صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

مظاهری درباره مزیت بازار متشكل ارزی گفت: بانك مركزی باید ارز را از حالت چند نرخی خارج كند.

برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفت وگو در خصوص تشكیل بازار متشكل ارزی و موانع تاخیر تشكیل این بازار با دكتر طهماسب مظاهری رئیس كل اسبق بانك مركزی و علی سعیدی عضو هیئت داوری بازار اوقاف اوراق بهادار به صورت تلفنی گفتگو كرد.

طهماسب مظاهری در آغاز با بیان اینكه وقتی یك كالایی در شرایط چند نرخی قرار می گیرد و با نرخ های متفاوت برای افراد ذینفع متفاوت یا برای انجام معاملات متفاوت توسط دولت اختصاص پیدا می كند، یك برهم ریختگی به وجود می آورد، اظهار كرد: بانك مركزی متولی ارز است و باید با ایجاد تشكل مشخص، آن را از چند نرخی خارج كند. اساسا ایده آل و كمال مطلوب برای هر بازاری، این است كه تك نرخی باشد و آن كالا را هر فردی در هر نقطه از كشور با یك نرخ ثابت بخرد و تفاوت نرخ خرید و فروش نیز یك حاشیه سود مشخص و ثابت باشد.

وی تصریح كرد: در حال حاضر از ایده آل تك نرخی فاصله داریم و نظام چند نرخی بر كالایی مانند ارز حاكم است. نظام چند نرخی متولیان مختلفی هم دارد كه شامل بخش های خصوصی و شركت های پتروشیمی، بانك ها و صرافی هستند. نتیجه این وضعیت بر هم ریختگی بازار ارز است و بانك مركزی به عنوان متولی بازار باید در این زمینه ورود كند تا با تنظیم روابط، جلوی خروج سرمایه از كشور را بگیرد.

رئیس كل اسبق بانك مركزی درباره تاخیر در ایجاد بازار متشكل ارزی بیان كرد: طراحی بازار متشكل ارزی باید توسط بانك مركزی انجام شود و باید به تائید مقامات مسئول در شورای پول و اعتبار و جلسه ستاد هماهنگی سران قوا برساند و از همه مهمتر باید این طرح را به مجریانی كه قرار است طرح متشكل ارزی را در بازار پیاده كنند، آموزش دهد كه كاركنان شعب بانك ها و صادركنندگان و همچنین مردم شامل این بخش می شوند.

در ادامه علی سعیدی درباره ضرورت بازار متشكل ارزی اظهار كرد: ارزی كه به وسیله آن واردات انجام می شود همان ارزی است كه در كوچه و خیابانی معامله می شود در حالی كه این ارز نقش علامت دهی و هدایت گری را برای مردم در حوزه ارزی دارد.

وی بیان كرد: ارزی كه به وسیله آن ثبت سفارش انجام می شود ارز نیمایی است اما انتظارات قیمتی بر اساس همان ارز كوچه و خیابان تعیین می شود. این چند نرخی در بازار ارز مشكلات زیادی ایجاد كرده است و باید مشخص شود كدام ارز تعیین كننده قیمت ها است. بنابراین باید فقط یك قیمت مشخص و واحد برای ارز داشته باشیم تا بتوانیم هم نیازهای بازار را تعیین كنیم و هم از سوداگری در بازار ارز جلوگیری كنیم.

عضو هیئت داوری بازار اوقاف اوراق بهادار درباره بازار متشكل ارزی اظهار كرد: تعدادی بانك و صرافی، بازیگران بازار متشكل ارزی خواهند بود و تقریبا همان عملكرد كارگزاری های بازار سهام را خواهند داشت و مردم از طریق این كارگزاری ها، امكان خرید ارز را خواهند داشت.

وی ادامه داد: در واقع اگر كسی نیازمند ارز باشد، پس از مراجعه به بانك و یا صرافی مشخص، یك حساب عملیات ارزی ایجاد خواهد كرد و سفارش آن فرد از طریق یكی از شعب بانك یا صرافی عضو بازار متشكل ارزی، وارد سیستم معاملات ارزی می شود.

سعیدی درباره مزیت بازار متشكل ارزی گفت: مهمترین ویژگی این بازار ایجاد شفافیت در بازار ارز است و با توجه به اینكه شفافیت جلوی فساد را می گیرد، در بازار ارز وقتی معاملات ثبت شود، قطعا شاهد شفافیت در بازار ارز خواهیم بود.

مرتبط با این خبر

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • پررنگ‌تر شدن نقش مردم در عرصه حكمرانی در طول حیات انقلاب اسلامی

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»