صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

عبدالمجید برزگر اظهار داشت: در بسیاری از مواقع هماهنگی و پیوند طبیب مدرن و طبیب سنتی می تواند یك بیماری را در مدت زمانی بسیار كوتاه به درمان برساند.

برنامه گفت و گوی اجتماعی با موضوع بررسی آسیب ها و تهدیدهای عرصه طب سنتی به ویژه از سوی عطاری ها، با حضور دكتر سید مهدی میرغضنفری (عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی دانشگاه ارتش، پزشك، متخصص فیزیولوژی و پژوهشگر) و عبدالمجید برزگر (كارشناس طب سنتی) از شبكه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

در این برنامه مهدی میرغضنفری با اشاره به این كه مردم باید به شناخت بیشتری از طب سنتی برسند، گفت: اگر مردم از طب سنتی شناخت كافی داشته باشند، زمینه بسیاری از سواستفاده ها از این حوزه برچیده خواهد شد.

وی افزود: وقتی كه یك موضوعی به درستی شناخته نشود و محدوده های آن موضوع شفاف نشوند، زمینه سودجویی و سواستفاده فراهم می شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی دانشگاه ارتش با اشاره به اولین تعریف از پزشكی در تاریخ، عنوان كرد: پزشكی پیشه ای بُود كه تندرستی آدمیان نگاه دارد از روی علم و عمل و چون رفته بود باز آرد.

وی با اشاره به این كه پزشكی باید تندرستی از دست رفته ی آدمیان را بازگرداند، اظهار داشت: طبیب طب سنتی باید هم عالم باشد و هم از تجربه كافی در حوزه كاری خود برخوردار باشد.

مهدی میرغضنفری با بیان این كه طب سنتی در گام اول به دنبال اصلاح نگاه مردم به زندگی است، تصریح كرد: طب سنتی همیشه توام با آموزش و پرهیز كار خود را پیش می برد.

وی افزود: متاسفانه امروزه بسیاری از سواستفاده گران حوزه عطاری داروهای شیمیایی را به طور مخفی با داروهای گیاهی تركیب می كنند و به فروش می رسانند.

این متخصص فیزیولوژی تاكید داشت: طب سنتی به توصیه سازمان جهانی بهداشت باید در سیستم خدمات بهداشتی و درمانی كشورها ادغام شود.

وی افزود: متاسفانه در ایران طب سنتی در سیستم خدمات بهداشت و درمان كشور جایگاهی ندارد.

مهدی میرغضنفری اضافه كرد: ما باید به تعداد مطب های طب رایج و مدرن در كشور مطب های طب سنتی داشته باشیم.

در ادامه برنامه گفت و گوی اجتماعی از شبكه رادیویی گفت و گو عبدالمجید برزگر گفت: بین تجویز دارویی كه در طب سنتی ایرانی با این مواجه هستیم و فروش باید تفكیك قائل شویم، با این ترتیب اگر بین این دو تمایز بگذاریم بسیاری از مشكلات حوزه طب سنتی رفع خواهند شد.

وی افزود: بسیاری از مشكلات طب سنتی از تجویز بدون آگاهی دارو شكل می گیرند.

این كارشناس طب سنتی با اشاره به این كه نظارت در عطاری ها و طب سنتی باید در مسیر جدی تری پیگیری شود، عنوان كرد: عطاری های مختلف زمانی كه مجوز بگیرد، ما می توانیم فرق عطاری خوب و بد را تشخیص دهیم.

وی با بیان این كه مجوزهای عطاری امروزه در مسیر بسیار سختی ارائه می شوند، تصریح كرد: برخی از افراد حتی بدون برخورداری از سواد خواندن و نوشتن می توانند درك بسیاری وسیعی از پزشكی و درمان داشته باشند.
عبدالمجید برزگر با اشاره به ضرورت تاسیس سلامت كده های طب سنتی، اظهار داشت: لازم است تا هر محله از شهر یك سلامت كده داشته باشد.

وی با اشاره به این كه مردم باید به عطاری های معتبر دسترسی آسان داشته باشند، عنوان كرد: عطاری های مجوزدار باید بتوانند داروهای طب سنتی را همانند داروخانه ها به فروش برسانند.

این كارشناس طب سنتی تاكید داشت: ما در حوزه عملكرد عطاری ها و فروش گیاهان دارویی به یك قانون جامع و كامل نیاز داریم كه به درستی هم به مرحله اجرا برسد.

وی با اشاره به ارتباط پزشكان مدرن و سنتی، توضیح داد: در بسیاری از مواقع هماهنگی و پیوند طبیب مدرن و طبیب سنتی می تواند یك بیماری را در مدت زمانی بسیار كوتاه به درمان برساند.

مرتبط با این خبر

  • دانشگاه هنر‌های زیبا فاجعه و خیانتی در حق معماری ایرانی بود

  • امروزه هنر معماری به كالای سرمایه‌ای تبدیل شده است

  • برای تحقق شعارسال، امكانات دولتی را به بخش‌خصوصی بدهید

  • مجلس برای اصلاح قانون مجازات اسلامی از نظر قضات با تجربه استفاده كند

  • پیروزی انقلاب اسلامی موازنه قدرت در منطقه را تغییر داد/ توسعه مقاومت راهبرد ایران است

  • قانون مجازات اسلامی؛ قانونی احساسی برای خالی كردن زندانها/ضرورت اصلاح قانون

  • لزوم آتش‌بس فوری در غزه/ جهان اسلام بر رژیم صهیونیستی فشار آورد

  • وضعیت منطقه بعد از تنبیه رژیم صهیونیستی تغییر كرده است

  • ایجاد بسته حمایتی از شركت‌های دانش بنیان صادر كننده

  • حمایت ستاد نانو از دانشجویان فعال در این حوزه