صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

پروفسور مسعود مردانی، استاد دانشگاه اظهار داشت كه مهمترین راه انتقال كرونا آلودگی دست و عطسه و سرفه است، همچنین تا كنون ورود بیماری كرونا به ایران گزارش نشده است.

یك متخصص بیماری‌های عفونی در مجله علمی و خبری «روزنه» در رادیو گفت‌وگو درمورد بیماری كرونا عنوان كرد: این بیماری از 31 دسامبر 2019 ناشی از عفونت شدید تنفسی در شهر ووهان چین شیوع پیدا كرد. مشاهدات اولیه حاكی از حضور برخی از بیماران از بازار كاری بود كه عمده فروش ماهی بودند و غذاهای دریایی را عرضه می‌كردند. آن بازار بلافاصله در اول ژانویه تعطیل شد، اقدامات سلامت و بهداشت محیط را عملی و گندزدایی كردند.

وی افزود: در 11 ژانویه 2020 اولین مرگ این بیماری اتفاق افتاد. تا آن زمان هنوز احراز نشده بود كه این بیماری از انسان به انسان منتقل می‌شود اما پس از این اتفاق كمتر از یك هفته مشخص شد كه این بیماری از انسان به انسان منتقل می‌شود و حتی بسیاری از پرسنل پزشكی گرفتار این بیماری شدند. سپس موارد جدید بیماری به تایلند، ژاپن، كره جنوبی، آفریقا، استرالیا، فرانسه و ایتالیا وارد شد و زنگ خطر را برای سازمان جهانی بهداشت به صدا در آورد.

مردانی ادامه داد: این ویروس از خانواده كورنا ویروس است. این ویروس‌ها انسان را بیمار می‌كنند ولی علاقه خاصی به حیوانات دارند و در بسیاری از موارد ممكن است انسان در تماس با حیوانات دچار این ویروس شود. طبق تحقیقات دنیا در مورد این ویروس ذخیره حیوانی آن را هنوز نتوانستند مشخص كنند.

این استاد دانشگاه در رادیو گفت‌وگو اظهار داشت: ورود بیماری كرونا به ایران تا به حال گزارش نشده است. شرط ابتلا به این بیماری این است كه افراد در دو هفته اخیر به یكی از مناطق آلوده بیماری به این ویروس مثل چین مسافرت داشته باشند لذا مردم باید مراقب باشند. اگر از اعضای خانواده‌ای در دو هفته اخیر به چین مسافرت داشته تنها كار این است كه اگر علایم عفونت دستگاه تنفسی فوقانی دارند به پزشك مراجعه كنند و در خانه، خود قرنطینگی ایجاد كنند. اگر علایم تنگی نفس و تبشان شدت پیدا كرد حتما به پزشك مراجعه كنند.

مردانی خاطرنشان كرد: همه موارد بیماری این ویروس منجر به مرگ نمی‌شود ولی موارد شدید آن ممكن است كه به مرگ منجر شود؛ اگر به ورود موارد اتفاقی به كشور كنترل و نظارت داشته باشیم خیالمان می‌تواند راحت باشد ولی بهتر است كه مردم از آگاهی‌های لازم در مورد راه‌های انتقال این بیماری برخوردار باشند.

این متخصص بیماری‌های عفونی گفت: یكی از مهمترین راه‌های انتقال، آلودگی دست و دفع غیر بهداشتی دستگاه تنفسی فوقانی مثل عطسه و سرفه كردن است. توصیه می‌شود از دستمال كاغذی یكبار مصرف استفاده شود و سپس در سطل زباله در دار انداخته و دست با آب و صابون شسته شود.

او تاكید كرد: ثابت شده است كه شستشوی مكرر دست باعث قطع زنجیره انتقال ویروس دستگاه تنفسی فوقانی از جمله سارس، كرونا و آنفولانزاست.

مردانی همچنین در پایان در خصوص تمایز بیماری كرونا با سرماخوردگی تصریح كرد: برای تشخیص آزمایشگاهی حتما باید ویروسی بررسی شود اما اول از همه موارد مشكوك به بیماری را بررسی می‌كنیم. مثلا با بیماری كه همه علایم قابل انطباق با كرونا را دارد ولی سابقه مسافرت به یكی از كشورها یا تماس با یك بیمار مبتلا را نداشته است كاری نداریم و همانند سرماخوردگی معمولی با او رفتار می‌كنیم.

مرتبط با این خبر

  • دانشگاه هنر‌های زیبا فاجعه و خیانتی در حق معماری ایرانی بود

  • امروزه هنر معماری به كالای سرمایه‌ای تبدیل شده است

  • برای تحقق شعارسال، امكانات دولتی را به بخش‌خصوصی بدهید

  • مجلس برای اصلاح قانون مجازات اسلامی از نظر قضات با تجربه استفاده كند

  • پیروزی انقلاب اسلامی موازنه قدرت در منطقه را تغییر داد/ توسعه مقاومت راهبرد ایران است

  • قانون مجازات اسلامی؛ قانونی احساسی برای خالی كردن زندانها/ضرورت اصلاح قانون

  • لزوم آتش‌بس فوری در غزه/ جهان اسلام بر رژیم صهیونیستی فشار آورد

  • وضعیت منطقه بعد از تنبیه رژیم صهیونیستی تغییر كرده است

  • ایجاد بسته حمایتی از شركت‌های دانش بنیان صادر كننده

  • حمایت ستاد نانو از دانشجویان فعال در این حوزه