صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

عبدالرحیم رجبی گفت: متاسفانه عدالت توزیع منابع در كشور دارای اشكال است كه به نماینده باز نمی گردد. ما باید در انتخابمان عدالت طلبی نامزدها را در نظر بگیریم.

برنامه «گفت و گوی اقتصادی» رایدو گفت و گو با موضوع نقش نظارتی مجلس یازدهم در رشد اقتصادی دكتر عبدالرحیم رجبی نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی به روی آنتن رفت.

عبدالرحیم رجبی با بیان اینكه قانون اساسی برای مجلس شورای اسلامی دو وظیفه مهم در نظر گرفته است؛ در رابطه با این دو وظیفه اظهار كرد: در كشور انباشت قوانین و در حوزه نظارت بر اجرا ضعف هایی داریم. چون بیشتر وقت نمایندگان در حوزه قانون گذاری و تغییر قوانین گذرانده شده است.

وی افزود: ابزارهای مختلفی در مجلس وجود دارد كه می توان آن ها را در حوزه نظارت فعال كرد از جمله تحقیق و تفحص و سوال و استیضاح.

نماینده ادوار مجلس با اشاره به اینكه در حوزه نظارت، آیین نامه ها و دستورالعمل هایی كه نوشته می شود قائدتا نباید خلاف قوانین وضع شده در مجلس باشد، تصریح كرد: این هم در اداره تطبیق قوانین كه در مجلس وجود دارد بررسی می شود تا اگر تخلفی وجود داشته باشد هیئت رئیسه مجلس یا خود رئیس مجلس وارد موضوع شود و آن آیین نامه ها را ابطال كند.

وی با رد بده بستان میان نمایندگان و دولتی ها، گفت: مجلس در بسیاری از موارد تحقیق و تفحص می كند كه ممكن است در برخی از آن ها هم هزینه زیادی به مجلس تحمیل كند و هم اینكه وقت گیر باشد. در حوزه ماده 206 آیین نامه داخلی در مجلس قرائت می شود و همانجا تصمیمات لازم را می گیرند تا اگر خلافی وجود داشته باشد خودشان به قوه قضائیه بفرستند تا برخوردهای لازم انجام شود. موضوع بانك سرمایه از مصادیق این اقدامات است.

رجبی در خصوص نظارت بر عملكرد نمایندگان عنوان كرد: ما هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان داریم و اگر به خاطر مسائل حوزه انتخابیه از مسائل كلان كشور صرف نظر كند آنجا هیئت نظارتی وجود دارد و خودشان احضار می كنند و برخوردها و تذكرات لازم را به آن نماینده می دهند.

وی با اشاره به اینكه یكی از مسائلی كه در كشور ما وجود دارد عدالت توزیع منابع است، گفت: ممكن است نماینده ای از یك منطقه محروم آمده باشد و 40 سال در آن منطقه محروم باشد و یا منطقه ای هم باشد كه از تمام امكانات و منابع دولتی سر ریز باشد. متاسفانه عدالت توزیع منابع در كشور اشكال دارد و این اشكال از نماینده نیست. ما باید در انتخابمان عدالت طلبی نامزدها را در نظر بگیریم.

نماینده ادوار مجلس با رد بده بستان میان نمایندگان و دولتی ها متذكر شد: نماینده مجلسی كه از استیضاحش صرف نظر می كند بده بستان نیست بلكه مجبور است مطالبه مردم را در نظر بگیرد. متاسفانه در میان مردم نهادینه شده كه نماینده شان مطالبات منطقه ای را به انجام برساند.

مرتبط با این خبر

  • امامزاده ابراهیم (ع) شهر آمل جزو امامزاده‌های معروف و شاخص در كشور است

  • یك اقتصاددان در مصاحبه تلفنی با رادیو گفت‌وگو:

  • نگذاریم تولیدكننده‌ها دل‌زده شوند!

  • لزوم اقدام نظامی علیه اسرائیل در صورت نقض آتش‌بس

  • مردم غزه نیاز به همدلی زبانی ندارند

  • مردم ولی‌نعمت مسئولان‌/ شعاری كه باید عملی شود!

  • ضرورت شناخت ذائقه مخاطب در تولید محتوای رسانه‌ای

  • تهیه اینترنت پاك با كد دستوری#456*

  • عملیاتی كردن شعار سال نیازمند برنامه جامع در حوزه كشاورزی است

  • به‌جای قضاوت دیگران؛ نقد سازنده داشته باشیم