صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

محمدرضا یوسفی با انتقاد از اینكه آموزش و پرورش ضرورت و اهمیت تئاتر كودك را درك نمی كند گفت: مصیبت ما از برخی مدیران فرهنگی بی سواد است.

برنامه "گفت و گوی فرهنگی" با موضوع جوایز بین المللی و دستهای خالی ادبیات كودك ایران با حضور محمدرضا یوسفی نویسنده داستان حوزه كودك و نوجوان، نمایشنامه نویس و فیلمنامه نویس حوزه كودك از آنتن رادیو گفت و گو پخش شد.

یوسفی در مصاحبه با رادیو گفت و گو بیان داشت: گرچه ما موفق به دریافت جوایز اساسی و نوبل كودك نشده ایم اما ادبیات كودك و نوجوان ایران در قبل و بعد انقلاب همچنان در مقام مقایسه با دیگر هنرها سرافراز است.

وی با بیان اینكه پیشینه ادبیات كودك در ایران بسیار كهن تر از كشورهای اروپایی است و كهن ترین كتاب در این خصوص متعلق به كشور ماست افزود: با تمام سختی ها و مرارت هایی كه نویسندگان و جامعه فرهنگی ما متحمل می شوند اما خوشبختانه نسبت به دیگر كشورها در این حوزه وضعیت مناسبی داریم.

این نویسنده با اذعان به تاثیر منفی كم كار كردن و مسئله دار بودن موقعیت جهانی ایران بر این حوزه گفت: اگر شورای كتاب كودك نبود هم اكنون این موقعیت فعلی را هم نداشتیم و همه نویسندگان ایرانی كه كاندید جوایز بین المللی می شوند مدیون این شورا هستند.

یوسفی با اشاره به امكانات بسیار محدود این شورا در معرفی آثار ایرانی به جهان بیان داشت: در مقابل، امكانات و هزینه های بخش های دولتی در حوزه كودك بسیار زیاد است. كوچكترین امكانات و جشنواره دولتی با كل امكانات محدود و كاركرد بالای این شورا و سایر NGO ها قابل مقایسه نیست.

این نمایشنامه نویس تصریح كرد: كدام نویسنده و ناشر می تواند از هفت خان آموزش و پرورش عبور كند و با دانش آموزان ارتباط گرفته و كتاب خود را معرفی كند؟! البته "طرح دانایی توانایی" آموزش و پرورش در این حوزه قدم بسیار خوبی بود كه برداشته شد اما اینگونه طرح ها باید توسعه پیدا كنند.

وی در ادامه اظهارات خود بر ضرورت ایجاد فرهنگستان فولكلور و نهادهای نقد ادبیات تأكید كرد و افزود: برای عمق پیدا كردن كمیت، نیازمند نهادها و سازمان هایی هستیم تا قصه های فولكلوریك همه شهرها و روستاهای كشورمان را جمع آوری كنند.

یوسفی وجود تئاتر كودك را ضروری خواند و تصریح كرد: تئاتر، جهان آموزش كودك است اما مشخص نیست چرا آموزش و پرورش ضرورت و اهمیت این موضوع را درك نمی كند؟ مصیبت ما از برخی مدیران فرهنگی بی سواد است و بدتر اینكه برایشان فرقی نمی كند در چه بخشی فعالیت كنند.

این نویسنده حوزه كودك در پایان اظهارات خود عنوان كرد: ما در بخش پك شاهنامه، 30 جلد كتاب چاپ كردیم و از "انتشارات ویژه نشر" چندین رمان و همچنین یك مجموعه پنج جلدی كودك نیز به نمایشگاه كتاب امسال خواهد رسید.

مرتبط با این خبر

  • حمله به مقر نیروهای الحشدالشعبی در بغداد

  • كسی كه در بخش معدن كار می‌كند، قادر به تصمیمات بلند مدت نیست

  • اسرائیل مایه خنده دنیاست

  • تسهیلات بانكی؛ به نام تولید به كام دیگران

  • امیر موسوی: تیراندازی سامانه‌های پدافند هوایی اصفهان به شی مشكوك

  • هدف دشمنان، ازبین‌بردن كاركرد خانواده در جامعه اسلامی است

  • پیروی از حق و مقابله با باطل، مسیر حركت ارتش جمهوری اسلامی ایران

  • تبلیغات نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس از شبكه‌های استانی پخش خواهد شد / اكثریت منتخبین در دور اول از ظرفیت تبلیغاتی صداوسیما استفاده كردند

  • نظام آموزشی فاقد اقتدار لازم در ترویج فرهنگ ایرانی - اسلامی است

  • دور دوم انتخابات در امنیت كامل برگزار خواهد شد