صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

محمدرضا جعفریان با تصریح بر اینكه نوع اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده اهمیت دارد، گفت: متاسفانه در اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده فرهنگ سازی نكرده ایم.

برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفت و گو در خصوص مخالفت مركز پژوهش های مجلس با تصویب ماده 26 لایحه مالیات بر ارزش افزوده مبنی بر معافیت سازمان مالیات از قوانین و مقررات دولت با محمد رضا جعفریان مشاور مالیاتی اتاق اصناف ایران و دكتر احمد اناركی محمدی نایب رئیس كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به صورت تلفنی گفتگو كرد.

احمد اناركی محمدی در آغاز با اشاره به لایحه مالیات بر ارزش افزوده گفت: این لایحه از نظر حساسیت هایی كه در زمینه شفافیت وجود دارد، اهمیت پیدا می كند و به همین جهت لازم بود تعدادی از مواد این لایحه اصلاح شود و در این راستا اتفاقات خوبی در لایحه مالیات بر ارزش افزوده افتاده است كه این مهم نظر همه كارشناسان، بخش خصوصی و دولتی و همچنین نهادهای دیگر است.

نایب رئیس كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان كرد: تا پیش از اصلاح مالیات بر ارزش افزوده، موضوع ممیز محوری یكی از مشكلات اساسی این مربوط به این این قانون بود و همیشه درباره آن بحث وجود داشت كه پس از اصلاح قانون، به صورت عملكرد محور اجرا می شود. همچنین به برخی گروه های تولیدی از محل ارزش افزوده، معافیت هایی داده شد.

در ادامه محمد رضا جعفریان با بیان اینكه تغییرات در لایحه مالیات بر ارزش افزوده مثبت بوده است، عنوان كرد: آنچه اهمیت دارد، اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده است و زمانی می توانیم به شرایط ایده آل در موضوع مالیات بر ارزش افزوده دست یابیم كه بتوانیم، به خوبی این قانون را اجرا كنیم.

وی همچنین تصریح كرد: قانون فعلی مالیات بر ارزش افزوده خیلی قانون بدی نبود اما به دلیل اجرای بسیار بد، شرایطی به وجود آمده است كه مالیات بر ارزش افزوده تبدیل به مالیات ناخواسته غیر معقول شده است در حالی كه این نوع مالیات در بیش از 150 كشور جهان در حال اجرا است.

مشاور مالیاتی اتاق اصناف ایران با اذعان به اینكه قانون مالیات بر ارزش افزوده به درستی آموزش داده نشد و در نتیجه به درستی نیز اجرا نشده است، عنوان كرد: 11 سال از اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده به صورت آزمایشی می گذرد و هر سال نیز هم تمدید شده است و هم برای آن بودجه سالیانه تصویب كردند اما با این وجود دولت نتوانست آموزش های لازم را به بخش خصوصی و دولتی برای اجرای مالیات بر ارزش افزوده بدهد.

وی اشاره كرد: متاسفانه در اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده فرهنگ سازی نكرده ایم تا مردم بدانند، كسی كه مالیات بر ارزش افزوده را باید پرداخت كند، آخرین مصرف كننده است و این در حالی است كه مالیات هم مصرف را ساماندهی می كند و هم باعث شفاف سازی در اقتصاد می شود اما متاسفانه این مهم عملا در كشورمان رخ نمی دهد زیرا در اجرای مالیات بر ارزش افزوده تولید را قربانی كردیم و مالیات را از این بخش دریافت كرده ایم و پس از آن، از عمده فروشان و خرده فروشان این مالیات را دریافت می كنیم.

جعفریان از ضرورت نظارت بر اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده گفت و اظهار كرد: اگر قرار باشد اجرای این قانون همانند گذشته باشد، نه تنها شرایط بهتر نمی شود كه باید انتظار شرایط بدتر را نیز داشته باشیم و در واقع بدون تغییر در اجرا، عملا گویا قانون تغییر نكرده است و بنابراین تمام این اقدامات برای بهبود قانون مالیات بر ارزش افزوده بی ثمر خواهد بود.

مرتبط با این خبر

  • بررسی جایگاه جهانی تولیدات علم در كشورهای اسلامی در فناوری‌های سبز

  • دولت زیان 200 همتی در خودروسازی را جبران كند

  • تولید كتاب با هوش مصنوعی آسیب امروز این حوزه

  • پاكستان همیشه پایگاه انقلاب اسلامی ایران بوده است

  • برگزاری انجمن‌ها و كارگاه‌های نقد ادبی باعث رشد ادبیات می‌شود

  • ماموریت شن‌های طبس در رسوایی اسكادران آمریكایی

  • سازوكار رأی‌دادن الكترونیكی در شعب منتخب

  • تاكید بر رسمی شدن هر گونه تجارت غیر رسمی میان ایران و پاكستان

  • دانشگاه هنر‌های زیبا فاجعه و خیانتی در حق معماری ایرانی بود

  • امروزه هنر معماری به كالای سرمایه‌ای تبدیل شده است