صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

نماینده اسبق ایران در صندوق بین المللی پول گفت: سهمیه ایران در صندوق بین المللی پول در پایان سال 2019، حدود 3.5 میلیارد دلار بود كه ما فقط 14.5 درصد آن را پرداخت كردیم.

برنامه "گفت و گوی اقتصادی" با موضوع رد پای صندوق بین المللی پول در سیاست های اقتصادی كشور و با حضور دكتر محمد آقا قوام نماینده اسبق ایران در صندوق بین المللی پول از شبكه رادیویی گفت و گو پخش شد.

قوام در رابطه با میزان استفاده ایران از ظرفیت های صندوق بین المللی پول گفت: استفاده ایران از امكانات این صندوق با توجه به اهداف و ماهیت آن و همچنین عدم همكاری با ما بسیار محدود است لذا بیشتر می توانیم از كمك های فنی، مشاوره ای و دوره های آموزشی موسسات آموزشی آن استفاده كنیم.

وی افزود: كشورهای غربی و در رأس آن ها آمریكا پس از جنگ جهانی دوم در مسیر قدرت قرار گرفتند و بر آن شدند تا با ایجاد سازمانهای جدید و در راستای اهداف خود، دنیا را اداره كنند و بدین ترتیب سازمان های مختلف بین المللی تاسیس شدند.

نماینده اسبق ایران در صندوق بین المللی پول اظهار داشت: world bank (گروه بانك جهانی) یك نهاد مالی و اعتباری با هدف ارائه اعتبارات برای ترمیم خرابی های جنگ و توسعه كشورهاست كه ما هم از وام های آن استفاده كرده ایم اما IMF (صندوق بین المللی پول) فقط ناظر بر ساماندهی نظام پولی و مالی و ارزی بین المللی و نظام پرداخت های بین المللی است و این دو نهاد بازوهای مهم سازمان بین الملل محسوب می شوند.

قوام با بیان اینكه ایران در تمام این سازمان های بین المللی حضور دارد گفت: ما حتی از 50 دستورالعمل FATF هم حدود 40 مواد آن را اجرایی كردیم و فقط عضو سه كنوانسیون CFT (مبارزه با تأمین مالی تروریسم) و پالرمو و مبارزه با پولشویی نیستیم چراكه قوانین آن را در داخل كشورمان داریم ضمن اینكه تعریف ما از تروریسم با غربی ها نیز متفاوت است.

وی با اشاره به به اینكه امكانات وام دهی صندوق بین المللی پول ربوی و ناظر بر وام های كوتاه مدت و عدم تعادل در موازنه پرداخت است افزود: ما قبل انقلاب از وام های این صندوق استفاده می كردیم اما پس از انقلاب به دلیل ربوی بودن هیچ وامی نگرفتیم و در مقابل، تسهیلات بانك جهانی به دلیل پروژه محوری، ربوی محسوب نمی شود.

نماینده اسبق ایران در صندوق بین المللی پول با اشاره به دلایل عدم استفاده ایران از امكانات این صندوق اظهار كرد: سهمیه ایران در صندوق بین المللی پول در پایان سال 2019، حدود 3.5 میلیارد دلار بود كه ما فقط 14.5 درصد آن را پرداخت كردیم لذا پول چندان زیادی هم نپرداختیم كه بخواهیم از آن استفاده كنیم.

قوام ادامه داد: سهم بالای آمریكا در این صندوق باعث شده كه 16.52 صدم درصد از آراء را در اختیار داشته باشد و بنابراین حق وتو دارد لذا حتی اگر بخواهیم از تسهیلات آن استفاده كنیم هم به ما تسهیلاتی نمی دهند ضمن اینكه ما فقط یك مدیر ایرانی در هیئت مدیره این صندوق داریم كه نماینده هفت كشور دیگر نیز هست و باید نظر آن ها را هم تأمین كند.

وی اضافه كرد: استفاده از امكانات و وام های خارجی نیازمند تصویب مجلس شورای اسلامی است كه به خاطر ربوی بودن، تصویب نمی شود.

قوام یادآور شد: البته صندوق امكانات دیگری مانند انتشارات و دوره های آموزشی رایگان هم دارد كه ما از آن استفاده كردیم.

نماینده اسبق ایران در صندوق بین المللی پول با تصریح بر اینكه دولت فعلی یك استراتژی منسجم و معینی برای اقتصاد و فرهنگ ندارد گفت: دولت دچار روزمرّگی و استفاده از مولفه های قدرتی را برای حضور در عرصه جهانی بلد نیست.

وی سیاست های صندوق بین المللی پول را به مثابه شمشیر دولبه دانست و افزود: هدف اصلی این صندوق و بانك جهانی پیروی كردن كشورهای دنیا در حوزه اقتصادی از آنهاست البته هر كشوری باید مطابق شرایط خود عمل كند و صندوق هم به این موضوع اشاره دارد.

قوام تصریح كرد: دست اندركاران امور اقتصادی كشور ما همان دست آموزهای صندوق‌اند كه به جز نسخه آن ها كار دیگری بلد نیستند و نسخه ملی و اسلامی را نمی دانند.

مرتبط با این خبر

  • دور دوم انتخابات در امنیت كامل برگزار خواهد شد

  • كاركنان ارتش ولایت مدار و انقلابی هستند

  •  لازم باشد حیفا و تل‌آویو را با خاك یكسان می‌كنیم

  • الان بدنه سینما فیلم تولید نمی‌كند

  • دانستن پشت پرده‌های بی‌حجابی و بدپوششی ضروری است

  • قوانین افراطی حوزه پوشش، باعث كاهش رضایتمندی مردم می‌شود

  • قابلیت پرواز بالگردهای هوانیروز در تاریكی مطلق و بدی آب‌وهوا

  • ضرورت تبیین روایت صحیح از فرهنگ ایرانی اسلامی برای دختران جامعه

  • عملیات وعده صادق با ساده‌ترین موشك‌ها و پهپادهای ایرانی انجام شد

  • تذكر به رعایت حجاب با حفظ كرامت انسانی كارآمدتر است