صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

رئیس مركز رصد و مطالعات سایبری جهان اسلام گفت: تغییر نگرش ها درخصوص شخصیت های مورد احترام و یا منفور، تولید شایعات، كلی گویی و تكنیك دروغ بزرگ از جمله فنون دشمن در جنگ نرم علیه كشور هدف است.

برنامه "گفت و گوی فرهنگی" با موضوع استراتژی و تكنیك های رسانه و عملیات روانی در جنگ نرم با حضور دكتر محمد مهدی مومنیها رئیس مركز رصد و مطالعات سایبری جهان اسلام از شبكه رادیویی گفت و گو پخش شد.

مومنیها با اشاره به مفهوم جنگ نرم گفت: هرگونه اقدام روانی و تبلیغات رسانه ای كه جامعه هدف را بدون درگیری و زور و اجبار نشانه گرفته و به انفعال و شكست وا می دارد جنگ روانی نام دارد.

وی با اشاره به مصادیق جنگ روانی بیان داشت: جنگ سفید، جنگ رسانه ای، عملیات روانی، براندازی و تهدید نرم، انقلاب نرم، انقلاب مخملی و انقلاب رنگی از اشكال جنگ نرم به شمار می روند.

رئیس مركز رصد و مطالعات سایبری جهان اسلام درخصوص دلایل استفاده از جنگ نرم در فضای رسانه ای گفت: "جوزف نای" نظریه پرداز آمریكایی دیدگاه جدیدی را به مخاطبان خود ارائه كرد كه بر اساس آن ایالات متحده آمریكا به جای استفاده از قدرت سخت و كودتای نظامی در كشور رقیب، با تاثیرگذاری بر نخبگان كشور مورد نظر، به هدف خود برسد و پس از این، نظریه" تغییر از طریق دیپلماسی عمومی و قدرت هوشمند" را پیشنهاد داد.

این مقام مسئول جنگ نرم را موثرترین، كم هزینه ترین و در عین حال خطرناك ترین و پیچیده ترین نوع جنگ علیه امنیت ملی یك كشور خواند و گفت: سالهاست كه آمریكا جنگ نرم را علیه كشور ما به راه انداخته اما به یاری خداوند و هوشمندی مردم و مسئولان تا به الان به اهداف خود نرسیده اند.

مومنیها درخصوص اهداف اصلی جنگ نرم بیان داشت: نظام سلطه به دنبال استحاله فرهنگی با تاثیرگذاری شدید بر افكار عمومی جامعه و از طریق ابزار رسانه است كمااینكه در اغتششات اخیر نیز بلافاصله شروع به اطلاع رسانی های جهت دار و مغرضانه و كذب كرد.

وی همچنین تخریب و ناكارآمدن جلوه دادن نظام را از دیگر اهداف جنگ نرم خواند و گفت: بی اعتمادی بین مردم، ناامنی روانی، اختلاف افكنی و برانگیختن اختلاف بین مقامات سیاسی كشور، ترویج روحیه ناامیدی و نابودی نشاط اجتماعی و بی تفاوت كردن نسل جوان به مسائل مهم كشور، سیاه نمایی هوشمندانه، تقویت نارضایتی ملت و تلاش برای حاد نشان دادن اوضاع كشور از جمله اهداف دشمن در جنگ نرم هستند.

مومنیها همچنین به تاكتیك ها و فنون جنگ نرم اشاره و عنوان كرد: رسانه ها اعم از شبكه های ماهواره ای و پیام رسان ها واژه های نادرست را به آحاد جامعه و نهادهای مختلف نسبت می دهند. علاوه براین، موضوعات را به طرز ماهرانه ای تبلیغ می كنند تا مخاطب بدون اطلاع از صحت و سقم آن، موضوع را بپذیرد.

رئیس مركز رصد و مطالعات سایبری جهان اسلام افزود: تغییر نگرش ها درخصوص شخصیت های مورد احترام و یا منفور، تولید شایعات در فضای مجازی، كلی گویی و تكنیك دروغ بزرگ از جمله فنون دشمن در جنگ نرم علیه كشورهای مورد هدف است.

مومنیها با اشاره به مصداقی از فنون دشمن در جنگ نرم گفت: تولید رسانه های غربی مملو از مفاهیمی چون دموكراسی، جهانی شدن، آزادی و حقوق بشر است كه بدون تعریف و توجیه و اقناع مخاطبان بین مردم استفاده می شود.

وی انسانیت زدایی و اهریمن سازی را یكی از موثر شیوه های توجیه حمله دشمن خواند و افزود: دشمن در این جنگ، شخصیت طرف مقابل اعم از رئیس جمهور یك كشور و یا هر مقام دیگر را طوری هدف قرار می دهد تا جامعه هدف تصور كند می تواند هر اقدامی را علیه این فرد انجام دهد.
رئیس مركز رصد و مطالعات سایبری جهان اسلام گفت: ارائه پیشگویی های فاجعه آمیز نیز از دیگر تكنیك های جنگ نرم است. در واقع با استفاده از آمارهای ساختگی مصیبت هایی را پیشگویی می كنند تا حساسیت مخاطب را افزایش دهند.

وی همچنین روش قطره چكانی را از دیگر ترفندهای موثر دشمن مطرح كرد و گفت: دشمن در این تكنیك، اطلاعات و اخبار را در زمان های مختلف به صورت سریالی در اختیار مخاطبان قرار می دهند تا مخاطب نسبت به این اخبار حرص و اشتیاق پیدا كند.

مومنیها در ادامه، ایجاد جاذبه های جنسی را نیز از دیگر تاكتیك های مهم رسانه های غربی معرفی كرد و گفت: اكثر برنامه های غربی حتی در حوزه سیاسی از این جاذبه استفاده می كنند.

وی عنوان كرد: دشمن در روش ماساژ پیام، مفاهیم خاصی را به مخاطبان القا می كنند، علاوه براین روش تضاد و تفرقه در جامعه و بین هواداران انتخاباتی و ترور شخصیتی افراد مهم نیز از تكنیك های رسانه های معاند محسوب می شود.

رئیس مركز رصد و مطالعات سایبری جهان اسلام اضافه كرد: تكنیك تكرار، مبالغه و مغالطه و ایجاد رعب و ترس طی 20 سال اخیر مورد استفاده دشمنان قرار گرفته و در بسیاری از موارد هم استفاده می شود.

مومنیها درخصوص راهكارهای مقابله با این تكنیك ها مطرح كرد: گسترش دامنه فعالیت های فرهنگی در كشور به ویژه در فضای مجازی، افزایش محصولات فرهنگی موثر بر جوانان، ایجاد راه های مشروع برای ارضاء نیازهای مردم، استفاده از دیپلماسی عمومی، توجه به اقلیت های مذهبی و قومی، ایجاد وحدت بین اقوام و مذاهب مختلف كشور، انجام عملیات روانی متقابل و آگاهی بخشی عمومی از مهم ترین راهكارهای مقابله با ترفندهای دشمن در جنگ نرم به شمار می روند.

مرتبط با این خبر

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • پررنگ‌تر شدن نقش مردم در عرصه حكمرانی در طول حیات انقلاب اسلامی

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»