندی مردم می‌شود

  • قابلیت پرواز بالگردهای هوانیروز در تاریكی مطلق و بدی آب‌وهوا

  • ضرورت تبیین روایت صحیح از فرهنگ ایرانی اسلامی برای دختران جامعه

  • عملیات وعده صادق با ساده‌ترین موشك‌ها و پهپادهای ایرانی انجام شد

  • تذكر به رعایت حجاب با حفظ كرامت انسانی كارآمدتر است