صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

جهانپور قضیه وجود قرص در كیك ها را فراتر از نظام سلامت و نظارت بر تولید و پخش مواد غذایی دانست و افزود: این موضوع جوانب امنیتی، سیاسی و انتظامی دارد.

برنامه "صبح و گفتگو" با موضوع كیك های مشكوك و پلمپ شدن انبارها در ارتباط تلفنی با دكتر جهانپور رئیس روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و جمشید مغازه ای دبیر انجمن صنفی صنایع بیسكوئیت و شیرینی و شكلات ایران از آنتن رادیو گفت و گو پخش شد.

مغازه ای در برنامه "صبح و گفتگو" اظهار داشت: همیشه افراد مغرض و سودجو به دنبال ناامیدكردن مردم هستند تا از التهاب جامعه سود ببرند، این افراد اطلاعات واثقی از خط تولید دارند و می دانند كه چنین اتفاقی در خط تولید و با آن درجه حرارت و حضور مسئولان فنی و ماشین آلات پیشرفته در صنایع غذایی امكانپذیر نیست لذا احتمال ردشدن این مواد خارجی از طریق سنسورها بسیار بعید و تقریبا محال است.

دبیر انجمن صنفی صنایع بیسكوئیت و شیرینی و شكلات ایران گفت: ما به محض مطلع شدن سریعاً وارد عمل شدیم و قضیه را فیصله دادیم.

در ادامه "صبح و گفتگو"، جهانپور رئیس روابط عمومی وزارت بهداشت پلمپ انبار كیك های مشكوك را تكذیب كرد و گفت: در حال حاضر شناسایی عوامل این قضیه و انبارهای مربوطه انجام نشده است.

وی افزود: این اتفاق بسیار پیچیده تر از این است كه تصور كنیم با شناسایی یك انبار می توان موضوع را رفع كرد.

رئیس روابط عمومی وزارت بهداشت این اقدام را خرابكارانه و تعمّدی خواند و گفت: فرد یا افرادی در مكان خاص و به طریق خاص یا لفافه جدیدی برای محصولات ایجاد كردند و یا محصولات را بازگشایی و بسته بندی كرده اند.

جهانپور با بیان اینكه این كار بعد از خطوط تولید بوده و هیچ ارتباطی به خطوط تولید و حتی شبكه رسمی پخش مواد غذایی كشور نداشته افزود: آنچه اتفاق افتاده قطعاً از شبكه پخش غیررسمی، كه بسیاری از كالاهای قاچاق و جعلی و تقلبی از همین مسیر وارد فروشگاه ها می شود، توزیع شده است.

وی یادآور شد: 29 اكتبر فیلمی در فضای مجازی علیه یك برند تركیه ای پخش شد كه دقیقا دو قرص در یك كیك ساخت شركت تركیه بود، این تبلیغ در كشورهای صادراتی هدف آن محصول از جمله فرانسه، ایتالیا، اقلیم كردستان عراق و فلسطین اشغالی و حتی در ایالات متحده امریكا پخش شد و به شدت هم التهاب ایجاد كرد. جالب اینكه یك ماه بعد، این فیلم در شبكه های مجازی و كانال های فارسی منتشر و ادعا شد كه قرص در برخی مواد غذایی تولید ایران مشاهده شده درصورتیكه این، همان فیلمی است كه در 29 اكتبر درباره برند تركیه ای پخش شد.

رئیس روابط عمومی وزارت بهداشت ادامه داد: پروژه مشاهده جسم خارجی اعم از قرص یا كپسول در محصولات و فرآورده های غذایی بیش از 10 تا 12 شركت ایرانی از انتشار این فیلم در شبكه های مجازی فارسی كلید خورد.

وی این قضیه را فراتر از نظام سلامت و نظارت بر تولید و پخش مواد غذایی دانست و افزود: این موضوع جوانب امنیتی، سیاسی و انتظامی دارد و امیدواریم با ورود مسئولان ابعاد ماجرا روشن شود.

جهانپور درخصوص عوارض این قرص ها گفت: گزارش مستندی از صدمه جسمی یا بروز مسمومیت ناشی از مصرف كیك های حاوی قرص و كپسول تا به این لحظه نداشتیم. در تمامی موارد بررسی شده در آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو مشخص شد كه داروی خاص، خطرناك، روان گردان و مخدر قرص برنج نبوده است.

وی با اظهار اینكه وارد شدن كپسول و یا قرص كامل بدون هیچ تغییر رنگی به كیك و ویفر در خط تولید و با درجه حرارت كارگاه های تولیدی امكانپذیر نیست گفت: در تمامی موارد قرص و كپسول كاملا رویت می شود و به نظر می رسد هدف از این كار بیشتر از مسمومیت، ایجاد رعب و وحشت بین مردم بوده است.

رئیس روابط عمومی وزارت بهداشت اضافه كرد: در این قضیه، فقط یك برند هدف قرار نگرفته و نزدیك به 12 نشان تجاری مختلف هدفگذاری شده لذا مشخص است كه صنایع غذایی پیشرفته ایران را هدف گرفتند و البته پروپاگاندای رسانه ای و فضای مجازی نیز به این موضوع دامن زده است.

وی به صاحبان فروشگاه ها و عرضه كنندگان مواد غذایی توصیه كرد كه كلیه فرآورده های غذایی را از شركت های پخش رسمی، مجاز و معتبر و شناسنامه دار تهیه كنند و اگر فروشگاهی خارج از این مسیر، فرآورده های غذایی را تامین كند پیامدهای احتمالی قطعا متوجه فروشگاه ها خواهد بود.

جهانپور در پایان از مردم درخواست كرد كه مواد غذایی را از فروشگاه های معتبر و رسمی خریداری كنند و نهایت دقت را درخصوص دستكاری نشدن بسته بندی هنگام خرید و حمل و نقل های مشكوك داشته باشند و در صورت مشاهده موارد مشكوك با شماره 190 تماس بگیرند.

مرتبط با این خبر

  • امامزاده ابراهیم (ع) شهر آمل جزو امامزاده‌های معروف و شاخص در كشور است

  • یك اقتصاددان در مصاحبه تلفنی با رادیو گفت‌وگو:

  • نگذاریم تولیدكننده‌ها دل‌زده شوند!

  • لزوم اقدام نظامی علیه اسرائیل در صورت نقض آتش‌بس

  • مردم غزه نیاز به همدلی زبانی ندارند

  • مردم ولی‌نعمت مسئولان‌/ شعاری كه باید عملی شود!

  • ضرورت شناخت ذائقه مخاطب در تولید محتوای رسانه‌ای

  • تهیه اینترنت پاك با كد دستوری#456*

  • عملیاتی كردن شعار سال نیازمند برنامه جامع در حوزه كشاورزی است

  • به‌جای قضاوت دیگران؛ نقد سازنده داشته باشیم