صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

یك موسس شركت دانش بنیان عنوان كرد : ورود به بروكراسی اداری و كسب مجوز یك فرآیند زمان بر است كه ممكن است مسیر اصلی كار را منحرف كند ، به همین دلیل توصیه می شود ابتدا كار خود را توسعه دهید و در ادامه مسیر به فكر دریافت مجوز باشید.

برنامه " ضرب سكه " با موضوع رسیدن به رونق تولید با ریل گذاری اقتصاد دانش بنیان با حضور دكتر سید حسین حسینی لواسانی ، مدیر مركز رشد واحدهای فناوری دانشگاه خوارزمی ، دكتر وحید یونسی ، كارآفرین، مدرس ، مشاور صنعت و دانشگاه ، مدیر آموزش و توسعه بیمه و موسس شركت دانش بنیان در زمینه تولیدات و صادرات محصولات فناوری نانو و ارتباط تلفنی با دكتر حسام زند حسامی ، مدیركل سرمایه گذاری و اقتصاد دانش بنیان دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات ، مشاور معاون سیاست گذاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری روانه آنتن رادیو گفت و گو شد.

*** ضرب سكه : فناوری های نوین تا چه میزان بر رشد اقتصادی تاثیرگذارند؟

دكتر حسینی لواسانی : زمانی كه به بحث اقتصاد می پردازیم باید به ساختارهای فناوری موجود در كشور توجه داشته باشیم. برای اینكه روند توسعه سریعتر پیش برود باید از دستاوردهای دانشگاه ها و مجموعه هایی كه با رصد علم به اقتصد می نگرند بهره ببریم. روش های مختلفی در دنیا و ایران وجود دارد تا بتواند این موضوع را به بنیان علمی خود پیوند بزند.

دكتر یونسی : لازمه پیشرفت هر كشوری ابداع و نوآوری است یعنی اگر كشوری از این ویژگی برخوردار نباشد ، ریل گذاری اقتصاد آن با چالش مواجه می شود چرا كه تكرار روش های گذشته سبب عقب ماندگی می شود.
در داخل كشور در حدود 4هزار و 700 شركت دانش بنیان وجود دارد . حدود 10 سال قبل در كشور سخنی از تاثیر فناوری ها بر اقتصاد وجود نداشت اما به جایی رسیده ایم كه در منطقه رتبه نخست داریم. دلیل این موفقیت این است كه صنعتگران در كنار داشنگاه ها قرار گرفتند و مشكلات خود را با پژوهشگاه ها مطرح كردند و راهكار خواستند. این موضوع تا حدود زیادی به حمایت دولت از شركت های دانش بنیان به ویژه صنعت نانو كشور مربوط است كه البته كافی نیست و بخشی از آن هم به افراد مربوط می شود.

*** ضرب سكه : برای ریل گذاری در مسیر اقتصاد به چه چیزهایی نیاز داریم ؟

دكتر حسینی لواسانی : برای انجام ریل گذاری به فضاها و زیست بوم هایی نیاز داریم كه مجموعه ها را بارور كند . برای این كه چرخه آنها را به حركت درآوریم به بازیگرانی نیاز داریم . متاسفانه تفكر اشتباهی كه در ذهن ما وجود دارد این است كه باید صفر تا صد فرآیند اقتصادی را خودمان انجام دهیم ، در حالی كه در مسیر ما بازیگران زیادی وجود دارند كه باید آنها را به سیستم كار خود وارد كنیم و بهره ببریم . درواقع پیش از ریل گذاری باید ایستگاه های مسیر را بشناسیم و به درستی از امكانات آن استفاده كنیم.
فناوری های نوین این امكان را ایجاد كرده است كه اكوسیستم ها بین المللی باشند و مرزها از میان برداشته شوند. بنابراین تربیت انسان های موثر به مناطق جغرافیایی محدود نمی شود . متاسفانه صنعت سنتی به استارت آپ ها اعتماد ندارد ، از این رو ارتباط و آشتی صنعت گذشته و مدرن یك اقدام زیربنایی برای موفقیت است.

*** ضرب سكه : برای دریافت مجوز شركت های دانش بنیان با مشكلات زیادی روبرو هستیم و زمان زیادی را باید برای آن صرف كرد . با وجود چنین موانعی آیا ریل گذاری با موفقیت انجام می شود؟

دكتر یونسی : توصیه من به شما این است كه به دلیل نداشتن مجوز كار خود را تعطیل نكنید ، به عبارت دیگر حتی اگر مجوز ندارد به فعالیت اقتصادی خود بپردازید . اگر كار اقتصادی خود را به صورت كامل توسعه داده اید و به مرحله ای رسیده اید كه نیاز به مجوز دارید خود را درگیر بروكراسی های اداری كنید. تجربه های زیادی نشان می دهد كه افراد آنقدر در مسئله دریافت مجوز غرق شده اند كه مسیر اصلی كارشان منحرف شده است و از توسعه بازمانده اند.
درواقع ابتدا به یك خدمات نوآورانه دست پیدا كنید و هر زمان كه مطمئن شدید جز موضوعات دانش بنیان هستید به ارزیابی شركت های دانش بنیان در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مراجعه و درخواست خود را ثبت كنید.

*** ضرب سكه : چه مسائلی بر سر راه ریل گذاری اقتصاد دانش بنیان وجود دارد ؟

دكتر زند حسامی : فضای دانش بنیان و استارت آپی به هیچ عنوان دولتی نیست چرا كه بر اساس قانون ، درصد مالكیت شركت ها نباید بالاتر از حد خاصی باشد ، به همین دلیل تاكید بر این است كه حمایت ها فقط برای شركت های خصوصی باشد. البته ممكن است در این میان شركت های خصوص وجود داشته باشند كه از شركت های دولتی مشتق شده باشند كه قانون درباره آنها سكوت كرده است.
در مسیر این ریل گذاری مشكلات دیگری از جمله پول ایجاد خواهد شد. هر چند برای ایجاد شركت های داشن بنیان به منابع مالی بالا نیاز نیست اما این شركت ها برای بزرگ شدن به پول نیاز دارند كه در اختیار اقتصاد دولتی است. به همین دلیل امروز هلدینگ های بزرگ صنایع و استارت آپ های كوچك را حمایت می كنند.

مرتبط با این خبر

  • دانشگاه هنر‌های زیبا فاجعه و خیانتی در حق معماری ایرانی بود

  • امروزه هنر معماری به كالای سرمایه‌ای تبدیل شده است

  • برای تحقق شعارسال، امكانات دولتی را به بخش‌خصوصی بدهید

  • مجلس برای اصلاح قانون مجازات اسلامی از نظر قضات با تجربه استفاده كند

  • پیروزی انقلاب اسلامی موازنه قدرت در منطقه را تغییر داد/ توسعه مقاومت راهبرد ایران است

  • قانون مجازات اسلامی؛ قانونی احساسی برای خالی كردن زندانها/ضرورت اصلاح قانون

  • لزوم آتش‌بس فوری در غزه/ جهان اسلام بر رژیم صهیونیستی فشار آورد

  • وضعیت منطقه بعد از تنبیه رژیم صهیونیستی تغییر كرده است

  • ایجاد بسته حمایتی از شركت‌های دانش بنیان صادر كننده

  • حمایت ستاد نانو از دانشجویان فعال در این حوزه