صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

باقری گفت: بهداشت محیط به ویژه مواد غذایی باید دائماً از سوی رسانه ها و مردم به چالش كشیده شود تا ارگان های نظارتی بهداشتی پاسخگو باشند.

برنامه "صبح و گفتگو" با موضوع حساس سازی جامعه به داشتن الگوی تغذیه ای سالم در ارتباط تلفنی با دكتر محمدعلی باقری كارشناس مواد غذایی و كارشناس دادگستری از آنتن رادیو گفت و گو پخش شد.

باقری در برنامه "صبح و گفتگو" اظهار داشت: نظارت بر مواد غذایی تضمین كننده سلامت جامعه است كه بر اساس معیارهای قانونی و علمیِ در اختیار دستگاه های نظارتی انجام می شود.

وی افزود: دستگاه های نظارتی فقط رویكرد قضایی و قانونی را دنبال می كنند و متاسفانه رویكرد علمی به این حوزه ضعیف است.

كارشناس مواد غذایی تصریح كرد: دستگاه متولی در حوزه نظارت علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی است كه این وزارتخانه امكانات و تجهیزات لازم را برای تضمین سلامت جامعه در اختیار دارد اما صرف یك اقدام قانونی كفایت نمی كند.

باقری با بیان اینكه توزیع غذای سالم بین مردم نیازمند حمایت از سیستم توزیع است افزود: یعنی اینطور نباشد كه صرفاً با شكایت این قضیه دنبال شود بلكه نظارت و كنترل كیفیت مواد غذایی و توزیع آن ها باید به شكل مستمر انجام شود.

كارشناس دادگستری اظهار كرد: نظارت دستگاه ها بر كیفیت مواد غذایی و توزیع آن در جای خودش قابل قبول است اما با توزیع كننده ای كه صرفاً به دنبال سودآوری است نه ارائه مواد غذایی با كیفیت نباید صرفاً به دریافت جریمه بسنده كرد كمااینكه كشورهای دنیا در صورت چنین مواردی دیگر اجازه فعالیت به این افراد را نمی دهند.

وی بخش عمده ای از حساس سازی جامعه درخصوص سلامت را مرتبط با پیگیری مطالبات مردم در این خصوص توسط رسانه ها دانست و گفت: بهداشت محیط به ویژه مواد غذایی باید دائماً از سوی رسانه ها و مردم به چالش كشیده شود تا ارگان های نظارتی بهداشتی پاسخگو باشند و مردم باید مواد تخلف را به نزدیك ترین مركز بهداشت محیط سكونت خود اعتراض و پیگیری كنند.

باقری با اشاره به اهمیت فرهنگِ در دسترس بودن بهداشت برای عموم جامعه گفت: جامعه باید احساس كند كه بهداشت محیط و نظارت بر مواد غذایی در تعامل با جامعه است.

كارشناس مواد غذایی با تأكید بر اینكه گرانی مواد اولیه توجیه خوبی برای كاهش كیفیت مواد غذایی و نهایتاً ضربه به سلامتی نیست بیان داشت: بهترین راه برای رشد فرهنگ بهداشت در دسترس بودن و پاسخگویی ارگان های نظارتی است. به عنوان نمونه اداره نظارت بر مواد غذایی استان اصفهان به خارج از شهر منتتقل شده است درصورتیكه این كار اشتباه است و این ادارات باید در مركز شهر و در دسترس مردم باشند.

كارشناس دادگستری در پایان اظهار كرد: ما پرونده هایی درباره مسمومیت های حادی كه منجر به فوت و یا مشكلات حاد شود داریم اما شكایت های روزمره درخصوص تقلب، كیفیت و تاریخ مصرف گذشته مربوط به بخش قضایی نیست و در مراكز بهداشتی پیگیری می شود.

مرتبط با این خبر

  • بررسی جایگاه جهانی تولیدات علم در كشورهای اسلامی در فناوری‌های سبز

  • دولت زیان 200 همتی در خودروسازی را جبران كند

  • تولید كتاب با هوش مصنوعی آسیب امروز این حوزه

  • پاكستان همیشه پایگاه انقلاب اسلامی ایران بوده است

  • برگزاری انجمن‌ها و كارگاه‌های نقد ادبی باعث رشد ادبیات می‌شود

  • ماموریت شن‌های طبس در رسوایی اسكادران آمریكایی

  • سازوكار رأی‌دادن الكترونیكی در شعب منتخب

  • تاكید بر رسمی شدن هر گونه تجارت غیر رسمی میان ایران و پاكستان

  • دانشگاه هنر‌های زیبا فاجعه و خیانتی در حق معماری ایرانی بود

  • امروزه هنر معماری به كالای سرمایه‌ای تبدیل شده است