صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

خلیل نوروزی با ارائه آمارهایی مستند از اذعان مراجع بین المللی به پیشرفت های حوزه های مختلف علمی و فناوری در جمهوری اسلامی ایران اشاره كرد.

برنامه «دستاورد» رادیو گفت و گو با موضوع دستاوردهای علمی ایران در حوزه علم و فناوری و با حضور دكتر خلیل نوروزی دبیر گروه علم و فناوری موسسه پایا، دكترای سیاست گذاری علم و فناوری، مدرس دانشگاه و پژوهشگر در زمینه علم و فناوری به روی آنتن رفت.

خلیل نوروزی در آغاز با تصریح بر اینكه در حوزه علمی جایگاه نخست را داریم و در جهان نیز رتبه پنجم یا ششم را داریم، عنوان كرد: آنچه باعث شده است امروز به این جایگاه دست پیدا كنیم نگاه استقلال و آزادی جمهوری اسلامی ایران است.

دبیر گروه علم و فناوری موسسه پایا در ادامه به حوزه سلامت به عنوان زیر مجموعه علم و فناوری اشاره كرد و بیان داشت: امید به زندگی در ایران در ابتدای پیروزی انقلاب 55 سال بود اما این عدد در سال 2016 حدود 76 سال بوده است. مرگ و میر نوزادان در سال 1990 حدود 124 نفر بود اما الان به 23 نفر كاهش پیدا كرده است. همچنین نرم جهانی مرگ و میر كودكان 70 نفر بود اما در حال حاضر در جهان این عدد به 37 رسیده است و ایران كمتر از این میزان است كه نشان از رشد فناوری های حوزه بهداشت دارد.

وی به حوزه كشاورزی اشاره كرد و افزود: در حوزه تولید غلات ایران رتبه 22 را در اختیار دارد و این عدد در اوایل شكل گیری انقلاب اسلامی 82 بود و این بدان معنا است كه ایران از یك وارد كننده به صادر كننده تبدیل شده است. ایران پانزدهین كشور تولید كننده گندم و جو و بیست و یكمین كشور تولید كننده برنج جهان است. ایران از نظر كل زمین های زیركشت پنجمین كشور است و این نتیجه خروجی های مهندسین دانشگاهی است.

دكترای سیاست گذاری علم و فناوری به آمار آمریكا درباره پیشرفت های فناوری در ایران اشاره كرد و بیان داشت: بر اساس این آمار جمهوری اسلامی ایران هفتمین كشور جهان در تولید برق محسوب می شود و این در حالی است كه در سال 2017 ایران جایگاه 17 را در اختیار داشت. همچنین ایران كشور 22 جهان در صادرات برق است.

وی اضافه كرد: جمهوری اسلامی ایران كشور 14 جهان در تولید بنزین بر مبنای آمار موسسه ایندكس مانتی در سال 2017 است. همچنین در حوزه معدنی مانند تولید استخراج فیروزه، بر اساس آمارهای بین المللی رتبه نخست را در سال 2016 به دست آوردیم و رتبه سوم جهان را در تولید گچ داریم. رتبه 12 جهان در تولید مس، رتبه 16 جهان در تولید روی، رتبه 13 در تولید محصولات راهبردی فولاد به عنوان صنعت مادر، رتبه 11 جهان در تولید سیمان و رتبه نخست سیمان در زمینه صادرات از جمله آمارهای بین المللی است كه نشان از پیشرفت های ایران در حوزه صنعتی و معدنی دارد.

مدرس دانشگاه و پژوهشگر در زمینه علم و فناوری درباه دیگر آمارهای پیشرفت ایران اظهار كرد: ایران بر اساس آمارهای سازمان زمین شناسی بریتانیا در سال 2017 جمهوری اسلامی ایران جایگاه 20 دنیا در تولید آلومینیوم را در اختیار دارد كه پس از آهن، كاربردی ترین فلز محسوب می شود.

وی عنوان كرد: بر اساس آمار سازمان بین المللی هوانوردی در سال 2018 صنعت هواپیمایی ایران از نظر ایمنی در رتبه 22 جهان را در میان 185 كشور جهان در اختیار دارد. ایران همچنین رتبه 16 جهان را در تولید خودرو در اختیار دارد و این در حالی است كه همچنان صنعت خودرو دارای ضعف هایی است كه باید برطرف شود.

مرتبط با این خبر

  • اقتصاد سینما رونق نگرفته؛ گرانی بلیط‌هاست كه گیشه خوبی ساخته

  • وقتی مدیریت تولید به دست دولت است، اتقاق خوبی در اقتصاد سینما رخ نمی‌دهد

  • بازار گوشت قرمز به ثبات می‌رسد

  • علت افزایش قیمت گوشت قرمز مشخص شد؟

  • موفقیت ایران در حمله و دفاع متقابل/ منطقه را نجات دادیم

  • امسال نهاده‌های دامی به موقع تامین خواهد شد

  • حجاب؛ مظهر اسلامیت جمهوری اسلامی ایران

  • بازار گوشت قرمز به ثبات قیمتی می‌رسد

  • افزایش تجرد دختران عامل فرهنگی دارد

  • حجاب یك امر درمانی است و بدون عفاف ارزشی ندارد