صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

مهدی ابویی بیان كرد: حقیقت این است 70 درصد قاچاق كالا از مبادی رسمی و گمركی صورت می گیرد و از گذشته تاكنون حجم زیادی از مبادی رسمی وارد كشور می شود و این به دلیل مشكلات موجود در ساختار گمرك است.

برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفتگو در خصوص نقش و سهم مبادی رسمی در قاچاق و حذف قاچاق با هوشمند سازی گمرك با سید عبدالمجید اجتهادی مدیر كل پیشگیری از قاچاق كالا و ارز سازمان تعزیرات حكومتی و سردار مهدی ابویی معاون سابق ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا و ارز به صورت تلفنی گفتگو كرد.

مهدی ابویی در آغاز ضمن تقدیر از اقدامات وزارت اقتصاد بابت هوشمند سازی گمرك گفت: هوشمند سازی گمرك بدون تردید موجبات كاهش قاچاق كالا مبادی رسمی می شود. البته این كار مربوط به مدت اخیر نیست و از 20 سال پیش اقدامات لازم در این زمینه شروع شده بود و همه مدیران در این زمینه تلاش بی وقفه داشته اند.

وی درباره این ادعا كه هوشمندسازی نظام گمركی كشور و استقرار پلیس امنیت اقتصادی باعث از بین رفتن ورود قاچاق كالا از مبادی رسمی می شود اظهار كرد: بعید است چنین ادعایی مطرح شده باشد زیرا در عمل چنین اتفاقی نیفتاده است و امكان رخ دادن آن نیز اندك است.

معاون سابق ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا و ارز در ادامه با تصریح بر اینكه قاچاق كالا به داخل و یا خارج از كشور از مدیریت و سازمان دهی قوی برخوردار است، اظهار كرد: در حقیقت قاچاق كالا از یك پشتیبانی هدایت شده برخوردار است و به همین جهت برآورد این است حداقل 15میلیارد دلار قاچاق كالا در كشور صورت می گیرد و گاها تا 20 میلیارد دلار نیز آمار داده می شود كه این میزان قاچاق بدون شك به اقتصاد كشور آسیب جدی وارد می كند.

وی در ادامه تصریح كرد: حقیقت این است 70 درصد قاچاق كالا از مبادی رسمی و گمركی صورت می گیرد و این اتفاق نه متعلق به امروز كه از سال 74 نیز، قاچاق كالا به این شكل صورت می گرفت و همچنان نیز از مبادی رسمی حجم زیادی قاچاق وارد كشور می شود و این به دلیل مشكلات موجود در ساختار گمرك است.

در ادامه سید عبدالمجید اجتهادی با اشاره به اینكه میزان قاچاق در سال 97 نسبت به سال 96 تغییر زیادی نداشته است، درباره امكان ریشه كن شدن قاچاق سازمان یافته گفت: معتقدم بخش زیادی از قاچاق كولبری نیز به صورت سازمان یافته صورت می گیرد و بنابراین قاچاق كالای سازمان یافته همچنان وجود دارد. وقتی به تصاویر صف های كولبری نگاه كنید، مشاهده می كنید كه همه آن ها یك نوع كالا را حمل می كنند و این نشان دهنده سازمان یافتگی است.

وی تصریح كرد: امروز شاهد قاچاق كالا از مبادی رسمی تحت عنوان معافیت های مرز نشینی هستیم كه قاچاق كالاهای تا لنجی و ملوانی از این دست به شمار می روند زیرا ورود این كالاها از مبادی رسمی صورت می‌گیرد. متاسفانه میزان بسیار زیادی از كالاها از طریق لنج ها و از مبادی گمركی وارد كشور می شود و كسی هم كاری به این موضوع ندارد. البته گمركات علاقه مند هستند برخورد كنند اما سیاست های منطقه ای و استانی اجازه این كار را نمی دهد.

مدیر كل پیشگیری از قاچاق كالا و ارز سازمان تعزیرات حكومتی در ادامه ضمن تصریح بر اینكه ساختار گمرك دارای مشكلات زیادی است، عنوان كرد: البته ایجاد سامانه های هوشمند كه اظهار كالا از این طریق صورت می گیرد مثبت خواهد بود. البته شاید بخشی از دلایل قاچاق سازمان یافته مرتبط با گمرك باشد و حقیقت آن است كه یك سازمان مدیریت شده در پشت قاچاق كالا وجود دارد.

مرتبط با این خبر

  • امامزاده ابراهیم (ع) شهر آمل جزو امامزاده‌های معروف و شاخص در كشور است

  • یك اقتصاددان در مصاحبه تلفنی با رادیو گفت‌وگو:

  • نگذاریم تولیدكننده‌ها دل‌زده شوند!

  • لزوم اقدام نظامی علیه اسرائیل در صورت نقض آتش‌بس

  • مردم غزه نیاز به همدلی زبانی ندارند

  • مردم ولی‌نعمت مسئولان‌/ شعاری كه باید عملی شود!

  • ضرورت شناخت ذائقه مخاطب در تولید محتوای رسانه‌ای

  • تهیه اینترنت پاك با كد دستوری#456*

  • عملیاتی كردن شعار سال نیازمند برنامه جامع در حوزه كشاورزی است

  • به‌جای قضاوت دیگران؛ نقد سازنده داشته باشیم