صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

مشاور عالی هیئت مدیره انجمن لوازم خانگی گفت: طبق تبصره "قانون حذف ربح مركب"واحدهایی كه تا پایان سال 1397 موفق به پرداخت سود تسهیلات نشده اند بخشیده میشوند اما بانك مركزی هنوز آن را به بانكهای عامل ابلاغ نكرده است.

برنامه "گفت و گوی اقتصادی" با موضوع چالش بانكها برای رونق تولید و با حضور دكتر حبیب الله انصاری مشاور عالی هیئت مدیره انجمن لوازم خانگی ایران از شبكه رادیویی گفت و گو پخش شد.

انصاری در آغاز با بیان اینكه بانك مركزی استقلال لازم و كامل را ندارد گفت: بانك مركزی فاقد استراتژی مشخص در راستای حركت در نظام بانكی كشور است و بالتبع بانكها هم استراتژی مشخصی برای توسعه اقتصادی ندارند.

وی با تأكید بر اینكه بانكها باید نقدینگی را به سمت تولید هدایت و بنگاه داری را رها كنند افزود: بانك مركزی همچنان نباید بر مبنای قوانینِ قبل از تحریمها برنامه ریزی كند.

مشاور عالی هیئت مدیره انجمن لوازم خانگی ایران اظهار داشت: اینكه بانكها باید درآمدی برای خود داشته باشند امری پذیرفتنی است اما نه از طریق بنگاه داری و خرید و فروش. بانك مركزی در سال گذشته با فروش سكه عملا موجب افزایش نرخ تورم و دلار و هدایت نقدینگی به سمت غیرمولد شد.

وی با بیان اینكه واحدهای صنعتی برای تأمین مالی راهی جز مراجعه به بانك ندارند گفت: تسهیلات بانكی با سود 20 تا 32 درصدی كه تسهیلات نیست، تولیدكنندگان به دلیل سود بالای این تسهیلات و شرایط تورمی و تولید كشور نمی توانند تسهیلات را پس دهند و نهایتاً هم ورشكسته می شوند.

انصاری همچنین به تبصره ماده 9 "قانون حذف ربح مركب" اشاره و بیان كرد: طبق این تبصره واحدهایی كه تا پایان سال 1397 موفق به پرداخت سود تسهیلات خود نشده اند بخشیده می شوند. این تبصره ابلاغ هم شده اما بانك مركزی هنوز آن را به بانك های عامل ابلاغ نكرده است.

مشاور عالی هیئت مدیره انجمن لوازم خانگی ایران همچنین پرداخت صد درصدی ارز برای واردات مواد اولیه را به عنوان یكی از دیگر مشكلات برشمرد و گفت: بانكها باید 10 درصد ارز را بگیرند و مابقی را در هنگام رسیدن مواد اولیه مطالبه كنند اما صد درصد آن را می گیرند و عملاً سرمایه شش ماه می خوابد.

وی با بیان اینكه بخشی از شرایط بانكی كشور متاثر از شرایط كسب و كار است افزود: ساختار بانك مركزی یك ساختار تحت الحمایتی است نه نظارتی اما در همین شرایط هم باید نسخه ای تجویز كرد و تدبیری اندیشید.

انصاری وثایق بانكی را از جمله درگیری های بسیاری از مدیران عامل شركتها عنوان كرد و گفت: این مشكلات ساختاری، كه ناشی از نبود استراتژی اند باید برای گذر از شرایط بحرانی برطرف و اصلاح شوند.

مشاور عالی هیئت مدیره انجمن لوازم خانگی ایران با انتقاد از اجبار بانكها به استفاده از بیمه بانك عامل برای كالاهای وارداتی بیان كرد: چرا واردكنندگان باید كالاهای خود را فقط با این بیمه ها وارد كنند؟!

وی در پایان اظهارات خود تأكید كرد: بانكها باید در خدمت توسعه اقتصادی باشند كه نهایتاً به توسعه صنعت اقتصادی كشور و با محوریت بخش خصوصی منجر شود.

مرتبط با این خبر

  • اقتصاد سینما رونق نگرفته؛ گرانی بلیط‌هاست كه گیشه خوبی ساخته

  • وقتی مدیریت تولید به دست دولت است، اتقاق خوبی در اقتصاد سینما رخ نمی‌دهد

  • بازار گوشت قرمز به ثبات می‌رسد

  • علت افزایش قیمت گوشت قرمز مشخص شد؟

  • موفقیت ایران در حمله و دفاع متقابل/ منطقه را نجات دادیم

  • امسال نهاده‌های دامی به موقع تامین خواهد شد

  • حجاب؛ مظهر اسلامیت جمهوری اسلامی ایران

  • بازار گوشت قرمز به ثبات قیمتی می‌رسد

  • افزایش تجرد دختران عامل فرهنگی دارد

  • حجاب یك امر درمانی است و بدون عفاف ارزشی ندارد