صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

حاجی آقامیری گفت: میزان تسهیلات پرداخت شده به صادرات در هفت ماهه نخست امسال فقط پنج میلیون دلار بوده كه نسبت به مدت مشابه در سال قبل حدود 79.3 دهم درصد كاهش یافته است.

برنامه "گفت و گوی اقتصادی" با موضوع سازوكارهای نظام بانكی در مسیر رونق بخشی به تولید با حضور مرتضی حاجی آقامیری عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدكنندگان و صادركنندگان فرش ایران و عضو اتاق فكر كنفدراسیون صادرات ایران و دكتر فخرالدین رحمانی استاد دانشگاه و كارشناس اقتصادی از آنتن رادیو گفت و گو پخش شد.

حاجی آقامیری در رابطه با نقش بانك مركزی در حمایت از تولید ملی گفت: بانك مركزی یك دستگاه سیاست گذار است و وضعیت فعلی شبكه بانكی نیز نتیجه تصمیمات بانك مركزی است بنابراین ریشه همه مسائل یعنی عدم نظارت بر بانكها و سیاست گذاری اصلی را باید در بانك مركزی جست وجو كرد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدكنندگان و صادركنندگان فرش ایران با اشاره به فرآیند فعالیت اقتصادی در كشور بیان داشت: ما در هیچ یك از بخش های فرآیند اقتصادی شاهد تسهیلگری نیستیم چراكه سیاست حمایت از تولید و صادرات باید در بانك مركزی شكل می گرفت كه متاسفانه شكل نگرفته است.

وی تغییر رویكرد مسئولان به موضوع تولید داخل را ضروری خواند و افزود: كارخانه های تعطیل و حجم بالای بیكاران در كشور نتیجه رویكرد دولتی به اقتصاد است لذا قانونگذاران باید سیاست ها و قوانین را جهت حمایت از تولید و بنگاه های خصوصی وضع كنند.

حاجی آقامیری با اشاره به آمار تسهیلات پرداخت شده به صادرات گفت: میزان تسهیلات پرداخت شده به صادرات در هفت ماهه نخست امسال فقط پنج میلیون دلار بوده كه نسبت به مدت مشابه در سال قبل حدود 79.3 دهم درصد كاهش یافته است. اینگونه رویكردها به بدنه تولید داخل كشور ضربه خواهد زد.

عضو اتاق فكر كنفدراسیون صادرات ایران با اذعان به عدم استفاده از خرد جمعی برای اصلاح نظام بانكی گفت: شبكه بانكی به سود حاصل از تسهیلات و بنگاه داری فكر می كند و این یعنی رقابت با تولید.

وی همچنین در بخش دیگری از اظهارات خود افزود: شرایط كشور به گونه ای شده كه فعالان اقتصادی حتی برای دو ماه آینده هم نمی توانند برنامه ریزی كنند كه این موضوع ناشی از صدور مقررات و بخشنامه های سلیقه ای و بعضاً متناقض با هم و تغییر دستوری تسهیلات و نرخ سود بانكی است.

حاجی آقامیری یادآور شد: فعالان اقتصادی روی طرح های تسهیلاتی بانكها حساب باز می كنند اما وقتی وارد فرآیند تسهیلات می شوند می بینند كه تسهیلاتی در عمل موجود نیست!

عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدكنندگان و صادركنندگان فرش ایران تغییر نگرش مسئولان به تولید داخل و پیوستگی تولید و تجارت با هدف تسهیل فرآیندهای اقتصادی را ضروری برشمرد و بر آن تأكید كرد.

در ادامه این "گفت و گوی اقتصادی" رادیو گفت و گو، رحمانی استاد دانشگاه گفت: بانكها همچنان قبل از تولیدكننده به فكر خودشان هستند.

وی افزود: تمام خیابان های مطرح ما اختصاص به بانكها دارند و این نشان می دهد كه بانك ها به دنبال كار بنگاه داری و سودگیری هستند و بانك ورشكسته ای هم وجود ندارد.

این كارشناس اقتصادی با اذعان به نقش مخرب و منفی سیستم بانكی در عدم مهار تورم و عدم بهبود وضعیت اقتصادی كشور گفت: قانونگذار باید به اصلاح نظام بانكی ورود جدی كند.

رحمانی استقلال بانك مركزی را از جمله مولفه های اصلاح نظام بانكی برشمرد و مطرح كرد: سیستم بانكی كشورهای توسعه یافته و در حال توسعه به جای اینكه تحت نظارت دولت باشند تحت نظر قانونگذار فعالیت می كنند و این همان نكته ای است كه ما از آن غافلیم.

استاد دانشگاه ضمن تأكید بر اینكه نظام بانكی نباید در رقابت با تولیدكننده باشد در عین حال متذكر شد: البته تولید هم باید اقتصادی و مبتنی بر صادرات باشد و یك بازار صادراتی برای تولید كننده فراهم شود، در این صورت تولید كالا صرفه اقتصادی خواهد داشت و به رونق تولید نیز كمك خواهد كرد.

رحمانی با انتقاد از رویكرد واردات محور دولت در اقتصاد كشور گفت: متاسفانه تسهیلگری چندانی برای رونق صادرات انجام نمی شود. سازوكارهای پیچیده بانكی ضمن اینكه تولیدكنندگان را سرخورده كرده نیاز سرمایه در گردش كارخانجات را نیز به موقع تأمین نمی كند.

مرتبط با این خبر

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • پررنگ‌تر شدن نقش مردم در عرصه حكمرانی در طول حیات انقلاب اسلامی

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»