صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

عضو شورای مشورتی وزارت امور اقتصادی گفت: مدیریت اقتصاد مقاومتی در اختیار بخش دولتی است و همین باعث به نتیجه نرسیدن و عدم تحقق اقتصاد مقاومتی شده است.

برنامه "گفت و گوی اقتصادی" با موضوع ابلاغ سیاست های كلی اقتصاد مقاومتی به مناسبت سی ام بهمن ماه با حضور دكتر محمد محمودی عضو شورای مشورتی وزارت امور اقتصادی از شبكه رادیویی گفت و گو پخش شد.

محمودی با اشاره به دلایل عدم موفقیت دولتها در اجرای سیاست های كلی اقتصاد مقاومتی گفت: اقتصاد مقاومتی یعنی در شرایط بحران و تحریم و با بكارگیری سیاست های كلی اقتصادی اقتصاد را شكوفا كرد اما اینكه هنوز به نتیجه ای نرسیدیم به این خاطر است كه مدیریت اقتصاد مقاومتی در اختیار بخش دولتی است.

عضو شورای مشورتی وزارت امور اقتصاد افزود: با دستور ریاست جمهوری حضور بخش خصوصی در همه بخشنامه و دستورالعملهای دولت ابلاغ شده اما وقتی خود دولت از این دستور تمرّد می كند و هیچ استفاده ای از نظر بخش خصوصی در هیچ یك از بخش ها نمی كند چه توقعی از دولت برای مدیریت اقتصاد مقاومتی دایم؟!

وی ضمن تأكید بر ضرورت بازنگری در مدیریت اقتصاد، اقتصاد مقاومتی را به اسب چالاكی تشبیه كرد كه بند آن در دست دولت است و می خواهد فرار كند تا به جایگاه اصلی خودش برسد اما بخش تنبل آن را نگه داشته و اجازه این كار را نمی دهد.

محمودی با تصریح بر اینكه هیچ عرقی در بخش دولتی و خصولتی در زمینه اقتصاد مقاومتی وجود ندارد افزود: در زمانی كه ارز 4200 تومانی اعلام شد خودروسازان چه قدر از این ارز را جذب و چه وارد كردند؟! خودروسازان ما معمولاً تولید قطعات خود را به قطعه سازان داخلی واگذار می كردند اما از رانت استفاده كردند تا قیمت تمام شده تولید را پایین نگه دارند و سودشان را بالا ببرند و از كشورهای دیگر قطعات وارد كردند.

عضو شورای مشورتی وزارت امور اقتصاد اینگونه حركات را خیانت دانست و گفت: با توجه به اینكه بخش عمده ای از اقتصاد ما در اختیار بخش دولتی و خصولتی است باید دستورالعمل مدیریت كلان برای این قضیه تعیین شود تا حداقل عده ای امكان استفاده از رانت را پیدا نكنند.

وی تصریح كرد: وقتی دولت در بودجه سالیانه 20 درصد اضافه برای هزینه های خود لحاظ می كند یعنی به هیچ وجه به دنبال كاهش هزینه ها نیست.

محمودی سه دلیل مهم به نتیجه نرسیدن اقتصاد مقاومتی را مطرح و بیان كرد: هیچ مدیر دولتی را نمی بینیم كه خواب پریشان داشته باشد، یعنی ساعت كاری كه تمام می شود دیگر دغدغه ای ندارد تا صبح كه مجددا با ارباب رجوع درگیر می شود اما در مقابل هیچ بخش خصوصی را نمی بینیم كه شب و روز بدون دغدغه باشد.

وی ادامه داد: باید از وزارت بازرگانی و دیگر وزارتخانه های ذیربط سوال كرد كه چرا بخش خصوصی را به تولید ماشین آلات و ایجاد كارخانجات تشویق نكردند؟ متاسفانه اكثر مدیران دولتی نالایقند و از سیاست ها و فنون كاری خود خبر ندارند و فقط بلدند پشت میز بنشینند و ژست مدیریتی به خود بگیرند.

عضو شورای مشورتی وزارت امور اقتصاد گفت: تا زمانی كه بخش دولتی كوچك سازی نشود نمی توان اقتصاد مقاومتی را محقق كرد.

محمودی نوع مالیات ستانی را اشتباه دانست و گفت: ما می گوییم 80 درصد مردم ایران زیر خط فقرند اما نظرات و اقدامات كارشناسی در حوزه مالیاتی صورت نمی گیرد.

وی در پایان تأكید كرد: اقتصاد مقاومتی محقق نخواهد شد مگر اینكه سكان آن را به بخش خصوصی واگذار كنند البته نه اینكه بخش دولتی در آن دخیل نباشد اما بخش خصوصی هم فقط دبیری آن را بر عهده نداشته باشد. ما باید مسئولان را به خاطر سوء مدیریت استیضاح و مدیران لایق را وارد میدان كنیم.

مرتبط با این خبر

  • امیر موسوی: تیراندازی سامانه‌های پدافند هوایی اصفهان به شی مشكوك

  • هدف دشمنان، ازبین‌بردن كاركرد خانواده در جامعه اسلامی است

  • پیروی از حق و مقابله با باطل، مسیر حركت ارتش جمهوری اسلامی ایران

  • تبلیغات نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس از شبكه‌های استانی پخش خواهد شد / اكثریت منتخبین در دور اول از ظرفیت تبلیغاتی صداوسیما استفاده كردند

  • نظام آموزشی فاقد اقتدار لازم در ترویج فرهنگ ایرانی - اسلامی است

  • دور دوم انتخابات در امنیت كامل برگزار خواهد شد

  • كاركنان ارتش ولایت مدار و انقلابی هستند

  •  لازم باشد حیفا و تل‌آویو را با خاك یكسان می‌كنیم

  • الان بدنه سینما فیلم تولید نمی‌كند

  • دانستن پشت پرده‌های بی‌حجابی و بدپوششی ضروری است